Cerita….

Menu

Smlm buat pau goreng ni…intinya sardin..

Hari ni pulak seawal 10pagi dh siap memasak bihun sup daging ni.Ambik kesempatan masak awal sementara Aiman tido lagi. Kalau dh bangun dia tuu..jadi lmbt nk msk sbb dia suke mengacau.Buat bwg goreng,sambal kicap..berselra mkn sup time sejuk2 mcm skrg ni…

Lepas Aiman dh bangun buat muffin coklat ni..Biasa hari jumaat mmg buat kek or kuih ape2..sbb esok kan hubby cuti..dok rumah mesti lapar je kan🙂

Aiman


ni le peminat muffin coklat..semua benda yg berasaskan coklat bewarna coklat semua dia suke..

bile perasan mama ambik gmbr dia terus mau pose :-p
Smlm test bagi Aiman pakai mask..sbb sblm ni punyela dia takmo. Mungkin sbb skrg ni dia kerap tgk mama dia pakai or sbb dia dh cerdik skit..dia mau pulak pakai..tp tak tau la kalau keluar rumah dia mau pakai ke tak.tgk kartun pun nk pakai mask jugak.byk kali dh bukak sbb lama dia pakai.lepas tu dia nk pakai balik..pakai tak buat ape takpe..ni dia dok gigit pulak mask tu :-p last2 mama sorok..haha.Basuh tadi. Esok keluar baru bg pakai :-p

2 hari lepas ..dlm 11mlm Aiman berlari punyela laju nk ke dapur..lepas tu dia tersepak bwh pintu (eh bukan bwh pintu..pintu jepun ni kan bwh dia tu org panggil ape ntah..tinggi skit kan benda tu) Berdarah2 kakinya..dia jatuh betul2 dekat dgn ayah dia kat dapur tu.Mmg meraung le mlm tu. Punyela susah nk letak ubat.Ayahnya pun dok mengusik ckp ‘eiii’ .Aiman ni tgk ibu jari kaki dia sebelah berdarah2 lagi le menjerit.Nak tido awal jadi tido lmbt pulak.Mana nk tangkap budak yg lari takmo letak ubat tu lagi :-p Lepas tu mama dia ni balutla kaki dia..tak sampai 5saat dia cabut balik.Cehh..buat penat je.Lantak la situ Aiman..nmpk mcm tak sakit je pun. Dlm dok kaki berdarah tu dok main heater lagi.Selagi mata dia tak pejam..selagi tu le mcm2 benda dia nk buat.

Esok

Pagi esok nk gi check up kat Shirota Clinic. Hopefully semuanya ok. Tghari tadi..terjatuh kerusi..huhu.Suspen kejap.Nasib jatuh ke tepi n sempat tahan dgn tgn. Sakit jugakla kaki dgn tgn ni. Rasanya perut tak apa2. Aiman punyela gelak tengok mama dia jatuh. Hntr sms kat hubby ckp jatuh kerusi.Dia reply ‘haaaa…’ lepas tu ade gmbr alien :-p tak penah2 dpt sms gmbr alien :-p

3 responses to this post.

  1. Posted by ilhamzamry on Disember 25, 2009 at 11:04 am

    mama aiman, hehhe amik resepi pau goreng yek teringin lahh tapi tak pandai buat..,, :p
    yaAllah bestnya muffin coklat, ishh rajinlah mayang…tak dapat challenge
    aiaman gelak yek, ielham ngan adik dia pun siap main jatuh2 cakap adoiii terkekek gelak berdua… agaknya deorang seronok nampak macam main2 kot…harap baby kecik tak ada apa2 yek….syian mama dia..

    Balas

  2. aiman cergas betul ya..agaknya di enjoy sungguh bermain dengan mak dia sampai terjatuh…

    cantik mask aiman..ada gambar stitch

    Balas

  3. Selamat petang..
    berkunjung2 ke negara matahari terbit..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: