Cerita smlm dan hari ni…

Smlm kami semua pegi medical check-up.Aiman pun ikut walaupun dia tak terlibat hahaha. Tapi kami tersampai awal…so gi jln2 kat taman dulu. Seronoknya Aiman dapat main.Alangkah bestnya kalau tmn ni ada kat rumah kita kat Aiman..tiap2 hari mama bwk main kat sini..tp malangnya jauh dr umah kite huhu
CIMG8053
CIMG8055
CIMG8056
CIMG8057

Sampai je kat klinik utk medical check-up tu Aiman dh tak boleh dok diam dah. Dia ni macam histeria bile nmpk lif..haha..start le dok buat lembik2 kaki..golek atas lantai..lemah betui..Dah le kitorg ni gilir2 sbb dok tgk2 dia. Asyik nk lari sana-sini..lepas tu bila kita pegang tgn dia..dia buat lembik kaki..golek2 atas lantai…haaaiihh..x terkejar dibuatnya sampai nurse tolong tangkap dia ok :-p Nasib baik tekanan drh masing2 x naik sbb dok kejar Aiman huhu…..Appointment dlm 9.45..dlm 10.30pg dah siap semuanya.Nasib la semua cepat. Kena cek mata,telinga,xray,kena ambik drh,cek jantung..urine test..lagi ape ye..lupe dh…timbang berat n tinggi kot..

Dh siap semuanya kami terus gi mkn..sbb mmg tak breakfast pagi tu..kena puasa dr pukul 9mlm sblm tu. Mkn dgn byknya la..Balik rumah takyah masak dh.Aiman pun terus je tidur…ayah dia pulak sibuk buat keje dgn laptopnya.Mama Aiman pun msk la capati n kari sardin…
IMG_7803
IMG_7805
Hari ni masak simple je…ayam kukus,paprik sotong n sayur goreng…gmbr takde..malas nk ambik haha. Tadi ingat nk start projek quilt tapi..cari ruler tak jumpa haha..terus x jadi buat..nmpk nya esok kena beli ruler baru la. Lepas tu dh tak tau nk buat apa..dh terbuat sesuatu…..
IMG_7811
IMG_7812
baju besar dh menjadi baju kecik hahaha..baju mama Aiman dah jadi baju Aiman..tshirt tu dh kecik sbnrnya..xtau nk buat ape baik kecikkan :-p boleh pakai main2 kat rumah :-p
IMG_7815
IMG_7813

Esok ada appointment dgn dentist kat Momo Dental Clinic Ayase. Aiman je tak terlibat..mama dgn ayah dia je mau check gigi.Lepas ni every week la jumpe dentist ni. Selalunya bila dh jumpe sekali..kalau ade yg kena tampal mmg dia akan tmpal sementara..dan buat acuan..next week lagi korek balik n tampal balik dan kena gigit2 besi tu..selagi semua gigi tak repair selagi tu akan ada appointment dgn dentist ni..at least sampai 5-6 kali gi baru siap kot semua hahaha..Dh takde aktiviti n tempat n gi..marilah kite bersama2 jumpa dentist :-p

2 responses to this post.

  1. ida.,.mmg berbakat bab2 oter2 baju yer..bagus la..mmg tak sngka leh jd majik..dri baju besar jadi kecik..heheh…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: