Hari ni…

Semalam..hari Ahad..Aiman dok rumah dgn mama. Ayah Aiman gi tengok movie..cite transformers dgn terminator. Org dh bagi pelung..sampai 2 movie dia gi tengok..huhu. Tunggu le nanti turn saya pulak :-p.
Dok kat rumah memasak jela keje nya. Lagi pun nk keluar hujan. So, smlm aktiviti membuat kerepek. Ada org complaint takde benda nk mengunyah huhu.Tu yg berhempas pulas buat la jugak
IMG_5833
ni kerepek gunting..gelek2..potong dgn pisau je..malas la nk gunting lambat..pakai pisau pun berpeluh2 mau buat..kan bagus kalau ade pasta machine tuu kat rumah ni..huhu..kat rumah mak saya pun ade benda tuu
IMG_5836
yg ni kerepek pedas..asalnya mmg adunan yg sama cuma bentuknya besar skit (sebenarnya dh malas dh nk potong kecik2..letih la) lepas tu sira aje dgn cili.Ayah Aiman kata sedap sbb rasa pedas2,manis. Biasala kan..dulu selalu tolong mak buat benda2 gini..mak saya kan terer masak hehe. Mcm2 penah tolong mak buat dulu.. sate..segala kuih-muih..kdg2 time org tempah lg la byk sampai beratus kena buat hehe. Dulu kalau kenduri dekat2 rumah selalu mak kena msk hidangan pengantin..buat ayam golek sume…hias buah2 sume.Cuma time anak sendiri kawin dia x sempat le nk buat benda2 tu..kena la bagi org lain buat..🙂 time mak kawin dulu dia sendiri yg msk nasi minyak kenduri..hehe..jgn main2..tu baru betul nak bagi suami mkn di hari kenduri kan..
Lepas dh siap kerepek..buat margherita pizza..dptla 4 keping..breakfast pg td pun dgn pizza tuu..senang
IMG_5838
Ni menu hari ni..
IMG_5839
kurma kambing. Ayah Aiman le beli kambing smlm dia gi kedai halal balik dr tgk movie tuu
IMG_5840
acar rampai
Tu je la menu hari ni. Ada buat Wholemeal bread..dok dlm breadmaker belum siap..lagi 4 jam kang siap la tuu.. hehe. Seronok ada breadmaker ni..campak je bhn..lg 3-4jam kang siap msk jadi seketul roti..

16 responses to this post.

  1. wah macam2 menu ida msk .. lorr naper tak bwk aiman skalie tgk movie ..he..he. kita nie tgu nk tgk transfomer .. nk bwk adam sekalie .. dia dok sebut2 robot..robot😉

    Balas

    • sgt tak harap le nk bwk Aiman..takut dia buat bising..maklumla..cinema kat sini org dok senyap sunyi..bunyi batuk pun payah nk dgr…beza sgt dgn cinema kat msia ade jugak bunyi2 bising kan..

      Balas

  2. cnie transformer x kuar lg la kak..lg brapa ari jer lg….x sabar nak g tgk….
    cian aiman kne tinggal…hehe…aiman jaga mama dia jer la kat rmh tu..

    Balas

  3. k.ida..mmg tabik spring la ngn akk..
    best la akk msk..nmpk sume bnda ngancam….

    Balas

  4. Posted by ijan@2 aka ummihakimi on Jun 23, 2009 at 2:49 am

    suke tengok kerepek pedas tu…
    cam syok r….
    kuih gunting klu potong guna pisau mahunye x berpeluh…
    penat seh..
    jenuh tuk….

    Balas

  5. Posted by iZaNn on Jun 23, 2009 at 3:29 am

    wah…patutlah si anak pandai masak…rupanya bakat dapat dari si emak…cayalah ida…nanti bila dah balik mesia, paling tak pun bukak ler restoran…saya pasti jadi pelanggan setia anda…tak sabarnya…tak pun buka kedai roti ke…hehehe

    Balas

  6. dah lama tak mkn kerepek pedas…. kalo buat sendiri dpt byk & puas hati…tp kali beli ni ada yg lemau lah…

    ida mmg pandai masak.. kalo pegi umah ida mesti kenyang nyer lah….biler lah dpt mkn ida masak?? hehehhe

    Balas

    • buat sendiri mmg dpt byk..tp tule..letih haha
      tunggu la saya balik msia nanti..boleh le buat mkn2 :-p (bile agknya ye huhu)

      Balas

  7. betui2, ida mmg pandai masak, saper dtg umah ida, bestt oo, dpt mkn sedap2..hihihi…ida, kami nk order leh?

    Balas

    • ala..awak pun pandai msk aisha mcm2 msk jugak🙂
      biar betui nk order..yg kat rumah ni pun asyik berkurangan je dah kena mkn hahaha..nanti la kalau ade buat lg nanti🙂

      Balas

  8. Posted by Kak Sue on Jun 24, 2009 at 1:54 am

    Ida, nak tanya…dgg kambing tu beli msti frozen kan. Masaknye cm biasa je ke..ke ada kaedah tersendiri? Ye la…dgg kambing kalau tk kena gaya bau hamis kan. Buat cm ne ye? TQ

    Balas

    • frozen le kak.mana nk dpt hidup2 punye haha.saya basuh/rendam daging tu dgn tepung gandum..takde la bau sgt buat gitu…

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: