Menu berbuka puasa

Sejak puasa..belum ada masa nk update blog…busy sgt hehe..Sila layan gmbrr2 makanan ni ye..antara menu berbuka kami sekeluarga
menu buka
menu buka1
menu buka2
gmbr atas tu byk skit sbb panggil kwn2 dtg rumah..bape org je..maklumla..rumah comei sgt + takde parking utk tetamu..
Hari ni hari kelima puasa. Sabtu dgn Ahad je dpt berbuka dgn ayah Aiman. Hari biasa buka sorg2 aje. Hari Isnin baru2 ni ayah Aiman kena gi Gunma..hari ni pulak ke Nagoya…busy sungguhla dia skrg..ke sana kemari. Dah sah2 le balik dekat 10mlm..dan berbuka sendiri2. Tapi masak..tetap kena masak jugak. Kalau hari biasa keje kat ofis..buatkan jugak makanan utk berbuka utk dia..ari tu ade buat sardine puff…tahanle sampai waktu berbuka tuu..

Utk hari ni menunya ialah popia basah dgn mee goreng mamak. Tgh2 kacau kuah popia tadi..terpatah pulak senduknye..hahaha. Menu sahur kami tiap2 hari simple2 aje..iaitu selain dr nasi..sbb x lalu nk mkn nasi time sahur setakat ni..huhu. Gmbr..nanti esok2 akan menyusul…🙂

10 responses to this post.

  1. Posted by murni on Ogos 26, 2009 at 6:54 am

    terliur tgk sambal belacan kak ida tu..

    Balas

  2. Posted by kak sha on Ogos 26, 2009 at 7:48 am

    selamat bpuasa ida sekeluarga..k. sha nak tanya camana ida buat kuah murtabak, yg resepi murtabak tu ada k.sha tgk..1 lg yg kaler kuning tu kueh apa..nnti ida letak resepi na hehe..ada regular follower ni…

    Balas

  3. amboi sedapnye..terliur la pulak aku bulan2 puasa ni ..heheh..teringin lah nak buat murtabak!sesangatnya..tapi tak sampai hajat.kali ini mesti nak cuba! hubby balik lambat ke?same le kite.. hikhik..taperla..anak kan ade teman.

    Balas

  4. Posted by ijan@2 aka ummihakimi on Ogos 27, 2009 at 1:36 am

    wah ida… terliur gilew le tengok menu2 tu.. cam rse skang gak nak g jepon nak dok berjiran… senang.. tetiap hari ade lauk dihulur…

    Balas

  5. Posted by eza on Ogos 27, 2009 at 8:11 am

    wah sungguh terliur tengok gambar2 makanan ni sume…..nampak sedap ler ida….

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: