Archive for Februari 2008

2kg

Semalam…demam jugak.Sampai 39degree la jugak…menggeletar seluruh badan sampai cramp2 kaki ni. Dahle Aiman asyik merengek je semalam.Tambah plak dia cirit sampai 11 kali.huhu..sgt letih nak basuh.Dahle tgh demam..nak uruskan dia lagi…rase mcm zombie je dah.Nak mkn pun x lalu sbb tekak dok sakit.Sekali buang kahak sampai berketul2..adeihhh

Hari ni dh tak demam dh..cuma sakit tekak je lagi.Mlm td mkn jugak skit.Hubby beli nasi dgn unagi (belut)..lembut2 tu boleh le rase nk mkn.mkn skit je pun..lepas tu mkn tofu je. Aiman pun mkn jugak.tp lepas tu dia muntah skit.

Bape hari dah asyik x berapa nk makan…sampai berat turun 2kg dah ni..jadi le 59kg.Nampaknye kali ni saya dptle 20,000yen pulak ye En.Annuar…kekekeke….1kg utk 10,000yen…..bulan lepas turun 1kg..sebab demam muntah….berat turun sebab sakit je..huhu…

Nak gi masak la pulak..alang2 budak tu tido..bila jaga asyik nangis je..nak msk sup ayam..nti boleh mkn dgn Aiman sekali…

Advertisements

Mama pun rasa nk demam!

Hari ni rase x sedap badan le.Tekak ni sakit sgt.Tadi buang kahak pun mcm ada darah skit.Tak larat sgt.Rase seram sejuk je badan ni dr malam tadi..mcm nk demam.Aiman pulak cirit-birit dah 3 kali.Cirit yg sgt dasyat sampai melimpah ruah..belum sempat nak basuh selimut,tilam yg kena…dia cirit lagi…alahai…kesian sgt.Asyik nangis nak meriba je…sampai dia tertidur.Minum,makan semua tak nak..mama pun sama..x lalu nk mkn disebabkan sakit tekak yg melampau ni.Nak telan air pun rase nak nangis….nk berckp pun malas sbb sakit….adusss….Rase mcm nak tido je lagi ni…alang2 aiman tgh tido..Tapi kena msk sikit utk hubby,nanti dia balik lapar nak mkn…Bulan ni bulan sakit agaknya….

Aiman demam

Aiman demam dari smlm.Smlm dia muntah sampi 10kali.Muntah dgn byknya sampai keluar ikut hidung.Tgh malam td suhu badan sampai 40.3..mlm td jugak dh bwk dia pegi hosptal Ebina.Tghari nanti kena bwk gi hospital Ayase ni. Mama susah hati la.Doktor mlm td bagi ubat masukkan kat punggung tu aje.Aiman tgh tido skrg.Ayah Aiman awal pagi dh pegi keje..ade keje nak settlekan cepat.Tghari nanti dia balik,nak bawak Aiman ke hospital.

Aiman ku sayang…

Ptg smlm pergi klinik bawak Aiman..sebab tangan dia tu le…kena humidifier nih..

cimg3310.jpg

tengok jari dia nih…dah merah dah..(gmbr ni ambik time dia tido..kalau tak jgn harap dia nk bagi tgk)

cimg3314.jpg

Masa kat klinik,Aiman x dok diam langsung. Pening kepala ayah dgn mama  dia nak layan.Dah le dekat sejam kena tunggu sbb ramai org..Dia nak berjalan sana-sini je.Tengok budak2 jepun lain dok baik2 je..ish ish. Bila masuk je dalam bilik doktor tu, dia meraung bila org nak tgk jari dia. Nangis sampai meleleh airmata..huhu. Lepas tu nurse tu letakkan ubat,balut jari dia..lagi la dia meraung sampai nk muntah2..ish ish..Balik je rumah,kelam-kabut nk masak..ayah dia pun gi mandi..Tak lama lepas tu,tgk jari Aiman dh x berbalut..dia bukak sendiri ler…Pagi ni balut lagi jari dia..lepas tu bagi pakai glove dua2 belah tgh..Skrg ni dia tido,sempat le ubat tu meresap kat jari dia hehe…

cimg3317.jpg

Pindah….

Kami akan pindah rumah pada 22/3 ni. Rumah tu kat area Zama. Agak jauh sikit le tempat keje hubby nanti. Hari Sabtu lepas dah pegi tengok rumah tu. Agak dahsyat skit haha..sbb tgh renovation. Uwaaa…rase mcm takmo pindah je. Rumah tu agak kecik kalau nak bandingkan dgn rumah ni…tapi padanla dgn harganya yg agak murah tu. Alasan nk pindah…sbb rumah skrg ni agak mahal bagi kami..tp lame jugak le duduk sini..dh 2thn setgh. Tiap2 bulan sewa rumah ni 76,000yen (dlm RM2,300)..rumah yg akan disewa ni cuma 41,000yen aje (dlm RM1,300).Mmg dpt jimat dlm RM1,000 ler kalau pindah ni. Boleh le buat byr loan ptptn saya yg bertimbun tu..huhu.

Rumah tu …10minit jalan kaki ke Sagamino eki (station),dekat dgn onsen (hotspring)..hospital paling dekat..hospital Zama tu ler kot.Kalau nk compare dgn rumah skrg ni..rasenye rumah ni lagi dekat dgn mcm2…ade 7Eleven,Medical Center,City Hall,Hospital,shopping complex pun dekat..tpt keje hubby pun dekat…tapi tu le..sewanye mahal sesangat. Kami dah plan nak back for good dlm 3-4tahun lg..insyaAllah…sbb tu kena pindah jugak rumah ni. Nak simpan duit la ni..Uwaaa…kena rela le jugak ni…Lepas tgk rumah ari tu dh nangis dh sbb tgk rumah tu dahsyat sgt…pastu hubby kata rumah tu tgh renovate..ntahla..saya x bape paham org tu ckp ape..haha..Lepas balik tgk rumah,kat dlm kereta hubby ckp org sblm ni dok situ dah 20thn.Lepas tu tanya hubby,abih tu org tu gi mane pulak??Hubby kata..org tu kata dia dah mati sakit ape ntah…musykil jugak dlm hati ni…huhu.Keadaan dlm rumah tu agak klasik skit sbb dh 20thn x renovate..uwaa..seram le gini.Mlm tu sampai mimpi ngeri dah..x tau le ape dlm kepala ni..

Malam tadi dh kemas baju skit2.Byk sgt baju.Baju2 Aiman ni semua nk bagi org dah. Hubby kata next baby..made in Malaysia jela..haha. Nasib la brg rumah ni x berapa byk..tp mcm ade perabot nk kena buang ke jual ke…sbb mcm x berapa muat rumah tu..kurang 1 bilik dr rumah ni.

Ni masak tghari tadi….mee jawa..resepi ambik dlm internet..tp dh ubah2 skit ler… 🙂

cimg3309.jpg

****Emm..ni tgh tunggu hubby balik keje ni..nak bwk Aiman gi klinik..Tgn dia kena humidifier kat heater tu…dia gi pegang asap yg keluar tu..sblm ni ltk kat situ x penah pulak dia pegang…huhu..Td hubby dh balik,tp bile check klinik tu bukak balik pukul 2.30ptg..so,hubby gi keje balik sementara nk tunggu klinik buka.Tadi cuma sapu gel gamat je kat tgn dia..Skrg ni Aiman tido..tadi asyik nangis je 😦

8 random facts about me….

 Tagged by Nana & Apis

The Rules:
1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
4. Let them know they’ve been tagged by leaving them a comment on their blogs.

– Isteri kepada Mohd Khairul Annuar dan Mama kepada Aiman Faiz

-Seorg surirumah yg berjaya merangkap chef,bibik,PA,secretary, kepada mereka berdua…haha..

-Sgt suke memasak dr buat benda lain

-Dlm proses utk menurunkan berat bdn.tp masih belum berjaya akibat dr hobi suke masak…haha..tp tetap kena turunkan berat badan sbb nanti hubby akan bagi 10,000yen utk 1kg turun hihi

-Saya x pandai berenang ok!

-Lately,suke bace signboard bile naik keta,bace tulisan kat bwh mase tgk tv…dgn kata lain..merangkak2 dok mengeja..tp selalu je salah..kdg2 je betul…haha

-Saya ni byk hutang ok!! Bile le nk abis bayo nih..huhu

-Saya tingin sgt dgn Wii Fit tu..sape2 nak bagi silakan la..nmpknye kena turunkan berat bdn baru mampu nk beli nih wakaka…

Saya nak tag

1)mama aqilah

2)tini

cukupla 2 ye…

Yesterday…

Psst…buat yg dah men’tag’ saya..akan saya buat bile ade mase lepas ni ok…

Smlm bz sikit..jd babysitter..agak kelam-kabut jugak…sekali dua org ‘buat kuih’…hehe…

Menu smlm..

collage4.jpg

menu 2 hari lepas…

collage7.jpg

gmbr 1st tu..cucur nangka..sedap tau..tu my favourite sejak kecik lg..selalu suruh mak buat dulu..skrg ni kat sini beli nangka dlm tin jela..hubby pun mcm suke..dia kata mcm cucur cempedak..hehe..sape teringin nk mkn cucur cempedak kat sini..tryle buat cucur nangka.. 🙂

bila tgk udang tu..baru teringat psl Aiman. Lepas dah goreng udang tu,letak atas meja..tak sedar Aiman ambik seekor..dia makan..sedar2 je dia dh tercekik…ekor udang dh masuk dlm mulut dah..kelam-kabut tepuk belakang dia sampai dia muntah..adeihhh sgt supens ok…

Lately Aiman dh sampai ambik benda atas meja tuu…susah le camni..x boleh letak sebarangan…

Hari ni agak free..so,buat operasi kemas rumah..lipat baju,susun baju,kemas dapur…vacuum semua…letih le jugak ni..

cimg3293.jpg

budak ni baru bgn tido tadi..tgk tu..gigit selimut pulak…geram sgt kat dia..sebab kacau mama lipat baju tadi….