Archive for the ‘Jalan-jalan’ Category

Sagamiko Illumillion

Hari Sabtu lepas..di malam hari…ayah Aiman ajak keluar ke Sagamiko Resort. Asalnya nk ke tempat ni hari jumaat mlm…tapi disebabkan angin kuat hari tu n mcm agak sejuk..tak jadi le nk keluar. Dari rumah kami dlm sejam jugakla nk ke tempat ni.







Lepas tu kami naik lift ni utk ke atas.Agak seram sbb org pun tak ramai.Dah le satu lift tu kena naik 2org…Aiman dgn ayahnya…mama kena la naik sorg..huhu.Dah le benda ni takde tali pinggang ke ape..just duduk gitu je.Masa nk turun nasib la daku tak tersembam..ade pakcik atas tu pegang lift tu huhu.Dah sampai atas kami naik buaian pusing tuu…dh le sejuk nk berlama2 kat atas tu..nasib org tu bg selimut kat dlm tuu



Sblm balik..mintak pakcik kat situ ambikkan gmbr ni..tp takclear..dh le mataku mcm nk tertutup je..tp disebabkan ni je gmbr bertiga..letak jela :-p

Advertisements

Ichigo gari @ Ebina

Mcm agak lama tak update blog ni. Tak sempat nk dok depan pc lama2 :-p .Sabtu lepas kitorg bersama2 family Shaheer n Aisha pegi memetik strawberry di Ebina. Walaupun bandar ni sebelah je dgn bandar yg kami duduk ni tp kami tak penah gi petik strawbery kat sini. Pergi tempat jauh2 aje :-p. Sedikit sebyk gmbr yg sempat di ambik….Mula2 kami ke tempat petik strawberry tu utk register dulu..lepas tu disebabkan byk lagi masa kami jln2 kat Sagami Sansen Park ni……

ni keje mereka ye

besar betul tempat main nya…

3beranak terus naik hehehe..best best..nasib baik saya masih sedar diri..sebenarnye teringin tp tak berani 🙂
Dah puas main..terus ke tempat tadi…bayaran utk dewasa 1500yen..utk kanak2 1,200yen seorg.Makan sebyk mana yg boleh dlm masa 30minit…






eh jgn petik yg tu sayang…belum masak :-p

dh tak larat mkn dh..masa nk masuk tu diorg bagi bekas ni dan susu pekat utk cicah strawberry tu…tp kalau tak cicah pun mmg manis dh strawberry tu..tp saya suke cicah susu…sedap 🙂

Yeti Snow Town

Hari ahad kami bersama2 family Shaheer n Aisha telah ke Yeti..yg terletak di susono,Shizuoka Prefecture.


gmbr berlatarbelakangkan mount fuji


mereka berseronok main sori

saya cuma duduk ditepi jd photographer n tukang jaga beg :-p

aiman yg terasa best dok dlm tu..ngantuk tu sbnrnya 🙂

saya yg sudah bosan…bermain2 ais ditepi…
Tak larat nak berdiri lama2..terus duduk bersile kat tepi hahaha..tak lama lepas tu aiman dgn ayahnya pun dtg…sbb Aiman dh jatuh tersembam atas itu snow..berdarah2 mulutnya..terus naik dan kami mkn dulu….lepas tu yg lain pun naik jugak..lepas mkn diorg sambung main balik.Saya sorg dok kat atas sbb tak larat sgt nk naik bukit n tangga itu. Tak lama pun dok sorg..lepas tu Aiman dgn ayahnya dtg..main kejap je..dah tak larat katanya hehe. Gi tgk org main ski n mcm2. Bila semua org dh naik..baru bersiap balik. Hmm..terasa sgt seronok sbb lama tak jln jauh2 skit. Tapi tu le.sejuk le tempat itu…jlnnya pun agak berais..risau aje..kena bwk kereta slow2. Kat tempat kami snow jarang turun..kalau turun pun tak byk..sekejap je hilang dr pandangan mata hehe.Tapi bagus jugak..kalau tempat yg jenis byk snow tu..mcm jd mcm2 masalah pulak kan..maklumle..bile snow tu dh keras..yg tu yg bahaya sgt tu sbb jalan jadi licin..hmm..mmg boleh tergolek. Bab sejuk tu jgn ckp le kan..asyik kena berbungkus aje hehe. Sampai rumah dlm 3.30ptg gitu..terus memasak nasi,sup asari,ikan bakar,kicap tomato n sdkt salad. Msk simple aje..tp habis semuanya.. :-p Gmbr takde sbb semua dh kelaparan. Bila nk mandi..tengok2..bleeding la pulak..hmmm..mmg tak kuat betul la skrg ni.Dh terasa lain dh masa naik bukit dgn tangga tu..sakit perut semua ade.Tu yg tak turun balik tu…Tp rasenye takde pape kot..tak boleh mengganas sgt berjln mcm ni huhu.

Jalan2 @ Nanasawa Shinrin Park

Hari Ahad , kami jln2 ke sini. Tujuan asal nk gi beli daging halal kat Atsugi. Sblm gi tu hubby bwk jln ke sini dulu kat Atsugi jugak..tu yg pegi.Kesian Aiman lama dh tak jln2…
Sblm tu ayah Aiman pasang ni dulu kat buggy Aiman. Kwn ofis ayah Aiman bagi benda ni.Org dh bagi..ambik jela hehe 🙂



yeah..dh siap pasang..Aiman sgt suke sbb bile dh bosan duduk..boleh berdiri kat situ..takdela lari merata ye nak :-p






seronok Aiman dpt main air

Tanzawako (Lake Tanzawa)

Smlm,kami ke Lake Tanzawa yg terletak di Yamakita. Ni 1st time dtg tengok tasik ni..cantik jugak tempatnya 🙂 Thank u my hubby..akhirnya dpt jugak berjalan..jemu dok berjln dlm rumah je…kesian kat Aiman. Maklumla ayahnya semakin hari semakin bz dgn keje yg bertimbun..asyik outstation merata2 sampai kami kekurangan kasih sayang..kesian kat Aiman kdg2 sehari tak jumpe ayah dia…dia mengamuk cari ayah dia…huhu..mama pulak yg sedih. Raya haji nanti pun ayah Aiman akan outstation ke Saga..dan next week kot akan ke Kyushu..tido sana la…sedih hatiku ini asyik ditinggal2 😦 Asyik bermain dgn emosi je skrg ni 😦

Hmm..lupakan psl cerita sedih..nk cerita psl tempat ni. Ada byk gunung2 bukit-bukau kat sini…ramai org dok memancing jugak. Kalau musim panas..mmg ramai org camping n mandi sungai yg ada kat sini..kami pun penah mandi sungai kat Yamakita tu..cuma tasik ni baru 1st tgk.Tak jln habis pun sbb jauh..cari spot2 mnarik jela..ni antara gmbr yg ada..sebenarnya byk sgt gmbrnya..nanti letak kat fb jela 🙂











Showa Kinen Kouen

Hari Ahad lepas breakfast terus kami ke Showa Kinen Kouen. Ada org tak serik nk berjalan ni..doktor suruh rest kat rumah..gi jln pulak :-p
IMG_7870
IMG_7871
IMG_7874
IMG_7889
bila ayah Aiman ckp one two three..haaa.start le dia buat posing gini..tak pun duduk atas jalan..konon nk posing la tu..byk sungguh gmbr dia pose camni :-p
IMG_7917
IMG_7927
IMG_7948
IMG_7953
IMG_7955
IMG_7967
tengah tunggu train..malas nk jln kaki dh
IMG_7996
IMG_7981
IMG_7993
IMG_8001
tak sporting punye anak..huhu..nk ambik gmbr pun tak boleh :-p
IMG_8017
nk ikut ayah gi toilet..muke tension sbb kena ikat balik :-p

Cerita weekend

Hari Sabtu hingga Isnin ayah Aiman cuti..isnin tu public holiday jugak..cuti ape ntah dlm kalendar tu 🙂 . Hari Sabtu konon nk bwk Aiman gi klinik.Pagi2 tu konon gi la Klinik kanak2 Manabe..sampai je sana..punye la ramai manusia.Lepas tu ingat nk gi Klinik lain..sekali ayah Aiman ckp..takyah le gi klinik..bukannye teruk sgt pun hahaha.Aiman batuk skit2 je..tu pun jarang2 dgr dia batuk.Lepas tu terus la gi Hiratsuka..jln2 kat tmn kat situ..xtau nk gi mana sebenarnya. Balik tu singgah NishiMatsuya beli baju Aiman..beli beberapa helai seluar,baju,stokin utk autumn..next time tambah lagi kot..byk baju dh ketat..baju lengan pendek dh x sesuai nk pakai skrg…kena yg berlengan panjang..tu belum cek jaket2 dia dulu muat ke tak lagi..hmmm…budak2 camni le..cepat membesar..asyik bertukar jela bajunya sbb musim pun bertukar..
IMG_7556
breakfast pagi tuu..burger
IMG_7563
IMG_7570
IMG_7618
IMG_7639
Balik rumah masak…
IMG_7643
asam rebus tempoyak ikan buri,sayur goreng,sambal belacan,ikan bilis goreng
Hari Ahad gi Sagamihara Park..saja bwk Aiman jln2..Rupanya ada Autumn Fair kat situ..ada flea market..ada org buat persembahan mcm2..So,kami pun cuci mata la. Aiman sgt suke tengok org main gendang tu..dia siap tiru mcm dok ketuk gendang jugak haha :-p
IMG_7652
IMG_7668
IMG_7665
balik rumah masak…
IMG_7647
salmon rosemary
IMG_7648
IMG_7649
tomato soup
Hari Isnin kami ke open house di Yokohama..terima kasih pada kak ita,adnin n k.aliza yg menjemput..sedap2 semua makanan 🙂 Saya cuma bwkkan kek coklat aje 🙂
IMG_7695
IMG_7694