Yeti Snow Town

Hari ahad kami bersama2 family Shaheer n Aisha telah ke Yeti..yg terletak di susono,Shizuoka Prefecture.


gmbr berlatarbelakangkan mount fuji


mereka berseronok main sori

saya cuma duduk ditepi jd photographer n tukang jaga beg :-p

aiman yg terasa best dok dlm tu..ngantuk tu sbnrnya🙂

saya yg sudah bosan…bermain2 ais ditepi…
Tak larat nak berdiri lama2..terus duduk bersile kat tepi hahaha..tak lama lepas tu aiman dgn ayahnya pun dtg…sbb Aiman dh jatuh tersembam atas itu snow..berdarah2 mulutnya..terus naik dan kami mkn dulu….lepas tu yg lain pun naik jugak..lepas mkn diorg sambung main balik.Saya sorg dok kat atas sbb tak larat sgt nk naik bukit n tangga itu. Tak lama pun dok sorg..lepas tu Aiman dgn ayahnya dtg..main kejap je..dah tak larat katanya hehe. Gi tgk org main ski n mcm2. Bila semua org dh naik..baru bersiap balik. Hmm..terasa sgt seronok sbb lama tak jln jauh2 skit. Tapi tu le.sejuk le tempat itu…jlnnya pun agak berais..risau aje..kena bwk kereta slow2. Kat tempat kami snow jarang turun..kalau turun pun tak byk..sekejap je hilang dr pandangan mata hehe.Tapi bagus jugak..kalau tempat yg jenis byk snow tu..mcm jd mcm2 masalah pulak kan..maklumle..bile snow tu dh keras..yg tu yg bahaya sgt tu sbb jalan jadi licin..hmm..mmg boleh tergolek. Bab sejuk tu jgn ckp le kan..asyik kena berbungkus aje hehe. Sampai rumah dlm 3.30ptg gitu..terus memasak nasi,sup asari,ikan bakar,kicap tomato n sdkt salad. Msk simple aje..tp habis semuanya.. :-p Gmbr takde sbb semua dh kelaparan. Bila nk mandi..tengok2..bleeding la pulak..hmmm..mmg tak kuat betul la skrg ni.Dh terasa lain dh masa naik bukit dgn tangga tu..sakit perut semua ade.Tu yg tak turun balik tu…Tp rasenye takde pape kot..tak boleh mengganas sgt berjln mcm ni huhu.

8 responses to this post.

  1. Posted by nana on Disember 28, 2009 at 9:31 am

    wah seronok nye main snow..kt sini nk main snow kt genting je la

    Balas

  2. tebalnya snow,sekali-sekala boleh tgk n main mesti best kan…
    tmpt fith pun jarang yuki tebal2,klau nak main yuki kena naik atas bukit,tp fith suka je cam ni sbb tak tahan sejuk.klau yuki tebal nak drive/jln pun susah.dah byk kali jatuh tergolek zmn student dulu,huhu…
    ida,take care…

    Balas

    • tq.hmm..tu le kitorg pun kalau nk main kena gi tpt yg ada yuki…..hehe..jadi le sekali sekala main..thn 2006 je penah turun lebat depan rumah sampai boleh buat yuki daruma..thn lepas tu..semua skit2..tp tule yg takbest sbb jln licin dgn ice2 yg dh keras tu kan…..

      Balas

  3. hhehe alahai cutenya aiman muat lagi topi aiman tu yek
    ingat lagi entry dulu pasal baru beli topi tu…
    syian mama aiman, bleeding yek??😦
    harap tak pape ye..take care…!!

    Balas

    • tq.aah mase beli dulu umur dia belum setahun..besar pulak tu..sampai umur 3thn boleh pakai lagi..jimat sgt hehe..aah queen..nasib sekali tu je bleedingnye pun….

      Balas

  4. Selamat tahun baru 2010 & 1431H..moga semua sihat2 wal’afiat

    makasih

    Balas

  5. Assalamualaikum…

    selamat datang ke blog Forum malaysia perkongsian ilmu dan info

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: