Aiman 2years 11months old


Smlm genapla Aiman Faiz 2thn 11bulan..lagi sebulan je nk masuk 3tahun🙂 .Mama sungguh tak sabar nk buat birthday cake utk Aiman🙂 (errkk..larat ke ni?) Dah siap beli candle semua hahaha. Tapi nk buat kek ape pun xtau :-p.Susah skrg ni nk ambik gmbr dia elok2 sbb dia tak diam. Semakin aktif budak ni..bila mama bukak heater yg aircond tu..dia panjat atas tv dia boleh tutup switch kat situ…haaa…bayangkan lah perasaan anda kalau nmpk anak buat gitu ye. Kalau dia membilang bunyinya wan,to,ti,po,pai..dan seterusnye..bunyi gitula..takpela Aiman janji kamu tau nk bilang..nanti lama2 kite betulkan sebutan tu ye..kalau bace ABC pun..kalau D..G semua bunyi mcm B jugak :-p….penat mama ajar asyik bunyi tak betul aje ni. Skrg ni tunggu umur dia 3thn ke atas baru nk mulakan toilet training. Skrg ni kalau dh membuang baru dia ckp ‘yatta’ hahaha..dah terlambat le kalau dh baru nk ckp :-p.Ayah dia pun belum beli potty tu. Sejuk2 skrg ni mcm tak sesuai nk train pun…tunggu summer paling sesuai nk train…tp summer mama nk bersalin :-p hahaha

Mlm tadi Aiman mencari2 ayahnya. Kesian anakku. Dah pukul 9mlm masa tu..habis semua pintu dia bukak cari ayah dia.Bila ckp ayah belum balik lagi la dia jerit2 mengamuk..alahai. Kebelakangan ni ayah dia sgt sibuk.Hari Selasa ayah Aiman kan ke Kyoto dan Osaka…pegi 6.30pg balik dh 10.30mlm..kejap jela dia dpt jumpe ayah dia..lepas tu smlm ayah dia balik lambat..11mlm baru balik..lepas mandi mkn..terus sambung keje sampai tak tido mlm tadi. Haaa…yg si Aiman pulak dok mengamuk kat mama dia…mama dia time ptg n mlm menjelma start le pening loya semua ada..mana larat nk layan budak tu..dah bape hari ni mmg dok layan Aiman sorg2 tau. Lepas tu takmo pulak dia kat ayah dia…merajuk dh dia ayah dh byk hari tak main dgn dia. Sebenarnya lagi suke kalau ayah dia balik awal n bwk balik keje kat rumah aje. Makan minum terjaga..takdela lambat sgt dinner. Isnin ni public holiday..Aiman kena la mintak ayah bwk gi taman main2 memandangkan 3hari berturut2 cuti kan.Jgn bwk balik keje menimbun sudahla huhu…

Hari Sabtu ada check up kat Ayase Kosei Hospital. Mintak2 semuanya ok. Lepas tu pukul 12.30 treatment kat klinik gigi..huhu.Kena gi lagi nmpknya minggu ni.Ayah Aiman dah habis..sorg2 ajela kena. Tapi takpe dia kena ikut jugak hehe.

Hari ni sgt sejuk sbb hujan. Masak nasi lemak,ayam goreng,sambal,ikan bilis goreng,telur rebus je..timun takde..kang ayah Aiman balik nk suruh beli. tu pun kalau balik awal. Kalau balik lambat..jadi le mcm mlm td..kirim pisang dgn susu tak dpt beli sbb balik lmbt kedai pun dh tutup :-p Susah nk keluar skrg sbb selalu hujan..sejuk lagi la bertambah malas nk bersiap nk keluar. Dpt duduk rumah baring2 dh cukup best :-p

2 responses to this post.

  1. sejuk2 ye mama iamna
    kat sini pun musim hujan memanjang
    baju pun tak kering, bertimbun-timbun le jadiknya
    nak hantar laundry pun tak berbaloi hahhaha
    haah ielham esok 3tahun…haiiiiiiii bertambah notty
    niat nak train jugak ke toilet , tp mmmg tak sesuai time sejuk gini
    asik ter….je kat carpet….pengsan!!!!

    Balas

  2. hehe..beza lebih kurang sebulan je kan diorg ni..hehe
    haa..tu la..ida pun tunggu dia faham arahan..kalau tak kang jenuh nk mengelap :-p

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: