Dapurku berasap kembali

Mcm lama tak berblog..mcm byk keje je hehe. Baru habis puasa..smlm dok layan desperate housewife..hari ni pulak bwk Aiman gi jln2. Kesian kat dia minggu ni dok dlm rumah je sbb asyik hujan takleh keluar..mama dia pun stress jugak berkurung je.So,ptg td gi naik train ke Ebina.Dptla Aiman main kejar2 pigeon..mama dia pulak kena kejar dia..kalau tak ntah kemana2 dia lari huhu..semput kejar dia..lari laju huhu. Lepas tu gi kedai kain kat Saty..tp benda yg dicari tak jumpe huhu.Next time kena gi kedai kain besar skit kot.
Antara menu2 yg dimasak minggu ni..
IMG_7521
IMG_7522
yong tau foo
IMG_7525
sate
IMG_7530
kuetiau sup daging
IMG_7538
kek chiffon pandan..x berapa nk hijau..daun pandan skit..lupe nk letak kaler skit huhu
IMG_7540
nasi ayam
IMG_7546
spaghetti dgn bebola ayam hehe utk hari ni
IMG_7551
yg ni baru buat td..pagi esok breakfast burger jela hehe..

Hari ni msk simple je sbb ayah Aiman gi Shizuoka..mls nk msk nasi sbb dia balik lambat..kalau dh mlm sgt dia tkmo nasi..nk yg ringan2 aje.Smlm dia ajak ikut dia gi sana..sbb nk bwk naik shinkansen haha.Wife dia sgt jakun tak penah naik walaupun dh 4thn dok sini..kesian kan.Dia ajak ikut lepas tu lunch kat sana dgn dia..lepas tu balik sendiri..sbb dia ade kerja.Bila pk balik malas la..semata2 nk merasa naik shinkansen lepas tu gi lunch je baik takyah..dh le mahal nk naik shinkansen tu..baik takyah..bukan mengidam sgt pun nk naik haha..sorg pun lebih kurang 12000yen.Baik bg duit gi beli makanan lagi bagus hehe.Tu yg bwk Aiman jln jugak tu..hehe. Isnin ni public holiday kat sini..yeay..bestnya.
Ni pic tadi
CIMG7993
CIMG7998
CIMG8004
punyela suke dia mengejar pigeon tu.Hari tu balik msia dia dok kejar ayam…give up acu dgn acik dia kejar dia
CIMG8005
td terbeli benda ni..ala 100yen je..tabung..tp kena letak clay buat mcm castle tu..tunggu nanti nk buat..mama dia yg nk buat ni sebenarnye..suke buat menda2 gini hehe
IMG_7553

4 responses to this post.

  1. wahhh tak tahan tengok spegeti mama aiman..
    macam lama plak tak buat….
    tak jadik plan ikot hubby ??
    takpe lah memerap kat umah pun banyak kerja mama dia buat kan??

    Balas

  2. bila la nak jadi rajin macam ida nie hehe.ida,ami try cari2 recipe bun burger tue,tapi tak jumpa.ida penah post tak sebelum nie,kalau tak,boleh share?heee tqvm!

    Balas

  3. Posted by lidya on Oktober 12, 2009 at 7:08 am

    dasat tol la kerajinan akak ni…

    Balas

  4. Posted by eza on Oktober 15, 2009 at 9:51 am

    oh…tak tertahan rasanya tekak dan mulut ku ini…aku betul-betul dah lapar nih…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: