Friday & weekend

Hari Jumaat lepas, bawak Aiman keluar main. Kesian kat dia terperap dlm rumah je. Nak keluar tiap2 hari..cuaca x mengizinkan. Nmpk dia seronok sbb dpt lari2 dgn bebasnya
CIMG7648
CIMG7658
CIMG7654
CIMG7653
Hari Sabtu..kami jalan2 naik densya (train).Pagi2 tu keluar gi Klinik pakar kulit dekat depan Sagamino Station. Mama Aiman le..gatal sana2 sini x baik2. Last time gi klinik biasa..nmpknya ubat tu x mujarab :-p…tu yg gi klinik ni. Nasib baik sekejap je,org pun x ramai. Kalau x baik jugak doktor tu suruh dtg lg. Sblm dtg nanti..boleh booking dulu..guna internet pun boleh🙂.

Dah byk doktor dh jumpe kat Jepun ni..sakit telinga hidung,sakit perut,sakit tumit,sakit mata,sakit kulit,sakit puan,sakit gigi..tu belum masuk demam,selesema,batuk semua…hahaha..menyusahkan suami betul la. Dulu kecik2 menyusahkan mak bapak..suke sgt sakit.Masa tadika dulu..sakit ape ntah demam x baik2 sampai sebulan x gi sekolah..kuku pun sampai jadi biru pucat. Asyik ulang-alik gi klinik doktor benggali tuu..Lepas tu dh baik..jarang demam..tp sekali demam..mmg x bangun le..siap letak baldi tepi katil sbb asyik muntah.Sejak kawin ni pun mcm2 penyakit :-p. Ayah Aiman kata..lepas ni nk jumpe doktor ape lagi?? Perli la tuu…🙂

Lepas tu kami terus naik densya ke Matsubara..saje tengok2 kedai..lepas tu lapar..cari restoran dulu mkn soba.Lepas tu terus naik densya ke Yokohama :-p
Ape la..jln mcm xde arah tujuan..tp mmg pun..x tau nk gi mana
CIMG7664
CIMG7667
CIMG7669
CIMG7670
sgt laju org2 ni sume jln..kena jln dekat2..kang ade yg tertinggal kat belakang..huhu. Jalan2 lagi untuk mencari kedai kasut..
CIMG7673
CIMG7674
Ayah Aiman nk beli kasut. Kalau gi kedai kasut biasa mmg payah nk jumpa size kaki dia.So, kena la gi kedai yg ada big size mcm kedai ni. Haa..sampai size 30cm pun ada..lain kali dtg kedai ni jela. Kalau pegi kedai biasa size 28-29cm payah nk jumpa..kalau ada pun sgt terhad..Kat kedai ni ada byk jenis sampai agak rambang mata dibuatnya. Sila la jamu mata dgn kasut sampan ni sume.hahaha.Dah habis beli kasut..gi jln2 lagi
CIMG7675
CIMG7677
CIMG7680
CIMG7681
CIMG7685
Aiman yg tak habis2 dok kejar burung. Jalan2 lagi lalu kat Jackmall..jln2 lagi..lalu kat Yokohama Museum of Art
CIMG7687
CIMG7688
CIMG7698
CIMG7693
CIMG7699
CIMG7701
CIMG7694
CIMG7702
CIMG7704
Lepas tu kami pun balik. Sampai kat Sagamino eki..nmpk ade pakcik jual topi. Hubby belikan satu..dah balik baru nk beli..time pegi td takmo beli..panas i jln2 di tgh panas tauu..2 beranak tu yela ade topi..huhu..lenguh sgt kaki berjalan. Hari ni sakit dh kaki..rase x larat nk berdiri.

Hari ni…sblm pukul 10pg dh siap memasak lunch. Ayah Aiman gi tengok movie hari ni..cerita ape ntah dia nk tengok Transformers kot. Bagi chance le kat dia sempena Hari Bapa ni ye. (ala..bukan hari bapa pun..saya bagi dia pegi jugak..huhu).Nasib baik saya x minat cite2 gitu. Tunggu cite Harry Potter bulan depan..saya mau pegi tgk sorg2 pulak ok!! Keee..ade sape2 nk temankan ke..jom la jomla…Tp mcm bosan le pulak sorg2..(eleh mcm x biasa..zaman keje dulu selalu sgt ke midvalley tgk wayang sorg2..mkn pun sorg2…hahaha)

Sorry,gmbr kurang memuaskan..pakai kamera pink saya aje :-p

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: