Cerita…

Sblm apa2,nk tanya..tulisan kat blog ni kecik sgt ke?ada yg kata kecik…tu yg tanye tuu🙂 Saya takde ubah tulisan ape pun…xtau le kalau sbb tukar background tulisan tu jadi kecik. Nanti free saya try tukar background lain ye…kang ada yg juling pulak..haha
cuci mata ye dgn makanan2 ni…malas la nk ambik gmbr skrg ni..hehe
food
IMG_6229
ni menu hari ni..bihun sup tulang aje..malas la hari ni…. :-p
smlm bwk aiman main kat luar kejap..sambil tu ambik gmbr tanaman kat luar..ada rosemary,basil,pokok kesum,soup celery,pokok kunyit..nmpk mcm subur je skrg ni..maklumla..sbb cuaca panas kot..kena rajin siram…
tanam
IMG_6216
IMG_6207
IMG_6230
Aiman selesema dh bape hari dh..tp tak teruk pun..demam pun takde..dok mkn ubat jela skrg ni..tp mcm nk baik dh..tu yg dok kurung dia x bagi keluar tuu..takut ye selesema2 skrg ni. Gmbr baju merah tu sblm dia tido tadi.Skrg tgh dok tido. Tadi ada org tekan loceng.Kelam-kabut dia nk bukak.Tp cepat2 bwk Aiman lari..haha.Bukan ape..time2 siang ni mcm2 org dtg..jual newspaperla,jual rumah la..mcm2..tu yg malas nk bukak.Kalau posmen tu..dia ckp dr luar.Kalau tekan sekali je tu..dh paham dh le..mesti org nk jual ape2. Aiman tu dia ingat ayah dia la tu..meraung2 suruh bukak.Lepas org tu dh gi baru bukak..tp dia nangis lg sbb ingat ayah dia takde..lerrr..byk kali ckp kat dia bukan ayah..tp mane nk paham..huhu…

Skrg ni Aiman ni suke tiru mama tau. Hari tu dia main tepung..tak sedar..tengok2 dh putih dh..ada tumpah2 atas lantai..lepas tu mama ckp ‘Ya Allah’.Then boleh pulak si Aiman ni tiru..gi ckp ‘yakuwa’ dgn nada yg sama..huhu. Smlm..dia buat tumpah air..lepas tu bila mama gi kat dia..dia tengok mama sambil ckp ‘yakuwa’.Aikk..mama belum ckp dia ckp dulu…haha..terus nk tergelak tak jadi mau marah.Skrg ni mmg gitu le..dia tau dia buat salah..tu jela dia kata…tp sgt kelakar time dia ckp gitu..dgn muka2 dia tuu :-p

Ayah Aiman pulak hari ni ke Shizuoka lagi..naik shinkansen..gi training org kot.Dia pakai suit hari ni..tp bajunya dia tak bawak pun..dia terlupa or sengaja x pakai mcm hari tu..huhu…xtau la..balik nanti baru nk tanye hehe :-p

Esok konon nk gi tengok movie. Nak tengok Harry Potter. Tapi nmpknye kena la bergilir jaga Aiman kan. Sorg2 masuk tengok..haha. Dah bertahun tak masuk cinema. Last masa pregnantkan Aiman..perut dh besar gile dh time tuu. Ayah Aiman dh berkali2 dah dia. Sblm ada Aiman boleh dikatakan dlm sebulan 2-3 kali kami tengok movie hehe..hari raya pun berkunjung ke Toho Cinema itu :-p Kali ni sila la bagi peluang pd saya pulak ye :-p Cite nye dh keluar 15hb lagi..tp kena la tunggu weekend jugak ye..walaupun x sbr…hrp2 tiket jgn le habis huhu…

Hari Isnin cuti ye dlm kalendar..ntah cuti ape.Yg pastinye ayah Aiman cuti..yay yay..

10 responses to this post.

  1. kak..kalo gilir2 tgk wayang mcm mane plak tu tgk sorg2? tak syok la gitu. huhu. nnt kne tggu 2 jam lebey kt luar..bdak kecik tak bleh msuk ke?

    Balas

  2. Nani ~hehe..nk buat cemana kan..ade anak.nk bwk anak masuk..ish2..kalau reti dok diam takpela jugak..hehe.kang bising ganggu org pulak kan.dh le cinema kat jepun ni..org batuk pun payah nk dgr dlm tuu..huhu

    Balas

  3. Posted by murni on Julai 17, 2009 at 8:44 am

    bestnye ade pokok kunyit kat umah. cuti 3 hari ni meh la jalan umah saye kak ida.

    Balas

    • akak byk dok rumah je cuti ni..huhu..hari ni (selasa baru dpt conquer pc) sbb asyik berebut dgn aiman dan ayahnye..dan baru dpt cek email..ajak gi rumah ke..lerr..nape tak call..hehe

      Balas

  4. masayallah…mabeles btol la makanan2 ni seme..eheheh

    Balas

  5. Posted by watyz on Julai 19, 2009 at 2:01 pm

    kalo masuk page kak ida mesti cuci mata ngan masakan n cuti2 kak ida…syok!!!

    Balas

  6. Posted by iZaNn on Julai 21, 2009 at 2:11 am

    ida…jangan malas2 kena rajin2…hehehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: