Hujung minggu kami

Hari Sabtu lepas lunch terus kami ke Momo Dental Clinic.Suka gi klinik ni sbb cantik dan wangi je dlm dia hehe.Dentist nya perempuan dan dia boleh ckp english walaupun campur2 nihongo..tak kisahla..janji paham ape dia kata🙂 Kalau rumah dulu leh gi jln kaki je..tp skrg kena naik kereta le..tp tak terpk pun nk gi klinik lain sbb dh selesa kat situ. Dentist tu pun dh kenal🙂
CIMG8060
CIMG8062
CIMG8064
Aiman baik je masa tunggu mama dgn ayah dia check gigi.Tapi kena gilir2 la.Dia asyik main toys kat situ n boleh psg dvd cite yg dia suke..hehe..bagus..bagus.. Next week kena gi lagi sbb ada gigi yg kena tampal..Hari tu cuma buat acuan aje dan tampal sementara..next week baru betul2..dan ada small cavities utk beberapa gigi..doktor tu yg ckp gitu..dah sah2 la every week kena gi sana hehe..Yg kena tampal tu pun sbb yg dulu punye tampalan tercabut hahaha..patutnya lama dh kena gi tp malas :-p sbb tak sakit tu yg malas gi…Tp sbb skrg ni asyik hujan dan takde byk tempat nk pegi..pegi jela klinik gigi ;-p Lepas tu gi Ayase Town Hills..shopping skit dan terus balik rumah.

Hari Ahad..lepas lunch nasi lemak baru keluar. 1st gi 7Eleven sbb nk gi byr bil. Aiman sgt tak dok diam kat dlm tu sbb dia lari sana sini..malas nk bwk stroller sbb kejap je..lepas tu sbb dia tak dok diam n tak larat nk control dia..terus bwk masuk dlm kereta balik..Dan Aiman nangis2 sbb ayah dia dok dlm 7Eleven lagi..huhu.Siap baring atas lantai ok..buat kaki lembik2..sejak bile la dia pandai buat gitu..geram sungguh la.

Lepas tu bg dia mkn onigiri dgn minum air kotak dlm kereta..Ayah dia dh sampai terus gi Kedai Namiki-en..nk cari baju skit. Ayah Aiman cari baju dia..mama Aiman cari baju utk Aiman n mama sendiri.Tapi Aiman punyela meraung2 buat kaki lembik dan nangis kuat dlm kedai tu ok. Ayah dia pun main pilih je baju tuk dia dan terus bg duit..tinggallah mama dia sorg2 pilih baju dgn cepat..last2 main ambik jela..Aiman pulak ayah dia bwk gi main kat tmn dekat situ.Adoi..mmg tak aman kalau tak letak dia dlm stroller. Masa dlm kereta lagi dh ckp baik2 kat Aiman dlm kedai dok elok2 jgn buat lembik2 kaki jgn nk buat perangai..tp dia sengih je..paham ke tak ape mama dgn ayah dia ckp…….Bila la dia boleh control diri dia..Dah lama dah tunggu bilakah masanya itu huhuhu.Sgt letih la bila buat perangai camtu. Ada org ckp tunggu umur dia 3thn la..or bila dia ada adik..tp rasanya kan lain budak lain tahap perkembangan dia..ada je yg dh ada adik pun sama je perangainya :-p sbg ibubapa..sabo dan berdoa jela byk2..usahakan mana yg terbaik utk anak2…huhu.

Dah habis cerita Aiman pasal makanan la pulak..beberapa menu yg sempat diambik gmbrnya..
IMG_7819
kek marble..last week pun ada buat jugak..laku sungguh🙂
IMG_7820
kacang kuda berkari
Smlm lepas balik dr kedai daging Halal..terus gi shopping brg2 dapo…Ayah Aiman kata nk mkn Kimchi Nabe..so,beli bhn2 balik rumah petang tu terus buat…sedap sejuk2 mcm skrg ni mkn camtu..panas2….rasa pedas2 manis masin🙂 Last week buat oden..this week nabe la pulak🙂
IMG_7826
Hari ni pulak awal2 dh masak sup ayam.Ayah Aiman ckp nk mkn bihun sup mlm nanti.Dia ke Shizuoka harini..balik lmbt skit..Mmg dh msk siap2 sup tu…bihun je belum rebus lagi..sambal kicap pun belum buat lagi. Tadi cuma buatkan kerabu mangga je..beli mangga muda kat kedai Thai smlm..sebiji 400yen..errkkk..beli jela..bukan jumpa selalu. Lagipun teringat ada bunga kantan dlm petis ais..alang2 tgh cukup bhn buat jela🙂
IMG_7827

8 responses to this post.

  1. eh ida 7eleven sana leh byr bill yer .. canggih nyer😉

    Balas

  2. salam kak ida..
    err camne nak buat kimchi nabe tu ye?mintak resipi boley? =)
    teringin la pulak tp x reti.hehe

    oh ye,saye nas.student 2nd year yamaguchi daigaku.yoroshiku~ =)

    Balas

  3. Posted by mala on Oktober 27, 2009 at 4:45 am

    hai ida dah lama mala tak masuk blog ida.. aper kabo… terliur mala tgk kerabu mangga tu… kalo mkn dgn nasi panas sedap nyer….

    Balas

  4. Posted by ilhamzamry on Oktober 27, 2009 at 8:19 am

    alaaaaa mama aiman, memang pun…….
    ielham yang ‘beradik’ nih pun susah nak control jugak
    klu kita pegang dia lembik2 kaki jugak
    klu kita letak lam stroller dia panjat keluar
    klu bg dia lepas hiiiiiiiiiii penat kejar dia, sampai nyorok2 masuk dlm baju
    cemana mummy nak memilihhhhh……
    klu dlm shoping complex masukan dia dlm troly pun
    boleh troly tu tergolek jatuh terhempas buat malu jek
    lasak yaAllahhh…hiiiiii, skrg klu shoping hubby tunggu dlm kereta
    tak pun, bawak dia kat terjah tempat toys, izzach pulak lain
    dia jenis dok diam..klu dukung takde nak buat berat2 nak turun…
    tu yang rajin bawak dia….
    kesimpulanya…………nak buat cemana mmg dia dah gitu kan?? hehehhehehe

    lawa betul klinik tu ekkkkk….sorry, terover komen yek..huhuhu

    Balas

    • hehehe..tergelak2 bace komen queen…terhibur membacanya🙂
      hmm..tu la kan anak terlampau aktif nk buat cemana..
      tiap2 hari jaga diorg ni penat jugak bdn..mana nk buat keje rumah..
      mana nk tgk diorg buat apa lagi…sabo jela kan

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: