Kerepek ubi

img_2719

Bahan2 :

  • beberapa biji satsuma imo/sweet potato/keledek
  • sdkt garam

Caranya :

  • Basuh ubi keledek hingga bersih.
  • Sagat ubi nipis2 hingga habis
  • Basuh dan toskan
  • Gaulkan dgn grm
  • Goreng dlm minyak yg betul2 panas hingga garing

5 responses to this post.

  1. ida ..jeles tgk ida buat mcm2 roti ..kita dha mls dah buat asyik kerassss kejung ..hu..hu… tensiiii ;-(

    Balas

  2. ida rajinnya masak..meh sini meh..tlg masakan..heehee

    Balas

  3. Ida,
    fith syok sangat ni tengok blog ida,ada resepiiii,hehe.thanks ida,nanti fith tiru ek…
    nak request sesuatu ni,kalau ida rajin,bila2 kongsikan resepi buat seri kaya tu,nampak sedap yang ida buat…yoroshiku
    take care

    Balas

  4. Diana ~ la..ye ke…ida selalu je buat roti..alhamdulillah la..lembut je🙂

    Nurul ~ hehe..kalau dekat leh le saya dtg..

    Fith ~ InsyaAllah..nanti ida letak ye resepi tu..hehe

    Balas

  5. Posted by nur on April 10, 2009 at 6:50 am

    aslammualaikum…
    bleh kirim kan semua resepi terbaru ke email saya.terima kasih

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: