Tanzawako (Lake Tanzawa)

Smlm,kami ke Lake Tanzawa yg terletak di Yamakita. Ni 1st time dtg tengok tasik ni..cantik jugak tempatnya🙂 Thank u my hubby..akhirnya dpt jugak berjalan..jemu dok berjln dlm rumah je…kesian kat Aiman. Maklumla ayahnya semakin hari semakin bz dgn keje yg bertimbun..asyik outstation merata2 sampai kami kekurangan kasih sayang..kesian kat Aiman kdg2 sehari tak jumpe ayah dia…dia mengamuk cari ayah dia…huhu..mama pulak yg sedih. Raya haji nanti pun ayah Aiman akan outstation ke Saga..dan next week kot akan ke Kyushu..tido sana la…sedih hatiku ini asyik ditinggal2😦 Asyik bermain dgn emosi je skrg ni😦

Hmm..lupakan psl cerita sedih..nk cerita psl tempat ni. Ada byk gunung2 bukit-bukau kat sini…ramai org dok memancing jugak. Kalau musim panas..mmg ramai org camping n mandi sungai yg ada kat sini..kami pun penah mandi sungai kat Yamakita tu..cuma tasik ni baru 1st tgk.Tak jln habis pun sbb jauh..cari spot2 mnarik jela..ni antara gmbr yg ada..sebenarnya byk sgt gmbrnya..nanti letak kat fb jela🙂











10 responses to this post.

  1. Alaaa kesiannya baca perenggan satu tu,fith faham camne ida rasa.sunyi kan bila hubby bz je manjang,dah laa kita tercampak kat bumi asing ni,surirumah sepenuh masa pulak,keseronokan bg org mcm kita ni ialah bila hubby balik rumah,stp hari tertunggu2 saat tu je kan?takper laa ida,tabahkan hati,jgn sedih2 k.
    take care ida…

    Balas

    • ye fith..mmg kdg2 jadi sedih..ntahla skrg ni sensitif sgt2. cuti kat rumah pun sibuk mengadap laptop buat keje kdg2 sampai x tido tu…tp ape nk buat..tu keje dia n tu la rezeki utk kami jugak…redha aje la huhu

      Balas

  2. Posted by mas on November 24, 2009 at 6:08 am

    org peknen mmg sgt sensitif..bile aku ingt2, mase aku peknen aku akn mudah menangis, kdg2 sbb benda2 kecik dan mgkn remeh bg org lelaki. sabor jer la..
    oh ye, aku tgk badan ko dh mula berisi..x kesah la kan mmg ade isi pn kan..hehe..

    Balas

    • hmm..tu la..bila pregnant ni aku pun rase aku sgt sensitif..skrg ni pun tgh stress dok pk masalah besar…sampai tiap2 hari nangis..letih dh..ape nk jadi…jadi la lepas ni

      aah..mmg berisi pun..walaupun berat aku tak naik..tp tang perut tu naik jugak :-p

      Balas

  3. Posted by Kak Sue on November 24, 2009 at 7:47 am

    Salam ida..lama akak tk mai blog ni..akak pun dh bz sungguh skrg. Sedih pulak bc citer ida kali ni..kdg2 jiwa perempuan ni sgt sensitif nak2 tgh peknen..hormon tgh tk stabil. Apapun kuatkan semngt ye..bnyk2 baca quran..ajor le Aiman baca sama (kot nak le..kalau Nisa harus terkoyak kitab dibuatnya..hehehe). Apapun gembirakan hati..cuba la jgn bersedih2 sgt..nnti bby kt dlm tu terpengaruh dgn emosi kita..dia pun sedih sama tauu

    Balas

  4. Posted by ilhamzamry on November 24, 2009 at 2:10 pm

    alaaaaaaaaa syianya dia…
    biasalah tu, klu hubby queen bz pun gitu asyik ditinggal tinggalkan
    hehhe yang bestnya dia kata sbb terlampau sayang isteri tu kena tinggal-tinggalkan tu….
    untuk masa depan…kena banyak korban….
    hmmm take care ye mama aiman….cemana susah hati ke susah payah , sedih ke ingat je yang kita lagi beruntung , lagi happy berbanding dgn manusia lain dimuka bumi ALLAH ni….
    jaga diri baik2 jangan emo2 sangat ye…heheh

    Balas

    • yela queen….sbb ade masalah besar yg menghempap kepala tu yg rasa lagi berat kepala n nk sedih2 tu..tp alhamdulillah mcm dh berkurangan dh..ade sedikit penyelesaian🙂

      Balas

  5. Posted by hanna on Disember 14, 2009 at 10:08 am

    Assalamualaikum sayang,bonda rasa x salah luahkan perasaan kat sini.Kan dpt melegakan perasaan dalaman???Baguz tu,jgn disimpan,nanti x sihat….Kat sini, mami mami yg dah veteran dlm alam rumahtangga bolehlah share dgn anakanda camna nak kurangkan stress.Betul betul anakanda ni dok kat mana???Nak cari dlm map nih..cantk warna daun tu.Cucunda Aiman…anak yg baik…manis..mukanya.
    Lama lagi ke anakanda kat tempat ni?

    Balas

    • Waalaikumussalam…terima kasih bonda.saya skrg di Kanagawa,Jepun. Dah 4thn disin mengikut suami yg bekerja disini.insyaAllah dlm 4thn lagi barula pulang ke Msia🙂

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: