Cerita balik Malaysia

Alhamdulillah kami selamat sampai di Jepun pada hari Ahad lepas. Semuanya berjalan lancar walaupun ada sesuatu yg terjadi sblm check-in. Hari Sabtu kami bermalam di Hotel Concorde Inn..Esoknya..lepas check out terus ke KLIA dgn menaiki shuttle bus yg disediakan.Sampai KLIA baru terperasan mcm tertinggal file.Dlm file tu ada surat nikah,surat beranak Aiman n online flight ticket..huhu.Maka,terpaksa lah ayah Aiman menjadi hero..patah balik naik shuttle bus tu ke hotel.Sblm gi..dh call hotel tu.Nasib baik mmg ada..kalau tak..tak tau le.Tapi kali ni takde la panik sgt..sbb penah jadi yg lagi dasyat masa kat Amsterdam dulu :-p Semuanya sbb kelam-kabut nk kejar shuttle bus tu le sampai tertingggal2 brg..ditambah pulak dgn kecuaian sendiri..rase dh cek betul2 dh..Nasib kami jenis keluar awal..kalau tak..tak tau la..Dah check in lmbt..dpt seat yg berasingan dgn ayah Aiman.So,mintak kat brader 2 org tu tukar seat.Maklumle..org ade anak ni..kalau dok jauh payah skit..especially time nk mkn..nk gilir2 kan..kalau tak kang ade yg terpelanting makanan kot.

Perjalanan masa balik Msia dan masa balik ke Jepun ok je..sbb Aiman sgt2 bersopan-santun..selain dr tido..dia asyik dok main toys n kdg2 dia tgk cite kartun..takdela dia nk bgn ke mana2 pun.Dan ini memudahkan mama utk tido dan ayah utk tgk movie..hehe.Byk makanan yg dpt kami mkn dan byk yg dpt dibeli utk dibawa balik.Segala mcm stok makanan kami angkut dlm 1 beg besar..kuih raya pun ade..siap angkut balang lagi haha…

Pada hari raya pertama, ada budak kecik tak puas hati sbb dia xdpt ikut ayah dia sembahyang raya..hehe.Nangis siap melompat2 mengamuk hehe. Lepas habis solat kami gi raya rumah kawan ayah Aiman. Lepas tu balik rumah..rasa mcm badan Aiman mcm panas..cek suhu mmg dh 38lebih. Terus bagi ubat..lap badan..Maka,Aiman asyik tidur sahaja dan kami pun tak ke mana2 dh..cuma gi Kedah Medical Centre..masa tunggu masuk bilik doktor tu..asyik lari sana sini je si Aiman ni..nmpk tak mcm budak demam pun. Bila masuk bilik doktor tu…satu keajaiban telah berlaku. Takde langsung si Aiman ni nk meraung ke ape. Dia siap senyum tgk doktor tu. Agaknye doktor tu ckp melayu kot.Selalunya kalau jumpe doktor dah pastinya kena sediakan towel kecik sbb Aiman suke nangis nk muntah kalau depan doktor.Ni boleh pulak dia senyum2..haha. Aiman suke doktor Malaysia ye🙂 Lepas tu balik rumah..nmpk Aiman mcm larat lg dok main kat luar kutip2 batu.Mlm tu suhu badan dia naik balik sampai 39.8 gitu..dan kami sgt mengantuk sbb byk kali bgn lap badan dia. Pagi raya kedua tu..suhu badan dia turun balik…terusla kami bersiap utk balik ke Gerik.
IMG_7219
page
page1
saje letak gmbr ni byk2 utk lihat perbezaannya..siapa yg sgt berbeza dlm gmbr itu hahaha
raya
page2
Sampai je Gerik petang tu demam balik si Aiman ni..sampai ke mlm..lap badan dia dgn asam jawa..turun skit suhu bdn dia. Ptg tu abg n family dia pun baru sampai..So,cukupla semua ahli keluarga. Dpt la pegang baby baru mereka..Nur Arissa Damia yg sgt comel🙂 1st cucu perempuan dlm family kami.Kebetulan hari raya kedua tu adalah hari lahir mak..so decorate aje kek yg beli kat kedai tu…
page3
Raya ketiga pagi tu..Aiman dah sihat sepenuhnya..lega sgt..alhamdulillah. Dh tak boleh bagi dia kena panas sgt dh..takut demam lagi. Pagi raya ketiga tu kami semua balik ke kampung..naik 2 kereta. Kami ke Kuak,Pdg Rengas n Tanah merah..ke rumah ibu n bapa saudara kami.Mlm baru sampai rumah.
page5
page6
page7
page8
Raya keempat ..pagi tu kami keluar membeli brg2..n ada bapa saudara dtg beraya di rumah..ptg tu ke rumah ibu saudara.Raya kelima ada kwn2 dtg ke rumah..masakkan bihun sup aje..tu je yg senang🙂 Raya keenam kami pulang ke Alor Setar semula..sblm tu singgah di Kulim..mkn roti canai..hehe..Singgah Bkt Mertajam..Mlm baru sampai Alor Setar. Ptg esoknya kami naik flight ke KL. 2nd tima naik Air Asia..tak penah lagi landing kat LCCT tu..punyela penat tunggu taxi sbb org ramai..last2 hubby ambik taxi yg bsr skit n tak ramai org..lgpun beg kami sgt byk..terus ke Hotel Concorde Inn. Adik2 ipar ade dtg dan jugak Ayin n family..Tak sempat ambik gmbr..bukan tak sempat..terlupa sbb asyik sembang..huhu
page9
page10

*sorry ye gmbr x clear sbb malas nk edit size :-p

13 responses to this post.

  1. Posted by murni on September 29, 2009 at 2:02 am

    bestnye beraya kat mesia. aiman sgt bagus la dok diam dlm flight. mintak2 anak2 saye pun ok, dahla balik sorang jek dulu ni.

    Balas

  2. betapa meriahnya raya di Malaysia kan..terutama di kg sendiri Kedah n Gerik..salam aidilfitri dari fiza n family..nnti ada rezeki mai la umah fiza lagi yer..:P

    Balas

  3. well, what a good blog…..(looks like my dream blog that i ever see haha :P)…….
    a nice family, hope u all happy and safety.
    i’m verde ,i live in indonesia, i was a dentistry student and some businessman hehe, n insyaAllah i’ll married a girl from selangor,Klang…this February 2010…hehehe :’) what a beautiful life huh?😀
    its pleasure to see a happy family🙂.
    salam buat sume ur family………………….
    my regard………
    eh, i ve a question, maybe a silly question…
    but how could u put ur picture into ur widget (sidebar) ? thaks 4 ur answer it really help me..
    wassalam

    Balas

  4. ida…parent ko org grik ker?? kg aku kat grik gak..kg air panas..ekekekekek

    Balas

  5. meriah raya kt kg halaman yer ida .. sib baik aiman baik jer .. cuma demam skit .. plg lawak tgk gmbr raya papa aiman tue .. sempoiii jer dia😉

    Balas

  6. Posted by idawati on Oktober 2, 2009 at 8:32 am

    sonok tengok kak ida dpt beraye kat kg..
    gamba paling suke mase kak ida pegang baby tu.. ade tokoh nk dpt baby lg ni.. heheh..
    gamba aiman main kat pokok getah tu pon menarik gak.. mesti xjumpe pokok getah kat jepon kan.. pape pon smoge kak ida n hubby dpt la raye kat mesia lg taun dpn.. =)

    Balas

    • hehe..tq..sgt seronok…dpt pegang anak buah pun seronok..ade tokoh ye..insyaAllah ada rezeki lagi cepat lagi bagus..baru nk usaha ni hehe🙂

      Balas

  7. wah comel arr suasana kat sana…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: