Cerita Hari Jumaat..

Antara menu2 beberapa hari lepas…lamb beriyani..sambal telur..acar timun…karipap pusing..karipap tu ade buat frozen..senang bile2 nk mkn goreng je..
mknan
Hari ni msk laksa dgn buat kek marble..gmbr ilek..malas nk ambik muahahaha…Rajin ambik gmbr Aiman je…
aiman1
ni gmbo smlm..dok layan dia main..tengok..sampai bekas kat dapur pun dia ambik buat main..Aiman2..sian dia takde kwn..so,mama kena rajin layan dia..huhu. Mama lap lantai pun dia panjat mama..susun baju pun dia panjat mama..nk jahit embroidery pun dia panjat..terbantut usaha murniku itu…mlm je sempat jahit kejap sbb ayah dia ade..dia buli ayah dia pulak🙂 Time tido jgn ckp le..habis semua org kena sepakan dia..huhu. Skrg ni dia makin rajin tampo org..kdg2 tiba2 je dia gi lempang muka la..ish ish..geram betul..byk kali dh kena..dan byk kali dh ckp dan marah dia..Selalu jugak skrg ni dia masuk dlm bilik air main air..bile mama gi kat situ cepat2 dia lari keluar..haha..sbb ari tu dh kurung dia kejap dlm tu :-p
aiman2
ni gmbo tadi..masa tgh masak sup ayam dgn laksa..Aiman main kat sinki..carrot lebihan2 tu dia main rendam dlm air..lantak la asal dia x mengacau🙂 Lepas mandi tadi dia takmo pakai baju pulak..panas kot..dok golek2 atas tilam..tengok2 tido rupanya anakku itu…penat main air dlm sinki ke hehehe…

Skrg ni mmg tgh train Aiman kurangkan penggunaan botol susu. Sgt2 mencabar ok. Setakat ni time tido jela bagi. Siang mmg x bg langsung..bg fresh milk+serbuk koko letak dlm Nuby Sippy Cup dia tuu. Dia minum la buat mcm tuu. Tp mmg asyik kena layan dia jela skrg..sbb kdg2 merengek juga dia nk susu..tp tpaksa buat tak tau..alihkan perhatian dia dgn benda lain. Tau2 jela Aiman ni kalau dia mengamuk cemana..kalau dia nangis cemana..haaa..sape yg penah tgk dia tau le….Mcm pagi td..bgn tido kan mmg le dia dok mencari..buat air koko pun dia tak layan..ayah dia kata bwk dia main kat luar kejap..ok je dia main kutip2 batu..lepas tu bawak masuk dlm rumah..basuh tgn sume..bg air koko tu minum jugak..hehe..pandai ayah dia.

Tin susu,termos,botol susu semua dh tak letak dlm bilik dh..letak kat dapur..tempat tinggi yg dia tak nmpk..kalau nmpk nanti dia dok tunjuk nak :-p Mcm kejam je bunyinye kan..takpe2..kena usaha lebih skit ni. Target mama dia supaya sblm umur 3thn..Aiman dh fully stop bottle. Fresh milk kalau putih2 gitu letak dlm sippy cup bukan dia mau minum..bau je pun dia takmo….tpakse le pandai2 letak serbuk koko skit..gula skit..Selain tu dia byk minum air masak je..tak pun..oolong tea yg sejuk2 dlm peti ais tuu..jus kdg2 ade bagi..hopefully berjaya le kali ni..sbb bulan depan sudah mau naik flight.Kalau boleh takmo le usung tin susu lagi kali ni..huhuhu…

Esok sabtu..ayah Aiman ni kena gi buat lesen international jugakla..dh byk kali suruh gi..tak gi2 jugak..lagi sebulan lebih skit nk balik..buat awal2 senang sbb nanti dh nk posa kan. Kang lupa buat takleh drive kat Msia hahaha :-p. Hari Rabu minggu depan ayah Aiman cuti..sampai hari Ahad..natsu yasumi (summer holiday).Tp takde plan ape pun lagi..memandangkan bln depan dh nk balik..so,bwk2 la insaf ye simpan duit tu..nanti balik byk mau pakai duit :-p

One response to this post.

  1. Posted by mas on Ogos 11, 2009 at 6:08 am

    ko nk raye kt msia ek? wah best nyer…mesti seronok kan…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: