Aiman dan menu…

Ni aktiviti terbaru Aiman..suke panjat tong sampah..mmg x strategik betul la letak kat situ..dia nk berdiri sebenarnya tu..tp bila nmpk kamera dia berenti posing kejap…huhu
IMG_5696
CIMG7601
ni aktiviti di mlm hari..tunggu ayah mandi..dok je kat depan bilik air tuu..

Smlm keluar dgn Aiman. Pagi keluar gi beli brg dapur sikit. Punya la ramai org kat supermarket Aoba tuu.Tak penah2 lagi ramai camtu bila pegi. Nak lalu pun payah sbb org dok beratur berderet2 kat kaunter.Dah le bwk stroller..nk tolak susah..nk ambik brg pun agak payah. Dgn Aiman yg tak dok diam lagi.Lalu tpt sempit2 tu habis sume dia nk pegang..tag2 harga dia tarik..kaki org pun dia pegang..ish ish. Dah le mama dia sebelah tgn tolak stroller..sebelah tgn lagi dok pegang bakul dgn brg yg berat..huhu. Time nk byr pun tunggu lama jugak le..Aiman pun jerit sbb bosan..huhu..tension le jugak..stress nk beli brg pun. Dah habis terus balik..x larat sgt.Balik rumah terus masak.

Petang keluar balik gi Supermarket Aoba tu lagi..sbb ada benda lupa beli. Ayah Aiman suruh beli mangkuk kecik kat 100shop.Pagi tu lupa nk beli.Dia nk buat ape ntah..nk scan 3D jugak le tu. Kali ni keluar tak bwk stroller la.Suruh Aiman jln kaki memandangkan x byk brg nk beli.Suke la nmpknye dia.Tp takleh lepas le tgn dia..kang merata2 dia lari..
CIMG7606
CIMG7609
CIMG7607
cantik pulak bunga2 tu..
Time balik..masuk je simpang kat rumah baru lepaskan tgn Aiman. Ikut je dia dr belakang..nk tengok dia ingat ke tak rumah dia🙂
aiman
yeahh..sampai pun..pandai !!!

Smlm Aiman x tido siang langsung. Mcm2 benda dia buat..panjat tong sampah la..buat tumpah air le..panjat meja PC ni..ari tu monitor trbalik dia buat..nasib x ape2 Aiman oii..nk msk pun kena jenguk sama dia dok buat ape. Hari tu mama mandi dia gi seluk tgn dia dlm lubang tempat keluar air washing machine tuu..huhu..bukan aje tgn..dgn kaki2 sekali..huhu…Sbb tu le tempat tu pun mama kena cuci bersih2 sbb tau Aiman suke main kat situ. Bab2 mengutip mmg dia dok buat lagi. Kalau dia nmpk mama kata aiman jgn kutip..cepat2 dia ambik benda tu masuk mulut dia.Geram tau..huhu.Hari tu dia ambik dango mushi (ulat yg boleh bulatkan bdn dia tu..anai2 ke apa)tu nk masuk mulut…nasibla nmpk ish2..kalau tak..huhu.Dr mana dtg pun xtaula.. Penat tau dok kat rumah dgn anak haaa..jgn xtau..penat kejar sana sini..x boleh sikit terlepas pandang..kang ade yg tergolek jatuh sana sini..kena tu kena ni..hmm..sabar jela.

Habis bab Aiman.Mmg x habis kalau nk cerita pasal dia.Hero la katakan.Balik Msia nanti x tau la cemana.Ni menu beberapa hari ni….pau kacang merah,pau kari daging,mee rebus dan yong tau foo…
food
Smlm jugak buat breadcrumbs dgn garlic bread kiub dr lebihan roti yg ada..
IMG_5706
breadcrumbs ni saya buat dgn cara..sagat roti yg ada..kemudian goreng tanpa minyak dlm kuali hingga betul2 kering.Simpan dlm plastik mcm ni simpan dlm peti ais..tahan lama jugak..ada org buat dgn cara bkr dulu roti lepas tu blend..mcm2 cara boleh buat…
IMG_5705
yg ni pulak gunting roti empat segi.goreng dlm kuali tanpa minyak.bila nk kering sikit letak butter+garlic+basil/oregano.kacau2 hingga betul2 kering.simpan dlm plastik kedap udara.masuk dlm peti ais.boleh mkn dgn salad🙂 kalau tabur dlm mushroom soup pun sedap🙂

Yg ni pulak bekal ayah Aiman pagi td.bgn awal skit sempat le ambik gmbr.
IMG_5715
menu udang..udang dgn sotong kalau beli mmg utk ayah Aiman aje.Mama Aiman takut nk mkn..nanti mata jd mata sotong haha :-p

16 responses to this post.

  1. hahahahaha…aduhaii macam2 aiman buat ye..sabar ye ida..nak kawan tu ida..hihi..tp alhamdulilla kuat ingatan die..bagus2 aiman, good job..tp kan kalau aina meragam nak beli brg2 dapur tu mmg tension gak la..yelah tlg stroller satu tgn, pegang bakul ngan brg2 berat satu tgn..huhuhuh..taihenn nee..hihi..yuppp sedapp2…hihihi

    Balas

  2. aiman..aiman..noty boy..takpa la ida..kecik2 nih cam tuh la..dier nak cuba segalan2nya.cam sufiya la..even girl ..tapi cam boi…
    emm sedapnya bekalan ayah aiman tuh…gulp.sedap…(dh la fiza posa hari nih) at the end bis dh posa ganti..alhamdulillah

    Balas

  3. comelnyer mata aiman..syahdu je hehe

    Balas

  4. k.ida…sedapnye tgk bekal utk ayah aiman tu….
    klu la ari2 mkn cmtu..mau bolat qis dibuatnye…hahaha

    Balas

  5. salam ida.. tula nak ucapkan terima ksih sebab bagi resepi laksa tu.. hihihi.. sebab mula ingat ida man sebab dlam myresepikan.. pastu bila aisha kata baru tahu.. ida punya resepi.. akak dah bagi laporan kat myr dah… lagi satu haritu aisha bagi daun kesum yang ida belikan tu.. thanks ye.. belikn dan bagi kat aisha.. kami kat sini lama teringin makan laksa.. heheheh

    Balas

    • wsalam.resepi tu pun dh lama kak.masa aiman x lahir lg kot.dok sibuk dgn baby sampai xde masa nk reply apa2 kat situ dulu.tq sbb cuba ye.nasib baik la menjadi ye.kalau rase nk mkn laksa nanti leh beli daun kesum lg..

      Balas

  6. Posted by Blog Resipi on Jun 11, 2009 at 5:42 pm

    Udang ala tempura tu nampak best betulla… cicah ngan sos cili best tu.🙂

    Balas

  7. ida ..kita x tau camner nk buat bread crumbs nieh ..selalu guna biskut kering lemak yg biasa tue time buat chicken chop .. he..he.. TQ😉

    Balas

  8. hehe..tu le..roti2 lebihan yg ada leh la buat…kalau takmo goreng tanpa minyak..bakar pun boleh..

    Balas

  9. Posted by Nurul Lidyawati on Julai 17, 2009 at 7:35 am

    best la tgk blog akak nih..tp,naper akak dkt jepun yek??…yg plg best, akak sgt pandai masak…untung hubby akak dpt akak…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: