Cerita Hari Rabu…

Dah ptg2 ni baru ada masa nk jenguk blog.Dari pagi td dok sibuk..msk bekal n breakfast.Lepas hubby gi keje terus basuh tong sampah yg byk kat rumah ni.Lepas tu basuh karpet dlm bilik air..berus lepas tu keringkan masuk washing machine.Berat gile nk angkat td..rase sakit belakang ni..ish ish..Dh selamat sidai pun tadi.Lepas tu sidai baju…terus buat donut,kuih gelang utk frozen..Dah siap tu sambung pulak msk utk lunch.Siap msk mandi pulak..lepas tu mkn dgn Aiman..lepas tu baru mandikan Aiman.

Hari ni selepas pukul 9mlm takleh mkn dah..breakfast pagi esok pun takleh mkn. Esok pagi ikut hubby gi medical check-up. Free je sbb company tanggung so pegi jela..last year pun pegi jugak…Last year gi kat Yamato…esok ni kat Atsugi.So,esok ayah Aiman cuti la.Aiman pun ikut sekali le..sape nk jaga dia kan. Berdebar2 pulak rasa nk kena cek mcm2 hahaha…paling tak suke bab2kena ambik drh le huhu..lemah betul. Hari Sabtu pulak hubby dh buat appointment jumpa dentist..huhu. Tak sakit gigi pun kena cek tau.Lama dh kami tak gi check gigi ni..tahun ni tak gi lagi.So,sblm apa2 baik gi.

Ni kuih samosa buat frozen 2hari lepas
IMG_7778
IMG_7800
donut n kuih gelang baru buat tadi.Donut mmg selalu buat frozen sbb ayah Aiman suke. Blk keje smlm tanye donut pulak..mane ade..yg hari tu punye buat frozen dh habis..tu yg buat lagi tu.Kuih gelang tu pun buat sbb dia nmpk ada keledek atas meja..dia ckp nk mkn kuih gelang..frozenkan setgh..setgh lagi nanti dia nk balik baru salut gula.Ingatkan nk buat cucur badak sbb lama nk mkn..tp takpela..buatka kuih gelang ayah Aiman dulu..nanti2 buat cucur badak pulak🙂 (berkorban tau utk suami tersyg:-p )
2 hari lepas buat laksa johor ni tp mcm tak cukup bhn..sambal dia pun x buat sbb kuah tu dh terpedas..terlajak letak cili haha..smlm terus cirit-birit sbb perut tak tahan..ayah Aiman relax je takde ape..mama Aiman je sorg2 ulang masuk toilet sampai dekat 10kali..haha.Lepas minum air teh baru ok
IMG_7789
Dlm dok sakit2 perut tu sempat jugak le baking kek marble dgn roti haha..dh habis dh pun kek nya..sekelip mata kena mkn dgn org dlm umah ni🙂
IMG_7791
Buat roti biasa je..breadmaker yg buat haha.Pagi tadi breakfast buat roti gulung sosej dan msk nasi goreng udang utk bekal ayah Aiman.Bgn awal hari ni sempat le ambik2 gmbr haha…
IMG_7797
IMG_7796
tghari td..merangkap lauk dinner sekali..msk ni je..ikan buri masak merah
IMG_7801
IMG_7802
asam rebus tempoyak kepala ikan buri..Aiman pun mkn sbb x pedas…lepas tu goreng sayur je..Dh malas dh nk dok dapur..penat dh..main2 dgn Aiman pulak hehe

4 responses to this post.

  1. sedapnya nampak roti tu…
    kiranya ida sekeluarga pemakan orgnya
    suzi kat rumah kalau buat sikit… masak ke hape… sure berhari-hari baru habis…

    Balas

    • kalau buat roti tu biasanya 2-3hari la baru habis..kalau kek biasa ida akan buat half adunan je..mcm msk lauk2 lain pun x msk byk..cuma berjenis2 aje hehe

      Balas

  2. aduss ,, senangnya ada breadmaker tu yer .. x yah uli2 bagai .. tgk roti ida buat gebu2 semuanya😉

    Balas

    • hmm..senang ade breadmaker ni diana.kdg2 time nk tido mlm tu masukkan je bhn2 dlm breakmaker dan on..esok pagi tgk dlm tu dh jadi roti hehe

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: