Menu..menu

Hari Isnin buat laksa..
IMG_5773
lepas tu buat agar2 mikan ni..special utk anakanda tersayang..hehe..tp mama yg mkn byk pun :-p. Tiap2 hari kena pk nk buat kuih/makanan ape utk si kecik ni..ptg2 dia suke jenguk atas meja..dan dia akan ambik ape saje yg ade atas meja tu untuk mkn…kesian la kalau dia jenguk2 atas meja tu takde ape kan.Bukan nk kata diri ini rajin sgt..tapi mmg kena buat kan.Takkan nk beli.Ape sgt le yg boleh dibeli pun kat sini🙂
IMG_5775
IMG_5778
Hari Selasa buat ni…ayah Aiman balik..tanya dia..rase mcm ape?katanya mcm bahulu..haha..jadila tu kan maknanya.Tapi takde la acuan bahulu..pakai ape yg ade je..rase mmg dh ade..cuma rupa tu x berapa nak comei..huhu
IMG_5787
Ni bentou ayah Aiman buat pagi td..simple aje..
IMG_5799
Hari ni plan nk msk sup tulang..ayah Aiman request pagi td…lepas tu nk goreng kangkung jela..untuk breakfast esok takyah pk dh sbb roti buat smlm ade lagi..nanti boleh toast dan mkn dgn butter n honey🙂 Cuma nk kena pk utk buat sikit kuih-muih..hmm..takde idea lg. Untuk bentou ayah Aiman esok pun takde idea lagi..Tiap2 hari nk kena pk menu untuk bentou,breakfast,kuih2,dinner..huhu..semua menu yg berlainan..Dok cari idea dlm internet..kdg2 seharian pun xtau nk msk apa.Patutla dulu mak selalu tanye nk mkn ape.Rupanya takde idea..hehe.Skrg barulah aku rasa.Tapi kat Msia senang.Takde idea leh beli aje kan..kan..haha.Takpela..walau ape pun..bersyukur sgt.Kalau saya tak dok sini..rasenye sampai skrg tak berapa pandai masak kot..hehe.

7 responses to this post.

  1. Ish ida ni jenis rajin laa ni,rajin dan pandai masak,complete package!
    untuk ayah aiman dan aiman kan,kan,kan…

    Balas

    • hehe..malu i taw.tp lg kagum dgn ibu mengandung yg leh masak mcm2..siap buat mknan frozen2 dgn byknye lagi….huhu

      Balas

  2. lazatnyer makanan..untung aiman dpt ibu rajin n pandai masak hehe

    Balas

  3. betul tu ida,kalau xduk jepun ni belum tentu reti masak kan…

    Balas

  4. Posted by sue on Jun 18, 2009 at 6:09 am

    sue setuju dgn ida,..kalo tak dok jepun ni jawabnyer tak pandai je memasak…hehehe…sue tertarik dgn presentation masakan ida…menarik..especially bento ayah aiman yg ida buat tiap2 pagi..bg idea kat sue nk buat bneto utk anak2 g yoichuen…hehehethanx ida for sharing all these..

    Balas

  5. adeihhh segan tol le dgn org jaoh nehh..dia dok jaoh nunn mcm2 dia masak..kite kt sni..harammmmm..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: