Archive for Januari 2010

Entry Terakhir…

Selepas ni blog ni tak kan berupdate……sila ke http://ida81.blogspot.com untuk cerita seterusnya. Jumpa di sana 🙂

Ida

Advertisements

Menu di hari cuti

Hari ni ayah Aiman dah start keje balik setelah bercuti selama seminggu. Hari ni bermula lah balik rutin harian seperti biasa…bgn pagi kena masakkan bekal utk dia :-).Lepas subuh mmg tak tido le..dok memasak..Hari ni dia gi keje awal skit dlm kul 7pg..so,lepas dia gi keje..daku pun sambung le tido balik memandangkan Aiman pun masih tidur. Dekat pukul 10pg baru bgn balik hahaha. Mesti kena cukup rehat..nanti mengantuk..letih nk layan itu budak yg tersgt aktif.Tak tau nk ckp cemana aktifnya dia..tp mmg tersgtlah. Mamanya pun dh byk kali kena dgn dia..hari tu kepala dia terhantuk kat mulut mama dia sampai berdarah mulut ku sbb bibir berlaga dgn gigi kat dlm…..sakit sgt sampai ternangis dibuatnya..huhu.Mmg dia tak dok diam..mcm belut tau tergedik2..kalau pegang pun mmg dia nk lepaskan diri. Sbb tu sgt malas nk keluar bedua dgn dia tanpa stroller skrg ni..kalau dgn ayah dia takpela..biarla ayah dia layan dia..mama tak larat..lari pun mcm peluru sape nk kejar..Kalau dok dlm stroller pun nk beli brg..tgn dia pulak tak diam..nk tarik brg la tag harga la..tgn mama ade 2 je nk pegang stroller nk pegang bakul lagi…huhuhu..Kalau rase penting n perlu sgt baru keluar..kalau rase brg tak berapa penting nk beli..kirim ayah Aiman beli balik keje nanti. Boleh dikatakan setiap hari dia akan buat adegan stunt atas mama dia bile mama dia baring ok. Sbb tu malas nk baring..tp ptg2 tu nk jugak baring sambil tgk tv sementara dok tunggu ayah dia balik keje tu. Sepanjang ayah dia cuti ni ade la 3kali kot insiden yg menyebabkan Aiman jatuh n luka merata2…paling latest luka kat dagu..sbb memanjat jatuh.. dagu tu tersagat kat pintu…sebelum2 tu berdrh kat kaki la..mulutla..semua sbb lari laju sampai jatuh ataupun memanjat…haa..itulah dia Aiman Faiz kami.Penat nk cerita pasal dia sampai esok pun tak habih.

Sepanjang cuti ni antara menu yg sempat dimasak dan diambik gmbr…

nasi ayam



kalau buat muffin coklat je mesti ade model sibuk sbb dia tak sbr nk mkn dh walaupun dok panas lagi tuu

karipap inti keledek+daging

nasi minyak,ayam msk merah n jelatah

mee kari
Ni je yg sempat ambik gmbr..yg lain dh tak sempat asyik kena mkn dulu hehe :-p Minggu ni 4hari ayah Aiman keje…lepas tu cuti 3hari pulak yeay yeay!!!

Sagamiko Illumillion

Hari Sabtu lepas..di malam hari…ayah Aiman ajak keluar ke Sagamiko Resort. Asalnya nk ke tempat ni hari jumaat mlm…tapi disebabkan angin kuat hari tu n mcm agak sejuk..tak jadi le nk keluar. Dari rumah kami dlm sejam jugakla nk ke tempat ni.







Lepas tu kami naik lift ni utk ke atas.Agak seram sbb org pun tak ramai.Dah le satu lift tu kena naik 2org…Aiman dgn ayahnya…mama kena la naik sorg..huhu.Dah le benda ni takde tali pinggang ke ape..just duduk gitu je.Masa nk turun nasib la daku tak tersembam..ade pakcik atas tu pegang lift tu huhu.Dah sampai atas kami naik buaian pusing tuu…dh le sejuk nk berlama2 kat atas tu..nasib org tu bg selimut kat dlm tuu



Sblm balik..mintak pakcik kat situ ambikkan gmbr ni..tp takclear..dh le mataku mcm nk tertutup je..tp disebabkan ni je gmbr bertiga..letak jela :-p

Ichigo gari @ Ebina

Mcm agak lama tak update blog ni. Tak sempat nk dok depan pc lama2 :-p .Sabtu lepas kitorg bersama2 family Shaheer n Aisha pegi memetik strawberry di Ebina. Walaupun bandar ni sebelah je dgn bandar yg kami duduk ni tp kami tak penah gi petik strawbery kat sini. Pergi tempat jauh2 aje :-p. Sedikit sebyk gmbr yg sempat di ambik….Mula2 kami ke tempat petik strawberry tu utk register dulu..lepas tu disebabkan byk lagi masa kami jln2 kat Sagami Sansen Park ni……

ni keje mereka ye

besar betul tempat main nya…

3beranak terus naik hehehe..best best..nasib baik saya masih sedar diri..sebenarnye teringin tp tak berani 🙂
Dah puas main..terus ke tempat tadi…bayaran utk dewasa 1500yen..utk kanak2 1,200yen seorg.Makan sebyk mana yg boleh dlm masa 30minit…






eh jgn petik yg tu sayang…belum masak :-p

dh tak larat mkn dh..masa nk masuk tu diorg bagi bekas ni dan susu pekat utk cicah strawberry tu…tp kalau tak cicah pun mmg manis dh strawberry tu..tp saya suke cicah susu…sedap 🙂