Weekend

Hari Sabtu, pukul 8pagi dh keluar rumah ke Ebina. Nak tengok movie. Dapatla tengok cite Harry Potter n Half Blood Prince tu. Tapi saya tengok sorg jela kan :-p.Ayah Aiman jaga Aiman kat rumah.Tapi time pegi tu ayah Aiman hantarkan dan belikan tiket. Ingat nk gi sendiri..tp kalau gi sorg nanti kalau tiket sold out kang penat pulak nk tunggu. Ramai jugak org..nasib gi awal. Hari tu dh bagi chance ayah Aiman tengok terminator dgn transformers ok..hehe.So,dia pun dh janji nk bg chance tgk movie. Ape lagi kan..pegi jela..lgpun mmg tunggu nk tgk cite ni.. Tp ayah Aiman takmo pulak tgk cite ni..dia kata lain kali dia nk tgk cite lain..hmm..pegi la.. :-p
Sementara tunggu movie nk start..kami semua gi breakfast dulu kat cafe yg ada kat situ..
Mesti org kat Msia tanye..kenapa x bwk Aiman masuk sekali..or ape2 la kan..hehe. Aiman ni bukan jenis dok diam..lgpun dlm cinema kat sini..nk dgr org batuk pun sgt susah..org jepun ni kan peka skit dgn bunyi bising…so,kite x payah ganggu org dan org pun x ganggu kite๐Ÿ™‚
CIMG7821
toho
si ayah yg setia mengekori anaknya :-p. 1st time tau tinggalkan Aiman lebih dr 2jam :-p haha..mcm sedih pulak..tp takpe..tinggalkan kat ayah dia..bole la diharap.. :-p
CIMG7834
Ceritanya okla jugak…cuma mmgla dia tak ikut sgt dlm novel tu..kalau ikut novel tu mau bape jam pun x habis kan..sbb ade byk kisah2nya yg nk diceritakan :-p. Sbb dh bace novel tu sampai akhir..so,takdela nk heran sgt sbb dh tau jln cite..cuma ni dpt tengok org berlakon :-p…Habis movie..balik sendiri naik densha (train). Bukan jauh pun..selang 1 station je..hehe. Balik rumah terusla masak. Lepas tu ptg skit tido dgn Aiman haha..lame sgt tido :-p

Hari Sabtu juga genapla Aiman 2thn 7bulan..sgt bising la mulut dia skrg..huhu..moga membesar dgn sihat dan kuat ye๐Ÿ™‚

Hari Ahad kami ke Odaiba. Pukul 6pg dh keluar rumah..gi tgk robot gundam. Dpt tau pun sbb abg saya post link kat facebook suruh gi tengok. Jln2 area situ..dlm pukul 11.30pg dh sampai rumah..dan terusla memasak..
IMG_6349
IMG_6388
IMG_6414
IMG_6277

Hari Isnin ayah Aiman cuti..cuti ape ntah dlm kalendar tu. Kami x kemana pun..ptg je keluar kejap gi shopping baju..muahahaha..dptle sehelai baju berharga 490yen :-p..Aiman pun ade la beli baju 2-3 helai..ayah Aiman pun sama๐Ÿ™‚..tu jela aktiviti kami…

9 responses to this post.

  1. kak apa dia tulis tu?ekeke..
    otomen xde ke?๐Ÿ™‚

    Balas

  2. nana~yg akak tau dia tulis skrin 3..harry potter..lain2 tu xtau le pulak hehe..robot gundam je ade..otomen takde hehe

    Balas

  3. Posted by ilhamfatihah on Julai 22, 2009 at 1:46 am

    Ida, nak tanya…cmne nk letak gambar kat tepi2 tu ek. Dah puas dah jelajah tp xtau nk mskkan wijet yg mana satu.

    Balas

  4. widget tu saya ambik yg text tu..lepas tu cuma copy letak link gmbr je

    Balas

  5. Posted by Kak Sue on Julai 22, 2009 at 5:28 am

    Kalau akak tkkan tanya la knp tk bw Aiman masuk cinema sekali sbb akak pun tahu sebbnye..hehehe. Bkn kat sana je..kat sini pun susah la nak bw masuk bdak sekecil Aiman, Nisa’ dan sewaktu dgnnya. Diorg ni bknnye reti dibahasakan lagi. Kang duduk 5 minit je kot diam…kot sampai 5 minit..hahaha. Lepas tu takut satu cinema org baling pop corn kat kite suh kuar…huhuhuhu.

    Balas

  6. Posted by eza on Julai 22, 2009 at 7:28 am

    best nyer dpt bergambar ngan transformers….

    Balas

  7. baik jer aiman tgl dgn ayah dia yer .. alahai teruja tgk robot besar2 tue ida๐Ÿ˜‰

    Balas

  8. wa…best nye…beso giler robot tu…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: