Takde tajuk :-p

Antara masakan minggu ni…

Nasi tomato,ayam masak merah n jelatah

bihun soto


popia basah ni buat pagi tadi. Aiman tido tadi sempat le tenyeh kulit dia kejap. Dah berpuluh ketul masuk dlm perut ni hahaha.Nak mkn sgt..mkn sampai lebam. Hari ni betul2 buat popia je semata2..takde msk makanan lain..tghari tadi pun lunch mkn bihun soto smlm. Sbb hubby ptg nanti ada mkn2 dgn org2 kat officenya. So,mesti dia dh mkn berat..popia bsh jela kalau nk mkn nanti.Kalau tak kenyang roti pun ada buat tadi…boleh cicah dgn kaya🙂

Skrg ni..sakit kepala n rase nk termuntah tu dtg tak menentu. Bukan tiap2 hari pun. Smlm ok je sihat walafiat…2hari lepas dr pukul 5 sampai ke wktu tido tu haaa dok terbaring je tak larat. Hari ni pun nmpk ok..tp takleh caya sgt kot2 ptg skit kang dia jadi. Sblm mlm mmg dh mkn siap2 utk dinner. Hari tu lmbt mkn..sekali pening loya tu dtg…tido la dlm kelaparan..xlalu sungguh nk mkn. Dahla nk kena melayan si Aiman ni lagi..ohh..saya sungguh stress..Bgn pagi punyela lapar :-p

Tghari tadi keluar beli brg kejap. Hmm..susah nk nk membeli pun dgn budak ni. Mmg la dia dok dlm stroller..tapi tgn dia dok capai mcm2..nk tarik tanda harga la..ambik botol tu barang ni. Dah le mama dia nk pegang bakul sambil tolak stroller dia.Tambah pulak bile masuk kat lorong2 yg sempit tu..haa..terasa le stress nk beli brg tu :-p Geram sgt. Beli punye beli sampai terberat pulak bakul tu huhu..sbb dok memborong buah tu jadi berat.Tau ngan ayah Aiman ni mesti kena marah angkat berat2.

Tadi kemas tempat baju..dh mcm bercampur2..asingkan baju lengan pendek letak tpt lain..baju Aiman le.Tambah pulak dia suke sepahkan tempat baju dia tu..ish ish. Lepas ni jadi lagi..mama gigit tgn dia! Kat dapur kemas gitu2 je..niat dihati nk cuci kipas kecik kat dapur tu…nk cuci tempat letak pinggan..lame dh terbiar….nk buat asyik tak larat…tapi sbb mlm td hubby ckp weekend nanti dia buat…yeayyyy!!!! tersenyum lebar mendengarnya🙂 Sape lagi nk tolong kan kalau bukan suami sendiri. Cuma memasak je lama dia tak buat. Dulu wah wah..mcm2 masakan dia masak…bengkang roti…masakan korea la..mcm2..tunggula nanti nk buat2 tak larat mesti dia buat :-p Masa dlm pantang dulu pun ade org dtg rumah dia siap msk lunch lagi utk tetamu..🙂 Sampai tetamu yg dtg tu tersipu2 malu nk mkn sbb mereka adalah 2org anak dara hehe.

Okla..sudah panjang saya membebel. Mau baring sekejap🙂 Sile layan gmbr ni ok :-p. Pic smlm..bersungguh2 dia suruh mama bg dia pakai tudung tu..org nk lipat kain dia sibuk ambik tudung main.Bile bukak nangis pulak :-p Ape daa Aiman ni…tak sesuaiii tau!!!

12 responses to this post.

  1. Posted by ilhamzamry on Disember 10, 2009 at 8:51 am

    ahahahhahah
    tu dia anak mama
    nampak sgtttttttt muka mama…
    alahaiiiiiiiiiiii aiman….

    Balas

  2. Posted by murni on Disember 10, 2009 at 9:26 am

    aahla muka kak ida betul. mama jr neh..

    Balas

  3. sah le tu..aiman nak baby girl jadi adik die.. heheh…. awak ni rajin btol lah ida..muntah2 tak larat melayan anak tu..masak lagi macam2 … memang rajin! distiction utk awak!!! hooooorayyy!!!…. sebenarnya, setiap hari bukak blog awak nak cari inspirasi masak gak… hehe..walaupun saya di mesia, blog ida juga jadi pilihan.. kalau awak tak letak awak masak ape tu..bila bukak blog awak cam frust lak.. hahahaha.. kelakau … aiseyy keciwa.. hik hik

    Balas

  4. Posted by idawati on Disember 11, 2009 at 2:49 am

    aiman pkai tudung cam mama die la.. cute je..

    Balas

  5. Posted by mas on Disember 11, 2009 at 3:46 am

    comei nyer aiman….alaa..aiman xyah la pakai tudung walaupun comei..aiman budak ensem dan macho lar…hihi

    Balas

  6. Posted by mala on Disember 12, 2009 at 1:35 am

    manisnyer muker cam gadis melayu terakhir..kkekekeke

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: