Weekend

Hari Sabtu, kami ke Sarushima (Pulau Monyet). Naik kereta sampai ke Yokosuka..parking kat situ dan berjln ke jeti utk naik feri kecik.Perjalanan mengambil masa lebih kurang 10minit sahaja. Petang jumaat baru dpt tau kata nak gi. Tu pun Aisha yg bgtau. Ayah Aiman ni..tak bgtau pun huhu..kelam-kabut la sediakan bekalan makanan. Cuma masak rendang ayam dgn karipap pusing aje…yg lain Aisha bawak. Nasib la kebetulan ada karipap frozen buat ari tu. So, menu kami mkn nasi impit rendang ayam,karipap n roti..roti sempat rase skit je..lupa dh mau mkn..huhu
IMG_6753
edit
edit1
edit2
Aina first time kena masuk laut ye..hehe.Sian dia..cebik2 nangis sbb takut..lama2 tu mcm ok dah sbb dia dh ngantuk🙂. Si Aiman asyik lari nk terjun kat laut je..asyik kena dok pegang..ish ish…Aiman tengok org main bola..dia seronok sgt sampai nk gi join org tu main🙂
edit3
Takde monyet pun kat pulau tu..hehe…Nasib la pantai dia ok jugak kalau nk bandingkan dgn pantai Enoshima tuu..Tapi tu la..pantai kat Jepun ni pasirnya gelap…kalau kat Msia..putih je kan pasirnye huhu…
edit4
Time ni dh nk balik….cuaca panas sgt…berpeluh2..dah le x pakai sunblock..haaa..habis hitam legam semuanya :-p

Hari Ahad..pagi tu dgr ade lori utk buang brg dtg. Sempat jugak ayah Aiman panggil..org tu pun dtg. Ayah Aiman buang skuter,washing machine &hard disk yg dh lama dok kat luar rumah tuu. Dh lama nk buang..tp x dgr lori dtg..byk kali x sempat panggil.Akhirnya berjaya buang jugak.Benda2 besar mcm ni bukan boleh buang gitu aje. Semua brg2 tu dh rosak..tu yg nk buang. Semua sekali kena byr 14,700yen.Buang sampah pun kena byr..huhuhuhu.
CIMG7859
CIMG7860
Lepas Asar keluar ke Asia Shop..beli beras…terus ke Izuminomori..jln2. Ada tmn herba kat situ.Asyik menengoknya..ada pokok rosemary,oregano,pudina..pokok kunyit pun ade hehe..Tengok gmbr Aiman dan ayahnya lalu ditgh2 pokok rosemary.Tak tau la pulak pokok nya besar mcm gitu..sbb kat rumah ni kecik aje sbb baru tanam kot hehe…
page
page1
Aiman tunggu nk tengok densya (train) lalu..
page2
Sblm balik singgah beli brg dapur skit.Balik rumah..mandi terus msk peperoncino spaghetti..ayah Aiman request mau mkn ini🙂
IMG_6811
Oh ye,sblm keluar ptg tu sempat buat marble cake lg..hubby request suruh buat lg
IMG_6760
IMG_6763

3 responses to this post.

  1. Posted by ijan@2 aka ummihakimi on Ogos 10, 2009 at 1:17 am

    wah. bestnyer dapat mandi pantai… jejalan… makan kek marble pepanas…… syoknyer..

    Balas

  2. ida,nak resipi peppericino spageti bley tak??cam sedap je..please..thank you

    Balas

  3. tq ida!kamu sudah bagi resipi spageti itu.anak saya pun suka panjat saya masa solat..nak perhatian tambah kalau saya asyik mengadap pc atau melayan adiknya….tapi sekali kena sound…mungkin tak buat lagi.haha..tapi kadang kadang saya layan aje …sian..hehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: