makan..makan..makanan

Last week kot msk ayam ni..namanya lemon rosemary chicken..tp saya tak berapa sgt dgn rasanya..mmg rase lemon yg kuat sgt kot..resepi ambik dr internet……lepas tu msk nasi carrot n tomato soup…

Hari ni msk asam pedas ikan pari…..sup sayur..tu jela…ikan masin goreng smlm :-p jadi lah..tak larat nk dok dapur lama2…


tambah pulak bile ade budak mengamuk…sedih sbb kartun dh habis :-p

Aiman oh Aiman..kelakar la kamu ni. Mlm td ayah dia tegur sbb Aiman bilang wan,to,ti,po,pai,sik,nana….apsal nana pulak?hahaha tau le nana tu mmg 7 dlm nihongo..pandai2 pulak dia :-p pantang nmpk nombor kat mana2 mesti nk bilang…kalau nk ambik gmbr dia pun..bile mama bilang one,two,three mesti dia sambung po,pai🙂 hahahahaha….

Esok ayah Aiman cuti..cuti ape ntah dlm kalendar tu..merah je. Tapi cuti pun dia sgt sibuk sbb katanya ade 3 report nk kena hntr sblm cuti akhir tahun ni. Hari2 balik dekat pukul 10mlm. Pegi keje pun awal dr biasa. Minggu ni mmg tak buat bentou pun kat dia.Dia ckp dia beli je.Selalu sgt skrg ni dia selalu mengelak dr saya buatkan bentou utk dia..kesian kat saya kata dia..nk buat breakfast lagi..bentou lagi. Hmm..tak kisah sgt pun sbnrnye…tp takpe jugak..takyah le bgn awal sgt..sejuk2 ni ‘berat’ nk bangun..hehehe. So,utk dinner kena la msk special2 skit kan. Tambah pulak esok dia cuti..kena la ade makanan2 skit utk dimkn🙂

10 responses to this post.

  1. Posted by murni on Disember 22, 2009 at 9:31 am

    akak beli katne ikan pari tu. tak penah nampak jual kat supa nihon ni. ke saya terlepas pandang? hihi.. sama la kita kak, joe asyik bz jek ujung taun ni. chop2 nak tanya aiman dah wat check up 3 tahun tak akak? maira punya kami dah terlepas tarikh dah coz balik mesia aritu. ingat nak pegi 7hb jan ni.

    Balas

  2. supa mana dpt ikan pari..jenuh kami cari kat fujsawa..jarang dpt ikan pari…

    Balas

  3. Posted by M@L@ on Disember 23, 2009 at 12:56 am

    aiman mengamok yer cite karton dah habis….sama lah anak saya ida.. mmg hantu karton…

    Balas

  4. yer la kan ida..skrang hujugn2 thn cam nih mmg bz..fiza pun bz yakmat byk benda kena settle..(urusan ofis la) takpa huby kesian ida ..maklumlah di awal kehamilan..
    terliur tgk masakan ida ..dh la pagi2 cam nih lapar…hehhe

    Balas

  5. wah sedapnye…terliur la

    nana?seb baik dia xsebut aunty nana hehe…bijak aiman ni

    Balas

  6. Posted by suraya on Mei 20, 2011 at 8:15 am

    salam… tumpang tanya,di jepang,kat mane nak carik ayam yang halal i mean yang siap sembelih

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: