Archive for Mac 2008

Sibuk..

Weekend baru2 ni sgt le sibuk. Mcm x sempat relax kat rumah langsung..asyik ke sana sini je..hehe. Last Saturday besday Aisha…Happy Birthday!! Aiman punye la seronok pegi rumah Auntie Rina..asyik main kejar2 dgn Abg Emir.. 🙂 siap jerit2 tu tak tahan dgr tu..hehe…

collage9.jpg

cimg3472.jpg

Sunday…pagi2 lagi dah keluar rumah, pegi buffet kat Ikebukuro Prince Hotel..mkn kani (ketam).Ramai jugak le yg pegi..dlm 20 org. Smlm asyik gatal telinga je ni..rase nak korek2 je.Ni mesti sbb mkn ketam punye pasal..Masa mkn x ingat ape..haha.

cimg3473.jpg

cimg3474.jpg

Hari Sabtu ni start nak angkut brg skit2 ke rumah yg baru nak pindah nanti.Hari Ahad mmg akan angkat semua sekali dgn bantuan kwn2 kat sini. Brg besar x byk sgt kat rumah kitorg ni. Paling x sabar nak tgk hubby bwk lori kecik tuu..haha. Tak tau le cemana rumah tu nanti. Hopefully takde le seteruk hari tu..sbb dah habis renovate dah. Lepas ni boleh le jalan2 kat tpt baru pulak..nak kena cari kedai kat mana..hospital pun ade x jauh dr situ..tp kena naik kereta jugakla..Smlm kemas2 skit brg kat dapur tu.Nanti just angkat raga ajela..sbb semua rempah2 segala mcm tu dlm raga semuanya.Malasle nak letak dlm kotak2 ni.

cimg3477.jpg

Masakan smlm..

cimg3480.jpg

bekal hubby pagi ni..simple aje sbb bangun pun dah lambat..hehe

Nasi Ayam

Hari ni free skit..so,masak la nasi ayam ni..

cimg3442.jpg

sorry le..bekas2 tu main ambik je..sbb tu je yg tinggal.Pinggan mangkuk lain sume dh masuk kotak 🙂 lebih kurang 9 hari je lagi nak pindah..Hmmm..byk lagi sebenarnye x kemas lagi nih..especially brg2 dapur le..sbb dok guna tiap2 hari.Mana yg x berapa guna mcm dah boleh masuk kotak kot. (Terberenti jap nak type ni…sebab nmpk si Aiman tu tgh excited menarik wet tissue…habis satu plastik..aiyyyoooo!!)

Awal2 pagi tadi sebelum pukul 10 dah bawak Aiman keluar…sampai je kat Summit tu..belum bukak pun lagi..haha.Tunggu le kat luar dgn beberapa makcik2 yg lain.Hajat di hati nak beli halia je..sbb nak buat nasi ayam tu..tp dh tgk byk brg murah hari ni..beli le ikan,udang,sayur skit. Esok hari Jumaat…seronoknye..sbb esok last buat bento utk minggu ni.Hari ni mcm nak kna kemas skit brg2…sbb weekend ni dah ada plan nak keluar.Last week hubby le yg kemas byk..berkotak2 dah dia kemas sorg2..takpe la dia kan rajin..hihi.Tapi benda2 dapur ni kena org dapur le jugak buat kan..nanti x tau simpan kat mana cemana nk msk pulak.

Ni rancangan favourite Aiman.Tiap2 hari dia tengok kat channel NHK.Pukul 8pagi sekali..pukul 4ptg sekali.Kdg2 dia try nak tiru org menari2 tu..haha.

Jalan-jalan…

Last Saturday, kami jalan2 ambik angin kat taman….taman ape pun x tau la…lupa..tapi kat Ebina. Tiba2 je petang tu hubby ajak keluar pegi situ. Agaknya sbb kitorg ni asyik berkurung je dalam rumah…tu yg asyik sakit je tu..haha. Cantik dan bersih taman tu…org pun ramai jugak. Rasanya time sakura berkembang nanti mesti agak cantik sbb nmpk pokok sakura sebaris kat tepi sungai tu. Aiman la paling happy sekali….sesekali dia dpt bebas berjln mcm tuu…Tapi pegi sekejap jela…sbb angin kuat time tu…sejuk le pulak. Balik rumah je..malam tu..mama Aiman batuk balik… 😦

collage5.jpg

cimg3412.jpg

cimg3431.jpg

Hari Sabtu dan Ahad..kami byk habiskan masa kat rumah aje..mengemas brg nak pindah le.Ayah Aiman le paling byk buat keje..hehe.Dah brg dia yg paling byk sbb dia paling lama dok sini dh..adela 10tahun dah.Brg2 dr zmn dia student dulu pun ade lagi kat sini..ish ish..Gambar dia saja dah berkotak2..byk yg x bersusun…gmbr pegi jalan merata2..China la..Pakistan la…Benda2 ni semua nak hntr balik Msia pakai kontena…Kalau bwk kat rumah tuu nanti..mcm takde tpt nak letak la..maklumla..rumah tu agak kecik.

Aiman pun sibuk jugak tolong ayah dgn mama mengemas….org susun brg dlm kotak,dia tolong keluarkan dr kotak pulak..ish ish…kdg2..dgn dia sekali nak masuk dlm kotak tu..Pos balik Msia kang baru tau!!!

cimg3405.jpg

Ni ayah dia punya keje la..letak bow kat Aiman..

cimg3407.jpg

Hari Sabtu..mama dah botakkan Aiman skit..hehe..baru nmpk tembam skit..

Gambar Lama..

Pagi tadi..terjumpe gambar ni.Gambar ni dah lama..mase baru2 kawin dulu..lebih kurang 2 setengah thn lepas.Masa ni masing2 slim le jugak…skrg ni haha..x tau nk ckp..bile laa nak jadi cam dulu balik ye…

dsc00040.jpg

dsc00042.jpg

Smlm..kena cirit-birit…mesti berjangkit dr hubby nih..sbb hari tu dia yg kena…lepas mkn ubt..dah baik dh…tp sempat le sampai 10kali ke toilet jugak…Hari ni batuk x baik2 lagi…especially time tido tu..Mlm tadi batuk sampai muntah..adeihhh…sgt tak tahan…nk mkn pun x lalu..tgk nasi je rase nk muntah..mkn secebis roti jela hari ni. Apsal le jadi gini…kalau mcm gini..ade chance le berat nk turun lagi ni wakakaka…dpt duit leh le gi salon..hehehe..

Esok nak kemas brg le…byk x kemas lagi ni…malas sgt ni..masak pun belum lagi hari ni….rase nk baring je…x cukup tido le psl asyik batuk je mlm tadi…tgk aiman tido rase mcm nak join sekali je… 🙂

Berita terkini..

Aiman

Hari ni Aiman dah sihat sepenuhnya.Pagi ni dia dah tak cirit-birit lagi.Smlm cirit hanya 1 kali je. Aiman pun dah boleh senyum2 main2…sblm ni muka asyik masam dan asyik merengek aje.Alhamdulillah….

Mama Aiman

Hari ni masih lagi batuk x berenti…sampai nak termuntah.Malam tadi tidur mcm x berapa lena sebab asyik batuk.Kahak pun berketul2….selesema pun x baik2…hari sabtu tu dh hilang sakit tekak…tapi kena selesema dgn batuk pulak..Skrg ni still mkn ubat….harapnye cepat2 la baik ni..x tahan dah batuk2 ni…

Ayah Aiman

Hari ni dia pergi kerja.Hari Sabtu dia pergi cabut gigi…darah keluar dgn byknye sampai dia termuntah.Semalam pun dia muntah dgn banyaknya sampai demam.

Disebabkan semuanya sakit,semalam x dpt la kitorg pegi besday party..huhu..nasib dpt jugak merasa tomyam yg sedap itu..hihi…sampai asyik batuk sepanjang malam……

Barang utk pindah baru kemas sikit2 je…memandangkan semua x sihat.Dalam bilik tu…bersepah dgn barang x abih kemas..tengokla..hari ni kalau free..nk buat skit2 mana yg patut..3minggu je dr skrg…..

cimg3334.jpg

cimg3343.jpg

ni pic Aiman time demam hari tu…kesian kan…

cimg3357.jpg

ni pic hari sabtu…sakit2 pun keluar berjalan kejap…