Disebabkan ada yg bertanya tentang resepi ni…saya letakkan la ye..
Bhn2 utk sos:
kicap masin,kicap manis,sos cili,sos tomato,otak udang,kcg tanah(goreng,tumbuk),bijan..kalau tak cukup masin..tambahkan gula,grm secukup rasa..masukkan semua bahan dlm periuk…..masak atas api sampai pekat..saya tak guna sukatan pun..main agak2 rasa dah ok tu..
Bhn2 lain: (ikut citarasa dan bhn yg ada)
Sotong kembang (saya x letak pun ni)
Kangkung
Fishball
Fish cake
Crab meat
Tauhu nipis
telur puyuh
-rebuskan semuanya dlm air mendidih yg dicampurkan kiub ikan bilis. Toskan dan boleh la makan dgn sos di atas…
Posted by shafa on Julai 29, 2008 at 4:16 pm
Thank kak ek…tampal resepi dekat blog…saya biasa beli dekat pasar malam jer…mahal plak tue…kali nie blh try laaaaa…
Posted by Q on Julai 30, 2008 at 3:22 am
da, i suka makan yong tau fu tau
tapi ni la 1st time i tau yang rebus tu kena letak serbuk ikan bilis dalam air rebusan tuh
thanks for the info
btw ur email nanti i reply yer
tengah bz nih tapi sempat lagi nak jengok blog u nih
take care
Posted by ida81 on Julai 31, 2008 at 5:40 am
shafa~ala…ni resepi ikut tekak sendiri je hehe..ikut bhn yg ada jela…
Q~hehe..saje nk menambah rase je kalau letak kiub tu