Mcm2 cerita..

Lupa nk letak pic ni.Ni pic sabtu lepas…masa ikut ayah Aiman gi byr duit service kereta kat NISSAN.Tengokla si Aiman ni..berlari sana sini..sampai terlentang jatuh atas lantai..tp x nangis pun..sambung lari balik..ish ish..x larat nk kejar..biar je dia..asalkan dia tak keluar dr kedai tu..huhu
CIMG7914
CIMG7915
CIMG7917
Ayah Aiman sibuk tgk kereta ni..aii..mcm berminat nmpk..siap tanye harga kat org tu..hehe.Lepas dh habis semua urusan..jumpe pakcik yg mase awal2 nk beli kereta dulu..mase Aiman dlm perut lg..lepas tu dh ckp terima kasih sume..kan pakcik tu dok tunduk2..ayah Aiman pun sama..yg si Aiman pun sibuk sama..dia yg lebih2 tunduk2 byk kali..huhu..malu i.Dah le dia dok lari2 dlm kedai tu..lepas tu gi dok kat ayah dia depan org tu..dia gi tiru semua bunyi yg ada kat situ..bunyi telefon..bunyi printer..huhu..org ckp hait dia pun hait :-p Hari tu kat UniQlo dia sibuk tiru abg kat kedai tu dok rebut irasshaimase (slmt dtg)…tp bunyinye ‘mase’ aje dgr..tu nada dia sama dgn org tu…..byk kali pulak tu dia dok tiru ..sampai org tu tengok…..terus bwk lari dia gi tempat lain…Aiman apsal suke tiru2 org ni haaa.. malu la mama :-p
Ok last nk cite pasal Aiman..dia jrg tido siang skrg..dlm 2 hari ni …pukul 7 je dia lena sendiri..suke hati dia je nk tido kat mana..hari isnin tgh dok main…tiba2 senyap..rupa2nya…..jeng jeng jeng…tido
CIMG7933
smlm pun sama..tp smlm dia cari port baik skit..tido atas sofa..hehe🙂 Pagi tadi lepas subuh..masa nk tido balik..Aiman bangun pulak..terus gi kat ayah dia yg tgh buat keje..mama tido..hehe..x sedar ape diorg buat..tp tgk ayah dia buatkan air susu coklat kat dia..skrg ni pukul 10.30pg..Aiman tertido atas karpet..hehe..dh angkat masuk ke bilik🙂 Nmpknya Aiman mmg dh confirm tak isap susu botol dh..haha..dh sebulan lebih dh..nmpknye mmg betul2 berjaya le kali ni..yatta..yatta…next week naik flight..takyah nk usung tin susu,termos,botol susu..bwk nuby sippy cup dia aje🙂 nanti kalau nk susu coklat boleh suruh kakak pramugari bancuhkan..hahaha..sbb last year balik diorg offer nk bancuhkan milo utk Aiman :-)(nmpk sgt anakku sgt xdok diam..sampai mendapat perhatian org :-p)

Nk cerita psl menu pulak..hari isnin msk nasi biasa je dgn asam pedas ikan pari..smlm pulak buat roti jala cicah kari ayam..dgn agar2 merah.Malas la nk msk beria2 skrg ni..msk pun cuma untuk habiskan stok dlm peti ais sbb lebih kurang seminggu dh nk balik..lgpun..dok excited ingat nk balik je ni..huhu.Buat persiapan skit2..ingat nk basuh ‘Jeep’ Aiman tu sbb nanti nk bwk naik flight..tp tengok hari ni mendung je..hmm..esokla..
IMG_7089
IMG_7090
IMG_7091
Minggu ni tak keluar rumah langsung…takut sbb teringat ayah Aiman cerita dia nmpk ular hijau besar masa naik kereta dgn Aiman..hon pun ular tu tak lari..terus undur balik..balik rumah..kembung pulak tu ular tu..dia mkn ape la gamaknye..huhu..lepas dgr cite tu..terus takut nk keluar rumah..sbb nk jln ikut jln tu..huhu..apetah lagi nk bwk Aiman main kat luar..eiii…Hari ahad lepas Aiman ikut ayah dia gi ambik seluar kat Jusco..tghari tu dia gi buat international license..ptg tu pulak ade makcik insurans dtg rumah..tak dpt nk join majlis buka puasa kat yokohama..huhu. Aiman nangis sgt bile nmpk makcik tu..xtau la kenapa budak ni..

10 responses to this post.

  1. selamat pulang ke kampung halaman ida!sronoklah awak….^_^

    Balas

  2. Posted by Kak Sue on September 9, 2009 at 4:49 am

    haah le..mesti berkobar-kobar nak balik kann..selamat mengepong Aiman dlm flight nanti ;-)…

    Balas

  3. cian nyeee budak kecik tuu tdo… penat sgt la tu..hehe

    nway nak kak ida punye mail add~ coz sy nak privatekan blog saye😀

    Balas

  4. wah balik beraya di m’sia ke… cujie tahun ni beraya kat JB, kalau beraya kat taiping dapat juga jumpa ida. So bila balik Jepun semula?

    Balas

  5. Selamat Hari Raya buat Ida, Aiman dan Anuar. Selamat pulang ke tanah air.

    Balas

  6. tkcr kak ida..
    selamat ari raya:)
    siler mkn rendang taww ehehehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: