Pindah….

Kami akan pindah rumah pada 22/3 ni. Rumah tu kat area Zama. Agak jauh sikit le tempat keje hubby nanti. Hari Sabtu lepas dah pegi tengok rumah tu. Agak dahsyat skit haha..sbb tgh renovation. Uwaaa…rase mcm takmo pindah je. Rumah tu agak kecik kalau nak bandingkan dgn rumah ni…tapi padanla dgn harganya yg agak murah tu. Alasan nk pindah…sbb rumah skrg ni agak mahal bagi kami..tp lame jugak le duduk sini..dh 2thn setgh. Tiap2 bulan sewa rumah ni 76,000yen (dlm RM2,300)..rumah yg akan disewa ni cuma 41,000yen aje (dlm RM1,300).Mmg dpt jimat dlm RM1,000 ler kalau pindah ni. Boleh le buat byr loan ptptn saya yg bertimbun tu..huhu.

Rumah tu …10minit jalan kaki ke Sagamino eki (station),dekat dgn onsen (hotspring)..hospital paling dekat..hospital Zama tu ler kot.Kalau nk compare dgn rumah skrg ni..rasenye rumah ni lagi dekat dgn mcm2…ade 7Eleven,Medical Center,City Hall,Hospital,shopping complex pun dekat..tpt keje hubby pun dekat…tapi tu le..sewanye mahal sesangat. Kami dah plan nak back for good dlm 3-4tahun lg..insyaAllah…sbb tu kena pindah jugak rumah ni. Nak simpan duit la ni..Uwaaa…kena rela le jugak ni…Lepas tgk rumah ari tu dh nangis dh sbb tgk rumah tu dahsyat sgt…pastu hubby kata rumah tu tgh renovate..ntahla..saya x bape paham org tu ckp ape..haha..Lepas balik tgk rumah,kat dlm kereta hubby ckp org sblm ni dok situ dah 20thn.Lepas tu tanya hubby,abih tu org tu gi mane pulak??Hubby kata..org tu kata dia dah mati sakit ape ntah…musykil jugak dlm hati ni…huhu.Keadaan dlm rumah tu agak klasik skit sbb dh 20thn x renovate..uwaa..seram le gini.Mlm tu sampai mimpi ngeri dah..x tau le ape dlm kepala ni..

Malam tadi dh kemas baju skit2.Byk sgt baju.Baju2 Aiman ni semua nk bagi org dah. Hubby kata next baby..made in Malaysia jela..haha. Nasib la brg rumah ni x berapa byk..tp mcm ade perabot nk kena buang ke jual ke…sbb mcm x berapa muat rumah tu..kurang 1 bilik dr rumah ni.

Ni masak tghari tadi….mee jawa..resepi ambik dlm internet..tp dh ubah2 skit ler…🙂

cimg3309.jpg

****Emm..ni tgh tunggu hubby balik keje ni..nak bwk Aiman gi klinik..Tgn dia kena humidifier kat heater tu…dia gi pegang asap yg keluar tu..sblm ni ltk kat situ x penah pulak dia pegang…huhu..Td hubby dh balik,tp bile check klinik tu bukak balik pukul 2.30ptg..so,hubby gi keje balik sementara nk tunggu klinik buka.Tadi cuma sapu gel gamat je kat tgn dia..Skrg ni Aiman tido..tadi asyik nangis je😦

5 responses to this post.

  1. mak ai..tingginyer sewa dia…..
    klu kt sini leh dapat umah yg best cam tue…..
    aper pon..ida tetap ida yg suker update masakan & perkembangan aiman…..
    x per ida..umah kecik senang nak kemas………
    ruang kecil…

    Balas

  2. Posted by M@L@ on Februari 25, 2008 at 7:17 am

    mahal sungguh harge sewa rumah kat sana yer… mahu pensan dengo nyer.. klau kat sini leh beli mcm2 dgn duit byk tue…
    cian pulak dgn si Aiman sakit yer.. nanti g klinik yer..

    Balas

  3. saya nak pindah ke fujisawa… rumah nya kurang 1 man je dr sekarang…tapi kalau mahal…mg semuanya benri kan….

    Balas

  4. mak ai..sewanye mmg mahal la..mcm sewa banglo klau kt msia.

    klau barang2 dapur/makanan kt jepun mahal tak?

    Balas

  5. ijan~tu ler..tersgt mahal sewa rumah kat sini..tp ape nk buat kan..

    M@L@~yela mala…mahal la sesangat..tp rumahnye kecik aje..sbb tu kna pindah jugak ni….

    HE~fujisawa tu x jauh sgt dr rumah kami…nanti boleh la bwk family datang rumah ye….

    eiza~brg dapur/makanan ade jugak yg murah…tp kebykannye mahal2 aje…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: