Archive for Januari 2009

Menu

Menu semalam…

img_2396

img_2395

img_23912

img_2392

Malam tadi buat murtabak…dan perap ayam untuk buat sate…hari ni…tu la menu kami..aktiviti hari ni..tgk dvd sampai lebam ye.. :-p

img_2400

img_2402

img_2405

Advertisements

Check gigi

Semalam kami bawak Aiman gi check gigi. Kali kedua la check up ni…1st time dulu masa umur dia 1 thn lebih. Masa 1st check up dulu..mmg doktor ckp gigi dia cantik..tp dia nangis jugak la..Ni masa awal2 sampai tu..bersemangat dia jalan..dia tak tau sebenarnya dia nak kena check gigi hehe

cimg7142

Tengah tunggu ayah Aiman isi form..baik je dia dok kat kerusi tu..takde la nk lari2. Rasanya sbb dia dok dgr ramai budak2 dok nangis kat dlm tu. Aiman ni bukan boleh dgr budak2 nangis nanti dia sedih dan dia akan dok diam camtu la… :-p

cimg7144

Ramainya mak2 yg beratur…lambat lagi la turn kami…masa ni dok dengar sorang budak kat sebelah dok nangis2 sambil ckp..dame (takmo)…. dame..itai(sakit)…. itai..padahal dia tak kena pun lagi…hahaha..

cimg7145

 Baiknya anak mama..hehe..sopan santun gitu..

cimg7146

lepas tu kena dgr ceramah skit psl gigi..sblm makcik tu start ceramah..ni le keje budak2 ni..Aiman pun join sekali :-p Mama Aiman tak paham sgt pun..haha..ayah aiman jela yg kusyuk dok dgr..lepas tu tolong cerita balik…lgpun bukan nk dgr sgt..asyik dgr budak2 ni dok jerit la ape la..Mcm2 la org tu cerita..psl pemakanan anak2..psl waktu tido…

cimg7149

Lepas habis ceramah ni..dlm 15minit rasanya..terus gi kat dentist..dia check gigi. Aiman nampak je nk kena check gigi terus meraung..haha. Apelagi org nk korek2 mulut dia. Tapi doktor tu kata gigi Aiman cantik..takde kuning2 ke ape 🙂 ni le berkat mama dia sental gigi dia setiap hari..haha. Lepas tu kena gi kat bilik lain pulak. Nak kena letakkan ubat nk kuatkan gigi. Mmg kena bwk berus gigi masing2. Sementara tunggu tu,bagi Aiman main handphone..dia diam jela..dah habis nangis tadi tu. Lepas tu pegi je nk letak ubat tu dia sambung nangis sampai nak termuntah kat situ :-p

cimg7153

Dah pun habis..time ni muka dia ade sikit2 sedih lagi..dgn mata merah..hidung berair…hehe..laju je dia jalan keluar dr bilik tu..haha

cimg7154

Sekianla..kisah Aiman yg pergi check gigi…

Aiman yg jatuh..

Hari ni Aiman jatuh.Asyik sgt memanjat tadi. Terkena bucu kabinet tu kat dagu..hmm. Menangis sampai tertidur pulak dia. Lepas jatuh tu,dia asyik gosok2 luka tuu. Sakit agaknya..darah byk jugak td..sampai baju mama pun kena..nampak isi jugak le. Letak ubat pun dia gosok dgn tgn jugak..lepas tu nangis. Nmpk mcm lebam tu makin terang pulak. Habis dah tak comei. Esok nak kena bawak dia check gigi pulak..hmmm…

img_2379

img_2381

Cerita takde tajuk..

Hari Sabtu..ayah Aiman kena kerja..tp bukanle gi office..kena gi sekolah ape ntah kat Tokyo nun.Pergi tghari dah..dlm pukul 7dah balik rumah. Pagi tu dptla keluar sorg2 kejap..gi beli lauk je. Malas nk bwk Aiman sbb tgk cuaca mcm mendung..takut hujan pulak tgh jln. Punyela menangis si Aiman kena tinggal.Tghari tu pulak kena tinggal dgn ayah dia pulak..kesian. Nangis sampai meniarap depan pintu haa.

Hari Ahad kami ke Costco..beli brg2 skit…hopefully thn lama la semua brg ni…bile dpt gaji..dpt mkn sedap..bile hujung bulan..semuanya simple2 je..haha. Lepas tu gi beli daging,ayam kat Atsugi. Lepas tu pening nk letak brg kat mane..hmmm..mane lagi ruang kosong ni…

cimg7141

Ni menu last week..ada nasi..ada ayam…ada apple pie..

img_2328

img_2369

Ni pulak si Aiman yg  mkn chicken wing yg mama letak atas meja..tiba2 je terperasan dia mcm makan sesuatu sambil tgk kartun kat tv..rupanya dia dok gigit chicken wing tu haa..nasib la tak terlekat tulang ke ape..mama x perasan pun..huhu..lapo rupanya anak aku!! Ni yg risau nk letak makanan yg merbahaya utk dia..takut tercekik je bukan ape…Aiman kan x kisah..ape saja dia makan… 🙂

img_2329

yg ni boot baru mama Aiman..lame dh beli..2minggu lepas..tp belum pakai lagi..tunggu masa yg sesuai..haha..mekasih ye En Annuar..susah2 je beli.. :-p

img_2307

Ni menu hari ni…lamb…tomato soup,nasi minyak ke nasi ape pun tatau..main tibai je..mushroom goreng butter….ada lagi…buat roti dgn sekaya..tp belum siap lagi.. 🙂

page

Macam2…

Menu semlm….mee rebus….roti canai,kuah dhal….sambal tumis ikan kurau masin tu msk pagi tadi utk breakfast..sbb ade org complaint kata takde sambal nk mkn roti canai..huhu

menu

Ni la hero saya yg tgh bersiap nk gi kerja…sambil dia bersiap..saja ambikkan gmbar dia..lepas tuu dia kata..’sila byr royalti ye utk gmbr dia ni..huhu’

img_2319

Ni pulak gmbr si anak yg sedang asyik bermain dgn toys yg mama dia longgokkan..Tadi dok asing2kan toys dia semua…dah bercampur2..ade yg tercabut sana2..ish ish…mana yg dh rosak tu buang jela…tu longgokkan skit je..psl kang letak byk2 letih pulak nk kemas..haha.Ade lagi  kotak besar sorok dlm bilik..ahahaha…..Tak sangka pulak leh jadi byk cam gitu.Dulu tgk org ade anak..dok pk..ish byknye toys budak2 ni..sekali tgk..anak sendiri..haha..x sedar pun dok beli sebenarnye..saya rase anda jugak begitu kan…

img_2322

Hari ni belum masak lagi..psl sibuk dok kemas..vacuum rumah semua…lipat baju..susun baju…basuh pinggan..jap lagi nk lap lantai pulak,cuci toilet..aiman pun belum mandi lagi..kang nk bg dia mkn lagi..nk msk lg utk dinner dgn utk breakfast esok…buat roti ke kuih ke…byk ooo keje dok rumah pun..dr celik mata..sampai la nk tido mlm kang x berenti..ni curi2 masa kejap..byee…

Cerita weekend

Hari Jumaat, ayah Aiman cuti. Petang tu kami ke Shiroyama Kouen..saja bawak Aiman jalan2.

img_2189

Hari Sabtu, kami berkurung dalam rumah aje..hehe. Hari Ahad pulak, ayah Aiman ajak gi tengok Nanohana (bunga nano) kat Azumayama,Ninomiya City.

edit-pic

Awal2 tu ingat nk naik train..tp cuaca mcm mendung..terus naik kereta aje. Tempat ni mmg dekat dgn train station..tp lupa pulak nama stationnya. Bagi sesiapa yg teringin nk pergi..smlm kami tgk kat pamplet tu…sampai 15 februari 2009 ni. Boleh try cari kat homepage. Mmg cantik tempat ni. Tapi sblm nk tengok pemandangan indah ni….anda terpaksa mendaki hampir 300 anak tangga..haha. Tersangat lenguh la kaki ku ini. Ayah Aiman bwk Aiman…mama Aiman pikul stroller Aiman huhu. Masa nak naik tu..mmg dah marah dah sbb kena naik tangga yg tersgt byk gile nih..adeiihh..Tapi bile nmpk je view yg cantik..leh nmpk laut..ade nanohana…kalau rezeki leh nmpk mount fuji sekali atas ni. Yang pastinya saya rasa…time sakura mesti lagi cantik..psl nmpk byk pokok sakura kat atas ni. Awal2 rase pelik sbb musim skrg ni..takkan la dah ade bunga2 nano nih..rupanya mmg ade..hehe. Ingatkan ayah Aiman tipuu… :-p

img_2199

view dr atas

img_2253

Aiman yg asyik jd model utk atok2 dan nenek2 yg mengambil gmbr dia..mama Aiman pun ade atok berminat nk ambik gmbr haha

Kat bawah ni pulak..gmbr 2 beranak yg botak…begitu asyik bermain belon mlm tadi. Psstt…belon tu hasil peninggalan Emir ye Puan Ayin…masih ade sebotol besar  kat dlm stor tu..letih nak tiup tiap2 hari…kah kah kah..asyik dok sorok je tak bagi Aiman nampk psl mama dah semput nk tiup tiap2 hari :-p

img_2297

Comei nye kepala mereka berdua…ha ha ha

img_2304

baru teringat..smlm 18 Jan Aiman berumur 2thn 1 bulan..hehe….ni le budak itu…susah nk ambik gmbr dia psl selalu x dok diam..

img_2241

Tagged dr Ayin

1. Do you think you are hot?
—nope

2. Upload your favorite picture of you
copy

 

 

 

 

 

 

 

3. Why do you like that picture?
—sbb ni gambar latest..mesti le suke..pulak tu dgn view yg agak cantik dan sedap mata memandang..hehe

4. When was the last time you ate pizza?
—lame jugak la…rasenya tahun ni x mkn lagi kot..sbb malas nk buat..haha

5. The last song you listened to is…
—di kayangan kita-siti nurhaliza

6. What are you doing right now besides this?
—tiup belon utk Aiman

7. What name would you prefer besides this?
—nama sendiri dah rasa sedap dan ok dah.. 🙂

Tag 5 people. (rasanya ramai yg dh buat tagged ni dan dah mengtag saya jugak..tp saya boh jela ye..hihi)
1) kak eza
2) mala
3) puteri satu
4) ijan
5) izan
—yoroshikune!!

8. Who is no. 1?
—my internet friend..yg rajin memasak mcm2 walaupun bekerja……

9. No. 3 is having a relationship with?
dgn hubby dia….dan mereka mempunyai seorg puteri…

10. Say something about no.5
–seorg ibu yg mempunyai seorg puteri dan tgh pregnantkan baby boy..

11. How about no. 4?
—my internet friend yg 1 ofis dgn kak eza dan mala

12. Who is no. 2?
—1 org ibu kpd sorg putera dan puteri…