4 tahun

Semalam adalah ulangtahun perkahwinan kami yg ke 4.Moga ikatan perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat. Bulan depan juga genapla 4thn saya menetap di Jepun..saya sorg jela..hubby saya sudah hampir 11 tahun kah?emm..xingat..psl tanye dia pun dia selalu x ingat :-p
senyum
kad
jgn gelak ye tengok kad ni..hehe..gmbr zmn kecik2 dulu.Kad ni abg saya yg design sendiri..sesuaila dgn keje dia hehe.

Smlm x sempat nk letak entry ni..sbb sibuk sgt smlm..bawak Aiman gi klinik sbb dia demam+sembelit pulak.
IMG_6999
Doktor ckp tekak dia merah..sakit tekak le tu..patutla demam.Hari Rabu tu bwk dia keluar..panas agaknye. Last week pun gitu..lepas bwk dia keluar..balik tu terus demam sikit.Alahai..Aiman x tahan panas ye…kesian..cemana nk balik Msia ni sayang.Hari ni ingat nk keluar beli brg skit..tp risau je takut demam balik.
Smlm ayah Aiman gi keje lmbt skit la sbb pagi smlm gi klinik Ingatkan nk gi klinik yg dekat dgn eki.Sekali tu dh pegi..tengok kat kad baru perasan klinik tu cuti smlm.Terus ke klinik lain kat rumah lama dulu. Ramainye la org.Lame tunggu. Nmpk je doktor terus la si Aiman ni meraung. Mmg dh agak dh..dan mmg mama dia dh prepare towel kecik sbb takut dia muntah.Mmg si Aiman ni kalau nangis mmg siap dgn sound effect muntah. Sape yg penah tgk Aiman ni nangis tau le cemana. Sampai kelam-kabut nurse tu nk tadah dgn plastik..siap dok tanye..ok ker..ok ker..haha..Malu le Aiman ni.Dr kecik sampai ke besar mcm ni..agaknye doktor tu pun dh tau dh. Nk cek dia pun payah sbb dia meronta2..takmo bukak mulut.Sbb tu le mmg xleh la nk gi jumpe doktor dgn dia aje..mesti kena bwk ayah dia jugak..kalau tak..alahai susah nk handle..sorg nk pegang dia..sorg nk tadah muntah dia :-p
IMG_7012
ni budak dh sihat.
Smlm dia x tido siang langsung..huhu.Letih mama nk layan dia. Dia kacau mama masak. Mama ambik tu dia ambik ni..sampai periuk bekas2 semua dia angkut gi kat ruang tamu.Lepas tu dia dh boleh tarik tolak kerusi mkn yg berat tu..dia tolak le mana dia nk panjat.Dia panjat lepas tu dia jatuhkan semua telur2 yg ada kat peti ais tu..huhu.Adal a dlm 6-7biji.Habis telur pecah atas lantai..huhu.Pastu boleh pulak dia seronok terloncat2 atas kerusi tu..huhu. Penatnye kena lap lantai pulak..dah le telur tu melekit2. Nk memasak pun terbantut le gitu. Bila mama ckp Ya Allah budak ni..dia gi ajuk mama ckp..tp bunyi pelat la..huhu..geram sungguh..nasib baik puasa tau. Jgn ckp ade anak dh bsr makin senang nk buat keje ye..Mlm tadi dlm 10.30mlm baru rase mengantuk kot si Aiman ni..nangis2 nk tido.Mama bwk gi kat bilik..lepas tu dia bangun gi kat ayah dia tarik tgn ayah dia.Ayah dia tepuk skit2 dia pejam le mata tp x lena lagi.Lepas tu ayah dia bangun gi kat PC lepas tu Aiman bangun gi kat ayah dia sambil muka dah cebik2 nangis :-p.Nk ayah bagi tido la tuu..hehe..mcm2 la budak ni..Ayah dia dok gelak2 je..tpakse la tunggu sampai Aiman tido :-p Tido siang mcm tu le..mama dia le kena tunggu dia..kdg2 sampai sejam x tido jugak..huhu..sabo…saboo..

So,dlm sibuk2 melayan si Aiman yg tersgt aktif smlm..sempt jugakla memasak nasi minyak,ayam percik n acar timun
IMG_7003
IMG_7007
IMG_7004
menu hari Rabu..mee goreng mamak n popia basah
rabu
Sekian terima kasih🙂

14 responses to this post.

  1. wah, dlm pada tsibuk2 layan aiman sempat jugak akak wat ayam percik..sedapnyer..semoga aiman cepat sembuh

    Balas

  2. Posted by murni on Ogos 28, 2009 at 3:20 am

    hepi anniversary kak ida, semoga bahagia selalu..

    Balas

  3. nampak sedap la..ada resipi tak??

    Balas

  4. hehehe..mee goreng mamak & popia basah + kuah…boleh yer…=)

    Balas

  5. Posted by GooNe™ on Ogos 28, 2009 at 4:51 am

    happy aniversy ida anuar semoga kekal ke hujung nyawa dan bahgia sentiasa.. bila aiman nak adik lagi.. hiksss

    Balas

  6. Posted by Fith on Ogos 28, 2009 at 5:02 am

    Happy anniversary ida,
    moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat yer…

    Balas

  7. Posted by amydaud on Ogos 28, 2009 at 5:33 am

    tahniah…

    semoga bahagia di dunia dan akhirat……..amin…

    Balas

  8. happy 4th anniversary Ida & Hubby! masak speciak ka?

    Balas

  9. Happy anniversary ida🙂 bestlaa nampak ayam percik tue,nak2 bulan puasa nie

    Balas

  10. Posted by ilhamzamry on Ogos 30, 2009 at 6:50 am

    happy anniversary mama aiman
    mayang, queen doakan semoga jodoh berpanjangan aman, bahagia hendaknya
    take care diperantauan…
    hehheh

    Balas

  11. happy annivrsary akak… wish both of u all da happiness….
    hanie suka lawat blog akak neh… n nak add link akak dlm blog hanie ek…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: