Menu berbuka lagi..

Sila cuci mata ye..menu2 beberapa hari ni..time rajin je ambik gmbr..time malas..buat tak tau je :-p
bukaposa
====>ikan percik,pengat pisang,nasi beriyani kambing,kari telur
bukaposa1
====>menu smlm :bihun sup ayam,murtabak
Hari ni punya menu pun dh siap msk…simple aje..letih dh dok kat dapur…msk pun guna ape yg ada kat rumah je..nk habiskan stok hehe..
bukaposa2
IMG_7055
====>kuih lapis,roti gulung tuna bersalut telur,sambal tumis udang+kcg buncis,sayur campur..n telur masin..telur masin tu pun buat sendiri sebenarnye..tp rupa mcm x berapa jd je..rase tu dh ok dh :-p belasah ajela hehe

Nak letak jugak gmbr si Aiman🙂
IMG_7020
IMG_7032
Sibuk dgn dia la skrg. Aiman dh makin kurus la skrg..timbang berat dia pun makin turun..huhu..Maybe sbb dia dh tak isap bottle kot..Tp susu tu mmg dok bg lg…cuma bukan dlm bottle…hmm..skrg ni mmg asyik dok buat makanan kat dia la..nk bagi gemuk skit..kering sgtla tengok..huhu. Dia mkn sikit..kalau suap ape pun dia tgk dulu..tp mmg dia nganga la..tp mkn sikit. Makanan yg dia x penah tolak dan akan mkn byk..onigiri dgn miso shiru….soumen dgn soba pun dia suke..huhu. Takkan tiap2 hari nk menu tu kan..pening pk psl anak🙂 Mungkin jugak sbb dia dok batuk tu yg tak bape lalu nk mkn kot..hmm..ntahle..msk jela ape2..kalo takmo..mama msk benda lain..huhu..asalkan dia mau mkn

Tiap2 hari Aiman suke belek kalendar..dia tgk apa pun tak tau..Agaknya dia dok bilang bape hari lagi nk balik Msia agaknye..hehe.Tak sbr nk balik ni sebenarnye huhu. Tp takde beli ape pun balik kali ni..dh nk balik beraya..bagi duit raya jela. Lagi pun..kewangan x memberangsangkan kah kah. Esok kereta pun org NISSAN dtg ambik nk service..ntah kena bape tak tau le..insurans,tax lagi..semua nk kena hidupkan..sabo jela..time ni le nk mati pun :-p

Cerita weekend dh takde benda nk cerita..memandangkan bulan puasa..nk berjln pun mls..lg suke dok rumah bersama family tercinta hehe. Alhamdulillah sabtu lepas dpt jemputan buka puasa di rumah Kak Maas..terima kasih byk2..Sabtu ni rumah lain pulak ye..hehe..insyaAllah takde halangan kami sampai🙂.Seronok sesekali dpt berbuka ramai2..time ni mcm2 menu la keluar..jadi ala2 psr ramadhan..hehe.

Hari ni hari ke-11 puasa kan..berat turun lebih kurang 2kg aje..huhu..jadi le..bukan dok exercise pun hahaha. Takde mase..bz woman le katakan..Smlm asyik sgt dok siapkan embroidery..dh 90% siap..tunggu nk jahit mesin kat tepi je..lepas tu okla kot..nanti dh siap betul baru tayang kat sini. Dh berbulan2 buat hahaha…smlm pun bentang je kain tu..Aiman dok atas tu pijak2 le..nk ukur pun payah..cemana nk cepat siap kan.

Selamat berbuka puasa semua….hari ni berbuka puasa pukul 6.11pm (waktu Msia lebih kurang 5.11pm)

5 responses to this post.

  1. alahaii aiman..seksi la..hahaha..manyak ye belon..mama aiman ke tiup? hihi..

    Balas

  2. Posted by Kak Sue on September 3, 2009 at 2:47 am

    sukenye dia buat segala benda percik ni ekk…ermmm…sedapnye pengat pisang..lama dah tak buat sebb nnti mkn sorg2 je…huhuhuhu

    Balas

    • mula2 buat ayam percik…tp ade lebih kuah dia.so,esoknye buatla ikan percik pulak..bkr ikan tuang kuah percik..kan x membazir tu (malas sebenarnye :-p) hehehe.saya pun mkn pengat tu sorg2..lepas tu ade org tu kata bukan pengat pisang..serawa pisang dia kata..mana2 pun sama :-p

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: