Weekend story

Hari Sabtu kami ke Ito Yokado Yamato..jln2 cuci mata..sempat jugak ke Jusco sebelah Ito Yokado tu…ke kedai jahit..beli benang embroidery…ishh bila mau siap embroidery ku itu tatau le..weekend dok pulun jahit..tp x siap2 jugak :-p. Aiman suke kacau la..suke panjat mama..cemana le aku nk menjahit..weekend ok lagi le sbb ayah dia dok melayan dia..sempat jugak beli sandal 2 pasang..sebenarnye nk 1 je (maklumla..xde kasut elok nk balik raya nanti.takkan nk naik flight pakai kasut ala crocs yg dh buruk itu..huhu…)tp sbb kalau beli 2 harganya lg murah..hubby suruh ambik 2..ambik jela..aiman pun beli sandal dgn kasut 1..sian dia..byk kasut ketat dh..sebenarnya ni sandal pertama yg dibeli utk tahun ni..last beli kasut ala crocs tahun lepas tu pun berharga 400yen lebih :-p (dlm RM15je ye puan2)..tp tahun ni jugak ade terbeli boots 2..tp hanya sesuai dipakai di musim sejuk shj…ayah aiman yg nk beli tau.. i x mintak pun :-p

Hari Ahad..ke Nishi Matsuya sekejap..lepas tu gi mkn sushi..beli brg dapur skit dan terus balik..lagi pun asyik hujan dr pagi…balik rumah sambung le jahit lagi..sampai ke mlm…kesimpulannya x kemana sgt weekend ni..Aisha ajak gi tengok hanabi (bunga api) pun kami x pegi.Bukan ape..malas nk bersesak2 dgn org ramai n berpanas2 tu..huhu

Meh cuci mata dgn gmbr makanan ye..gmbr dr jumaat..hingga smlm..ade menu2 sampingan lain x ambik gmbr pun :-p
foods
ada karipap biasa..ada karipap pusing..semuanya inti daging..habis licin dimkn oleh 2 hero ku :-p chocolate cookies pun ade..
foods1
nasi ayam,soba,salmon rosemary,chicken rosemary…

IMG_6562
Aiman yg asyik mkn aiskrim sambil tengok kartun kat youtube..sebenarnya sblm ambik gmbr tu..dia pegang terbalik aiskrim tu..habis basah seluar dia.. :-p …mcm2 peel budak sorg ni. Skrg ni dia suke sgt bukak peti ais..lepas tu korek2 ais yg ade kat tepi tu mkn..huhu..sungguhla x berkenan dgn perangai itu. Peti ais tu mmg dh letak lock..tp dia boleh bukak la itu lock..huhu..nmpknye kena la mama dia letak tape kat situ..almari pun kena letak tape..sbb dia payah nk bukak..lock2 utk budak2 tu sume dia dh terer la..yg dia x pandai bukak..dia tarik sampai tercabut..habih..cemano tuu?letak tape dia payah skit nk cabut..haha..x senonoh habis dh rumah ni dgn tape aje..
Jumaat lepas Aiman terhantuk kat meja PC ni..habis lebam kat tepi mata dia..nasib baikla x kena tang mata..terhantuknya tu kat bucu rasanya..dhle tgh sibuk basuh pinggan kat dapur…tiap2 hari jugak mesti lebam dan benjol la budak ni….huhu

2 responses to this post.

  1. haih…masuk sini kan tepegun tgk gambo2 makanan.dah lah gambo lawa, nmpk pun sodap je..heheh

    Balas

  2. salam ziarah.saje melawat blog awk.memang menarik cerita pngalaman awk dpt bb,and tinggal kt ngara org..nnt jalan2 la kt umah kite plak.🙂

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: