Check gigi

Semalam kami bawak Aiman gi check gigi. Kali kedua la check up ni…1st time dulu masa umur dia 1 thn lebih. Masa 1st check up dulu..mmg doktor ckp gigi dia cantik..tp dia nangis jugak la..Ni masa awal2 sampai tu..bersemangat dia jalan..dia tak tau sebenarnya dia nak kena check gigi hehe

cimg7142

Tengah tunggu ayah Aiman isi form..baik je dia dok kat kerusi tu..takde la nk lari2. Rasanya sbb dia dok dgr ramai budak2 dok nangis kat dlm tu. Aiman ni bukan boleh dgr budak2 nangis nanti dia sedih dan dia akan dok diam camtu la… :-p

cimg7144

Ramainya mak2 yg beratur…lambat lagi la turn kami…masa ni dok dengar sorang budak kat sebelah dok nangis2 sambil ckp..dame (takmo)…. dame..itai(sakit)…. itai..padahal dia tak kena pun lagi…hahaha..

cimg7145

 Baiknya anak mama..hehe..sopan santun gitu..

cimg7146

lepas tu kena dgr ceramah skit psl gigi..sblm makcik tu start ceramah..ni le keje budak2 ni..Aiman pun join sekali :-p Mama Aiman tak paham sgt pun..haha..ayah aiman jela yg kusyuk dok dgr..lepas tu tolong cerita balik…lgpun bukan nk dgr sgt..asyik dgr budak2 ni dok jerit la ape la..Mcm2 la org tu cerita..psl pemakanan anak2..psl waktu tido…

cimg7149

Lepas habis ceramah ni..dlm 15minit rasanya..terus gi kat dentist..dia check gigi. Aiman nampak je nk kena check gigi terus meraung..haha. Apelagi org nk korek2 mulut dia. Tapi doktor tu kata gigi Aiman cantik..takde kuning2 ke ape🙂 ni le berkat mama dia sental gigi dia setiap hari..haha. Lepas tu kena gi kat bilik lain pulak. Nak kena letakkan ubat nk kuatkan gigi. Mmg kena bwk berus gigi masing2. Sementara tunggu tu,bagi Aiman main handphone..dia diam jela..dah habis nangis tadi tu. Lepas tu pegi je nk letak ubat tu dia sambung nangis sampai nak termuntah kat situ :-p

cimg7153

Dah pun habis..time ni muka dia ade sikit2 sedih lagi..dgn mata merah..hidung berair…hehe..laju je dia jalan keluar dr bilik tu..haha

cimg7154

Sekianla..kisah Aiman yg pergi check gigi…

5 responses to this post.

  1. Posted by M@L@ on Januari 29, 2009 at 2:27 am

    bagus lah ida ada bawak aiman pegi check gigi.. saya tak penah bawak aisy & eisya..
    gigi diorg pon dah byk yg rosak.. gosok gigi pon tak tu kena paksa..

    Balas

  2. Posted by mama mica on Januari 29, 2009 at 3:13 am

    sian nya dia…..kene check gigi

    Balas

  3. M@L@~ala..dh wajib bawak..tu yg bwk..lagipun bukan kena byr pun..hehe

    mama mica~ hehe..kesian ke..xpela..kecik2 dh gi check gigi..nanti gigi takdela rosak

    Balas

  4. Posted by wnwh on Februari 5, 2009 at 12:14 am

    ida start gosok gigi aiman ms aiman umur berapa yer..mskd sy sthn lbih ker 2thn

    Balas

  5. wnwh~start gosok dr gigi tumbuh le..masa 6 bln..tp masa tu pakai kain khas utk gosok..bile gigi dh makin byk guna berus gigi baby tu..skrg ni guna yg budak2 punye la…🙂

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: