:: Alhamdulillah ::

Untuk pengetahuan semua..Aiman bakal dapat adik pada tahun depan. Pada 31/10 pagi buat test sbb pagi tu nk ke klinik gigi. Sbb ada rase tak kena pada diri sendiri tu yg check..takut kalau ada apa2…sbb risau dentist tu cucuk bius ke ape time tampal gigi.So,ni le hasilnya..lepas subuh terus takleh tido..byk benda pulak dok pk.Lepas ni mmg asyik melawat doktor n pegi hospital jela..huhu
CIMG8089
Kat klinik gigi dh pun bgtau dentist..dia ckp ok.Habis cek gigi..terus ke Ayase Kosei Hospital utk confirmkan dgn doktor. Lepas kena soal siasat n jawab soal selidik baru jumpe doktor… doktor scan dan nmpkla..tapi kecik lagi..Menurut doktor baru 4weeks 4days.Lagi 3weeks kena gi utk 2nd check up…
002
Alhamdulillah..mmg kami plan nk baby tahun depan..n lepas balik dari Msia..tak sangka cepat camni🙂.Kalau org ckp amboi awalnya nk bagitau kat org…bagi saya biarlah..kalau ada rezeki..takkan kemana🙂 Harap2 semuanya selamat.Amin.
Dan kalau ada org ckp..awalnya dh scan.Biarlah…mmg style mcm ni kat sini…n kat Msia pun ada yg mcm ni kan.Sekurang2nya masa doktor confirmkan kita pregnant…mmg dh nampak ada kantung ditempat yg sepatutnya..takde la nk risau ectopic pregnancy (kandungan luar rahim)ke ape.Lepas ni mmg every check-up doktor akan scan. Mcm Aiman dulu ade hampir 40keping gmbr scan tu termasukla yg 3D dan dah pun dibuat album. Mmg seronok bila tengok balik…nmpk la dr kecik sampai la dh cukup semua anggota tu🙂
Mmg agak penat skit skrg ni.Dulu time pregnant boleh la nk golek2 je kan.Skrg ni dh tak boleh..ada si kecik yg nk dijaga..dah la suke buat mcm2 n kadang2 buat mama dia naik ‘hantu’. Sabar jela melayan karenah anak. Ayahnya pulak sibuk sgt skrg ni..Hari isnin outstation..selasa balik…Smlm gi ofis mcm biasa..lepas tu balik buat keje sampai tak tido mlm tadi..Lepas subuh pukul 5.30pg dah keluar ke company Suzuki di Shizuoka.Tido dalam Shinkansen (bullet train) le agaknya.Hari ni tak tau balik ke tak n kalau balik tak tau la pukul berapa.Kesian tengok dia…kite pun penat sbb takleh nk pas Aiman utk dijaga hehe.Aiman bukannya tido siang skrg.So,mmg mama dia pun takleh la nk golek2 rehat kejap.Kalau golek mesti dia panjat..huhu..Dah le asyik senak2 perut skrg ni. Hopefully semuanya ok.Amin.

37 responses to this post.

  1. Posted by ilhamzamry on November 5, 2009 at 7:57 am

    yaallah mama aiman
    hhhhehehehe patutpun pic nampak lain mama aiman ngan baju baru tu
    hehehhe tumpang happy untuk mama aiman
    jaga diri ye..insyaAllahhhhh saya doakan semua yang terbaik untuk mama aiman dan aiman…
    ewaaaaaaaa lepas ni 1seat dlm serina kat sebelah aiman tu dah book untuk adik baby lah tu…
    aiii tak sabar nak tengok baby jepun yg satu lagi nih…

    Balas

  2. congrates!~

    Balas

  3. wahh berita hangat nieh .. congrats .. kita passing baten kt ida plk … moh meramaikan preggy mom’s ..preggy mom’s rockkk!!! 😉

    Balas

  4. tahniah to ida… so bila due nih…
    dah agak memula tu tgk ‘alhamdulillah’

    ramai jemaah kita kali ni…

    Balas

  5. Tahniah ida,tak lama lagi aiman ada geng nak main dah laa…
    take care yer.

    Balas

  6. k.mayang..thniah la..aiman dh nk dpt adi…jgn notty2 ye aiman..ksian kt mama …
    dh kekurgn kasih syg kate nye tu….sabar ek kak….

    Balas

  7. Tahniah ida…jaga diri bebaik tau..bestnye…tak lama lagi aiman dpt adik…leh la main2 dgn adik nnt…mama tak payah la temankan aiman main lagi kan..heheh..

    Balas

  8. Posted by rose_safar on November 6, 2009 at 12:01 am

    Tahniah ida…..lps ni aiman x boleh lasak2 lagi tau……sian mama…

    Balas

  9. Posted by eza on November 6, 2009 at 12:26 am

    Wah tahniah ida……akak gembira sangat bila dengar ada member2 yang peggy…
    Tp dalam pada tu akak terkenang gak ngan nasib yang menimpa diri ku….
    Pepe pon ida jaga kandungan dan diri bebaik yer….lalui hari2 mengadung ni dgn gembira yer…

    HUWWWAAAAA…….. : (

    Balas

  10. kak ida,tahniah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! seronoklah ada baby..harap2 baby girl…baru sepasang ek… jaga diri baik2….memang kat jepun awal2 dah scan…. teringat lak zaman dedulu..

    tapi kalau dah morning sickness,semakin kuranglah post resipi ida kat blog ida…alamak nanti saya rindulah dengan resipi baru kak ida……………..

    aiman jangan nakal2…sian mama..CONGRATS!

    Balas

  11. tahniah ida……………..nampaknyer segeng le kita…..hehehehehhe.. harap2 dapat gegirl pas nie………..amin…

    Balas

  12. tahniah ida!!!!

    Balas

  13. Posted by mayyamaya on November 6, 2009 at 6:33 am

    Tahniah!!!yeyyy aiman ada kawan akhirnyeee, hopefully dapat baby gurll

    Balas

  14. congrats ida!take care ya

    Balas

  15. Posted by ksha on November 6, 2009 at 2:07 pm

    tahniah…ksha tumpang hepi..bila la pulak turn ksha pun tatau la…ari tu nmpk anak nida arissa dlm blog ida…

    Balas

  16. Posted by idawati on November 7, 2009 at 1:38 am

    tahniah utk kak ida, abang anuar n aiman.. xlame lg nk dapat ahli baru dlm kuarge..
    to aiman, jgn nakal2 tau.. sian mama penat.. klu time preg mmg penat.. nk ckp pon tecungap2..
    smoge slamat la sume ye.. amin..

    Balas

  17. wahh….congrats ida…sronok adi dgr ida dh pregnant, take care tau, dh ade anak sorang then pregnant mmg memenatkan, adi lg la, alany still kecik, then ade adik plak, mmg bertambah la adi jd raksasa kt umah nie, mm…anyway congrats again🙂

    Balas

  18. izan ada bagitau saya dua hari lepas..terkejut dn gembira dpt berita ida bakal dpt baby baru..tahniah..moga semuanya ok..
    sya pun sama ida..tau2 peknen msti nak scan..bukan apa nak makesure semuanya. nnti bby nih deliver kt japan gak la yer..
    tahniah..fiza punya turn ..insyallah pasni plak.doa2kan la yer..:)

    Balas

  19. tahniah kak…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: