Cerita Hari Sabtu…

Hari Sabtu seperti biasa kami ada appointment di Momo Dental Clinic. Habis je treatment..kami pun balik rumah. Lepas Asar kami keluar semua ke Ayase Kosei Hospital. Sebenarnya takde check up pun..tapi sbb dah beberapa hari ada brownish spotting yg asyik keluar. So,kami ke doktor utk check ape yg patut. Lepas dah scan semua doktor ckp may be tu period sbb kalau ikut kiraan mmg tu tarikh yg sepatutnya dtg…tp jadi pelik sbb pregnant pun dia dtg.So doktor pun bg 2 jenis ubat dan suruh byk2 berehat..suruh tido..jgn angkat benda berat. Mmg ubat tu sgt mengantuk.Agak payah nk mkn sbb ubat serbuk tu sgt dasyat rasanya..lagi teruk rasanya dr jamu kot..huhu..Ada lagi 37peket nk kena habiskan…huwaaaa!!! Doktor ckp kalau warna coklat n skit2 mcm ni takpe…kalau warna merah n keluar dgn byknya kena la cepat2 dtg hospital….

Dan doktor tu ckp masa scan nmpk baby dh makin besar.Kalau seminggu lepas dia ukur size baru 5weeks..tp selepas seminggu dh jadi 7weeks..huhu..cepatnya. Ape pun kena tunggu 21hb ni utk check up seterusnya..besar skit baru senang nk estimated dh bape weeks. Sebenarnya susah jugak kalau mkn ubat tu..sbb jadi sgt mengantuk…Cemana nk tido…Aiman nanti buat mcm2…kesian pulak kat dia..Dah le kena mkn 4kali sehari..dah sah2 le kang tido sepanjang hari….hmmm….Takpe2..nk tahan jugak mata ni..baring2 takpe kot..Aiman ni bukan tido siang skrg.Hari ayah dia ada takpela nk tido pun..Ni baru je nak baring Aiman dh lompat dulu atas mama dia..huhu.Byk kali dh kena…dia lari dr luar bilik..masuk bilik terus hempap mama dia..huhu.Sbb tu sgt tak berani nk tido melentang..kena tido mengiring…takut kena perut..dh le belum stabil lagi….byk kali dh ckp baik2 dgn dia..tapi…sama jugak😦
IMG_8020

Tapi sgt bersyukur sbb setakat ni takde rase morning sickness ke ape…muntah2 mmg takde langsung.Maybe sbb baru lagi or mmg gini.Sbb masa Aiman dulu pun tak muntah langsung..setakat rase loya je la. Cuma time nk msk tu kena tutup idung..gitu jela..Hopefully tak de la muntah2 ke ape.Bukan ape…ade awang kecik utk dijaga..kang kalau dh lembik mcm ape…cemana nk msk semua…Moga takde benda yg pelik2 lagi berlaku selepas ni.Amin

5 responses to this post.

  1. Posted by eza on November 9, 2009 at 12:30 am

    kenapa ar skarang ni sering dengar orang peggy ada kluar sport cekelat??? risau ar….
    Ida,jaga diri dan kandungan bebaik yer,,,,

    Balas

  2. Ida,
    fith pernah baca psl period while preggy ni,it’s actually normal,tp kuantiti n warna period time ni tak sama dgn yg biasa dtg stp bln tu,kinda brownish gitu.so jgn risau sgt k.
    psl aiman tu hehehe sama je dgn rafiqh dulu tp aiman dah besar mesti lg berat bila dia naik atas ida kan.fith dulu baring mengiring then alas bantal kat tepi dan atas perut,as if rafiqh terjun pun kena bantal dulu.
    bykkan rehat,take care ida…

    Balas

    • tq…aah fith..mcm gitu le doktor ckp..as long as warna drh tu tak merah n tak byk..takpe dia ckp…🙂
      haa..tu le..Aiman ni dh le sgt berat..mmg agak terasa bile dia hempap mama dia..huhu..tu yg ayah dia beli bantal peluk panjang tuuu..huhu

      Balas

  3. as’kum ..
    ida tahniah ek …. glad to here that semoga selamat …

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: