Balik kampung :-)

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua. Maaf Zahir dan Batin ye. Berhati2 di jalanraya.
kad raya
Mungkin agak awal ucapan saya ni🙂. Hari Rabu ni bersamaan dgn 16/9..kami akan berangkat pulang ke tanahair. Flight pukul 10.30pagi..dan akan bertolak dr rumah dlm pukul 5 pagi. Perjlanan dr rumah ke Narita Airport memakan masa lebih kurang 2jam lebih..kalau jem lagi lama..sbb tu nk keluar awal. Sampai di airport nanti akan ada org ambik kereta..time balik nanti pun org tu akan dtg hntr kat situ🙂 Kena byr la ye..bukan free..huhu.

Dijangka akan sampai KLIA pukul 4.40ptg..dan flight seterusnya ke Alor Setar pukul 7.55ptg. Terpaksa la beli ape2 utk berbuka sbb x sempat nk berbuka elok2 kat restoran..huhu. Takpela..janji selamat balik. Dijangka sampai di Alor Setar pd pukul 8.55mlm. Doakan kami selamat semuanya. Risau jugak la nak berlegar lama2 kat KLIA tu…dgn budak kecik ni yg takmo pakai mask😦.26/9 kami akan bertolak balik Alor Setar-KLIA….flight ptg..tido di Concorde Inn sblm naik flight esoknya 27/9 utk pulang ke Jepun.

Baru siap packing 1 beg…tu bukan beg baju..beg baju nk kemas hari ni..utk 3 org..huhu..Sgt la sibuk 2-3 hari ni..Weekend sibuk shopping..berulang2..Ada je benda x cukup. Ada jugak beli skit2 buahtgn utk family.Tak best la pulak kalau balik tgn kosong kan🙂 Shopping utk diri sendiri jugak. Dpt 2 handbag🙂 Lepas tu kena paksa pakai jam sbb hubby beria-ia mau belikan jam smlm..terima ajela.Dia kata..alang2 dia terbuka hati nk membeli jam utk dirinya dan isterinya ini..baik terima..lepas ni tak pelawa dah. Pakai jam biar nmpk bergaya skit..haha..tu la..nk balik beraya baru sibuk nk beli..sblm ni tak terpk nk beli pun ye..Dpt jugak beli beberapa helai baju..huhu.

Brg2 Aiman dh byk kemas..semua buat list dulu.Takut ada yg tertinggal. Stroller,termometer,penyedut hingus segala mcm semua bwk. Hand luggage pulak wajib kena bwk sippy cup dia,serbuk koko susu,makanan ringan,beberapa toys (ada yg baru beli tp sorok dlm handbag mama..dlm flight nanti baru nk tunjuk..barula surprise n dia x bosan sbb mainan baru hehe.Diapers secukupnya..baju tukar 2 psg,towel kecik,wet tissue..dan beberapa brg lagi..video kartun semua dlm handphone mama dgn ayah..cukupla kot.Nanti ayah dia nk burn buat DVD utk tgk kat rumah tok..hehe

Buat kwn2 yg nk jumpe or nk dtg rumah silakan ye.Tp kalau nk dtg ke ape sila call dulu.Sbb kami ni maybe ke sana sini kot..dh mcm VIP..ramai org mau jumpe..sedara-mara…mana nk membeli brg nk bwk balik lagi.Every year bila balik mesti camtu. Rumah sedara-mara mmg diutamakan la.Maklum le..bukan selalu balik..nanti ada yg kecik hati🙂 Cuti pun bukan lama..Kena pulak bahagi utk 2 family🙂 Pd kwn2 yg ada kirim brg tu, kemungkinan besar saya akan bwk blk brg tu dan akan pos dr Msia la..mcm takleh nk bagi sendiri😦 Maklumla raya..semua org cuti..hubby pun nk gi raya umh kwn dia..nk jumpe kwn lama la..ke sana ke sini..tak berani nk janji..takut tak sempat nk bagi di saat2 akhir..mintak maaf ye😦 Apa2 nanti saya akan bgtau ye.Nombor2 anda ada saya simpan🙂 Balik kali ni insyaAllah dpt jumpe semua ahli keluarga..semua ambik cuti awal alang2 kami dh balik..alhamdulillah..x sbr nk jumpe mereka semua🙂

Okla…nak sambung kemas brg…nk sidai baju..nk lipat baju masuk beg..nk bagi Aiman mkn…nk kemas rumah..nanti nk tinggal lama..lipas buat keje kang..huhu…Berhati2 dijalanraya ye…..🙂

5 responses to this post.

  1. Posted by murni on September 14, 2009 at 2:10 am

    selamat hari raya maaf zahir batin, semoga selamat balik n kembali ke nihon.

    Balas

  2. Posted by wilda-sayangku on September 14, 2009 at 9:10 am

    selamat pulang ke tanah air ya ida….& Selamat hari raya…!!

    Balas

  3. salam ida…selamt berhari raya di Malaysia tahun ini..maaf zahir batin yek..take care..semoga semua ye selamat ye…jumpa pas raye ye nnti…papaii

    Balas

  4. Posted by eza on Oktober 6, 2009 at 12:32 am

    wah ida….raya sakan nampak.Penuh ngan aktiviti sepanjang hari.sian kat aiman demam time raya.
    ida selamat hari raya,maaf zahir dan batin…..

    Balas

  5. haha..lawak la hsuband akak ni suke wat muke time amek gambo ek.sama mcm ayah damia heheh

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: