Cerita Jumaat..

Smlm terbangun lmbt..pukul 8pg baru sedar.Sedar2 je tgk hubby dh takde.Dah gi keje.Laaa..cemana leh tak sedar :-p. Rase bersalah sgt sbb tak sedar tak dpt buatkan breakfast n tak tgk dia gi keje. Terus sms kat dai..tp tak berbalas..biasala dia time keje mana tgk hp sgt..org bz le katakan. Dah petang tu try sms lagi..tanya merajuk ke..senyap je tak sms hari ni. Sekali dia reply ‘nk gi cari batu belah batu bertangkup’ :-p hahahaha..Saja mengada la tu. Mmg begitulah kami setiap hari..ada je benda yg nk tergelak berlaku🙂 Rasa bahagia dipertemukan dgn org yg sebetulnya. Yelah walaupun kami bukannya bercinta nk rak mcm org lain sblm kawin tu. Masa dh sah suami isteri pun baru 3kali bersua muka ok..nk berckp nk pandang muka pun malu2.Lepas kawin la baru dapat dating keluar sama2..rasa mcm betul2 cinta lepas kawin🙂..hehe

Smlm buat nasi minyak,ayam panggang,sup tomato,mashed potato,salad..tu je kot..tp gmbr takde..sbb tak sampai hati nk ambik disebabkan ayam tu terhangus…hahaha.Sbb tak set masa dgn betul..ingatkan nk tengok kejap2 la..sekali lupa..terbaring kat ruang tamu..tengok2 dh hangus skit. Ptg smlm buat roti jala..cicah dgn kuah durian.Kuah durian tu buat guna lempuk je…campur santan serbuk ,air,gula n daun pandan…masak sampai pekat…jadi la kan.
IMG_8024

Esok maybe last kot treatment kat Momo Dental Clinic…jgn suruh dtg lagi dh le..hehe. Selalu kalau last..dia cuma cuci gigi je dan tak ambik byk masa pun🙂. Lepas ni kena jaga le gigi elok2..tambah pulak org pregnant ni gigi cepat rosak. Takpela..setahun sekali je pun kami ni gi check gigi..patutnye 6bulan sekali kan jumpe dentist. Dulu pelik masa baru pregnant Aiman dulu..tak sakit gigi pun tapi hubby ajak gi dentist. Selama dok kat Msia..selagi tak sakit gigi selagi tu le tak jumpe dentist kan :-p.Takpela..suamiku sgt prihatin.Bila dh pegi mmg dentist tu akan betulkan mana2 gigi yg rosak..walaupun rosak skit🙂 Dan takdela nk jadi sakit gigi yg teruk🙂 Lepas bersalin nanti tahun depan baru gi balik la hehe.

Nak cerita pasal Aiman pulak. Dia dh pandai tido siang balik skrg.Lega la rasanya.Rupanya dia nk ade org sebelah dia baring2 dia tido le.Kalau tak jgn harap le dia nk tido.Skrg ni mmgle dia sgt mengganas skit.Hari tu sambil lari dia gi pijak pehaku..nasib kena peha ye..dh le tgh baring masa tu..kalau kena perut tak tau la. Mlm2 kalau nk tido pun..letih bergaduh dgn dia dulu.Ayah dia pun tolak dia tido tepi sekali sbb dia suke memanjat mamanya. Lagipun..mana boleh suami isteri tido berjauhan..jauh dr anak takpe..muahahaha :-p Betul la kan..kalau anak lima sekalipun..jgn jarakkan tempat tidur anda dr suami anda ye..penah bace tips ni tp lupa kat mana.

Hari ni nk buat roti canai..gulai daging dh msk tadi..rotinya belum dicanai lagi…tgh mencari kekuatan dulu nk mencanai..huhu..malas sebenarnya plus tak larat. Okla alang2 Aiman tido ni..dah nk kena start nmpk gayanya..kang dia mengacau la yg teramat sgt.Tadi dh le asyik kena cubit je sbb dia dok main pintu..ish ish..gedegung gedegang bunyi..ckp takmo dgr..bagi cubit jela..tu pun dok ulang2 buat lagi. Tgh dok masak gulai daging td pun dok terjerit2 marah dia sbb nmpk dia berdiri atas tv dok pegang aircond ok..mak mana la tak bising tgk anak dia buat gitu.
IMG_8030
ni lagi aksi terlampau si Aiman..sebenarnya dah kemas elok tilam2 selimut2 semua ni..tengokla ape dh jadi.Dia suke masuk guling2 mcm popia dlm selimut2 tu semua.Ayah dia balik mlm td suruh tengok ape anak dia buat.Tak larat le kalau setiap hari mcm ni ok.
IMG_8032
Dgn muka yg takde rase bersalah..muka bangga adalah bila dh berjaya menyepahkan semuanya.Patutla keje kat rumah ni tak penah abih..disebabkan makhluk yg bernama AIMAN FAIZ :-p

8 responses to this post.

  1. hahhah. sabar je lah…
    makhluk ciptaan Allah….
    saya nih ada dua…… lagi pulak…..
    asyik kena jek, kecik besar sama je….
    hehhehehe

    Balas

  2. versi rumah saya tukang menyepahnya Adia dan Arisa..sama naik aje..kemas macam mana pun …tetap bersepah..

    Balas

    • hehe..budak2 kan..nk buat cemana…amboi arisa pun dh pandai ye hehe…tp takpela..girl sopan skit kot..yg boy ni haa suke buat aksi2 yg menggerunkan hehe

      Balas

  3. oh ida,kesian la ko tgh awal2 pregnancy,ada plak si kecil mengganas di rumah.. dila awal2 lagi dah garang2 dengan budak2 ni..kubeliak2 kan mata,tarik suara sket… i mean in a good way la kan.. dan ugut sket takmo kasi coklat ke hape..baru takut sket..kids now days! unpredictable.. janji dapat displin kan dia…kita pon senang.

    Balas

    • aduhh..garang2 pun dgn si aiman ni tak jalan jugak..mesti dia akan buat lagi..jln terakhir mau tak mau kena la bagi cubitan dan tampo skit :-p

      Balas

  4. Posted by ana on November 18, 2009 at 6:22 am

    bestnye awk pnye web..suke sy bc…jomla jenguk2 blog sy..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: