Weekend…

Last Saturday, kami ke kebun Himawari (bunga matahari) kat Kurihara..dekat aje dgn rumah..Bunganya kembang cantik kali ni. Cuaca mendung tapi tetap panas.Singgah sekejap aje..lepas tu terus gi shopping brg2 yg patut.

aiman sibuk nak tepuk bunga2 tuu..

 ada banyak lagi pic..sila lawat fp saya ye.. http://zaidatulazra.fotopages.com

Last week..sgt teringin nk mkn kuih ni..sejak dah beli acuan time balik hari tu..makan sorg2 je..sbb hubby tak berminat dgn kuih apam2 camni..nasib la buat half je dr resepi tu..

kuih apam puteri ayu

 

  • 2 biji telur
  • 125gm tepung gandum
  • 150gm gula  
  • 1/2 sudu teh baking powder
  • 125ml santan (santan+air pandan)
  • Sdkt perisa pandan
  • Kelapa kering secukupnya (gaulkan dgn grm dan kukuskan)-kalau ada kelapa parut leh pakai yg tu je.. 

-pukul telur dgn gula sampai kembang.kemudian campurkan bahan2 lain.

-ambil acuan,sapu minyak skitmasukkan kelapa parut,tekan sampai padat,baru tuangkan adunan tadi.

-kukuskan dlm 5minit.Tunggu sejuk baru keluarkan dr acuan…

5 responses to this post.

  1. canteknya himawari ni…. best!!! nama adik sinchan kan ni..🙂

    kak mayang, amik resepi ye..🙂

    Balas

  2. Posted by Q on Julai 30, 2008 at 3:23 am

    jauh apam ni datangnyer
    hihi

    Balas

  3. Posted by MAYYAMAYA on Julai 30, 2008 at 6:35 am

    ahhh suka nyer, kuey ni cantik dan sedap. tapi percayalah dalam umur saya 24 thn ni, saya tak penah masak something yang best macam nih. tq for da resepi, saya akan try la nnti bila da kawin thn 2010 nnti, huhu.

    Balas

  4. waaa…dulu masa ngandung si nurin…asik ngidam nak makan apam ni jek…alahaii….

    Balas

  5. niza~ye niza….ambikla..nanti jg nlupe bg respons…
    Q~hehe..apam dtg dr jepun hehe
    mayamaya~hehe..takpela..nanti2 leh try kan..
    izan~hehe..nasib nurin tak montel cam apam..hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: