Coretan hari ini…

Ni budak yg asyik memanjat🙂 Semua benda yg boleh panjat dia nk panjat..huhu. Kalau mama,ayah sembahyang pun..time sujud dia dok panjat belakang..huhu.Kena la gilir2.Tapi mama yg 24jam dgn dia kat rumah ni nk gilir dgn sape?haaa..sendiri mau ingat ye :-p
IMG_5551
IMG_5553
Hari ni msk ni…ni je bhn2 yg ade kat rumah..nasi minyak,rendang ayam (ingat nk buat ayam msk merah ke ape..sekali cili semua dh takde..ni pun guna serbuk rendang daging adabi…senang keje..huhu)
IMG_5564
IMG_5571
IMG_5567
IMG_5578
blueberry jam muffin
IMG_5577
x sabo nmpknye aiman nk mkn tuu..ptg2 mesti kena buat ape2 utk dia mkn..tu yg mama kena rajin skit huhu
IMG_5579
tgh buat karipap sardin ni sebenarnya td..tp baru buat 2 aiman dh kacau..berenti le dulu..kang sambung :-p.Ada benda mau cerita.

Untuk pengetahuan semua, kami akan pulang berHARI RAYA pada tahun ini. Ni semua plan last minute. Tiket dh selamat dibeli pun. Kami akan pulang pada 16 September 2009 dan akan pulang semula ke Jepun pada 27 September 2009. Hubby saya ambik cuti selama 5 hari..iaitu 16,17,18,24,25. Hari2 lain tu mmg cuti dlm kalendar. Terima kasih ye pada Kak Ida Herman yg inform pasal tiket tu Ahad lepas…dan terima kasih ye pada bos hubby Mr Jo Anseew yg bagi cuti..haha..happy holiday katanya :-p.

So,dptla kami tiket yg berharga 85,350yen utk 3 org itu dr Tokyo-KL. Agak murah kan.Lepas tu terus naik flight KL-Alor Setar.Tiket pegi balik KL-Alor Setar tuu..dpt la dlm 23,000yen..huhu. Tiket KL-Alor Setar ambik MAS. Tiket Alor Setar-KL pulak ambik Air Asia..sbb MAS dh tinggal yg mahal2 je..huhu. Hotel pun dh siap booking pd 26Sept sbb 27Sept tu flight pagi.Seperti biasa..Hotel Concorde Inn. Semua ni saya yg tolong buat..hubby tolong check aje sbb dia malas nk type benda2 tu semua.

Ingatkan tahun ni mmg betul2 x balik..sbb mmg plan dr awal takmo balik. Dah siap buat plan time raya nanti nk gi berjalan2 dlm Jepun aje.Tp bile kira2 balik…duit yg akan habis berjln tu lg byk dr balik Msia….baik balik beraya terus kan. Sian kat Aiman tak penah merasa raya kat Msia.Sblm ni dia raya kat Jepun dgn Belgium aje..haha.Begitu jugak dgn kami ni. Lepas kawin mana penah beraya kat Msia pun :-p.Tahun depan ni x balik la rasanya :-p sbb de plan yg lagi besar kot :-p.Baju raya adela beli tahun lepas..wah siap ade 3 psg lagi..Aiman pun 2 psg..sekali kena raya kat Belgium..baju raya apa pun x bwk..yela nk raya mana..haha.Harap2 boleh la pakai tahun ni..tu pun kalau muat :-p

InsyaAllah raya pertama kami di Alor Setar…sempatla merasa puasa kat sana 3-4hari.Raya kedua baru balik Gerik. Raya ke6 balik Alor Setar balik..hehe.Bagi chance kat hubby raya pertama sbb dia lagi lama x raya kat Msia kan. Saya tak kisah..dh dpt balik pun dh syukur sgt🙂.Rumah mana pun family jugak🙂 Jgn x balik langsung rumah mak saya sudah la ye..kang ade yg mengamuk kang :-p

Bila time nak balik Msia..mesti saya akan sediakan 1 buku.Sbb apa? Nak tulis mcm2.Nak tulis giliran balik Gerik@Alor Setar buat jadual siap2. Brg apa nak beli,benda apa nak mkn,list brg nk bwk balik,brg2 utk setiap org..supaya takde yg tertinggal..nanti menyesal..bukan senang nk balik :-p.Bunyi mcm kelakar.Tp mmg tu lah yg selalu saya buat tiap kali balik..especially sejak ada Aiman la.Maklumla..brg budak2 ni kan mcm2 kang ade yg tinggal payah jugak.

Ni kali ketiga Aiman balik Msia. 1st masa berumur 9bulan,2nd 1thn 6 bulan..kali ni 2thn 9bulan.Hopefully dia tak ‘mengganas’ sgt :-p.Tp takpe flight 7jam aje. time gi Belgium tahun lepas 12jam..letih jugak nk layan dia :-p.Masa 9 bulan tu,dia still boleh dok dlm bassinet.Masa 1thn 6bulan kami ambik seat utk dia..ayah Aiman kata takmo ambik bassinet..sbb masa 9bulan tu dia asyik nk keluar je dr bassinet tu..haha.Selesa skit dia tido atas kerusi sbb luas dan dia boleh berdiri kat kerusi tu dgn bebas nye tanpa kacau kerusi mama dgn ayah dia haha:-p.Kalau Aiman tak dok diam sgt..ayah dia tau nk bwk gi mana…gi toilet..tekan flush mesti dia jerit..paham2 la bunyi flush dlm plane tu cemanakan. Time nk tukar diapers mmg ayah dia le yg buat…dr masa Aiman 9 bulan lagi. Mama dia x penah tukarkan diapers Aiman dlm flight hahaha.

Hopefully kami dikurniakan kesihatan yg baik time balik nanti. Risau je takut demam ke apa..kang x pasal2 kena kuarantin kat airport pulak. Aiman ni selalu dekat2 bape hari nak naik plane mesti demam..huhu. Kena jaga kesihatan betul2 la nanti.Itu saja coretan hari ni…esok sabtu..harap2 sgt ayah Aiman x bz mcm minggu2 lepas..huhu.Aiman dgn mama dah x cukup kasih-sayang daa..:-p

15 responses to this post.

  1. wahh,bestnyer nk blk beraya…k.are pun nk blk 4 gud,rasa2nyer sempat beraya kat m’sia…tp tiket xbeli lg.
    ida pun mcm k.are yer setiap kali nk blk m’sia mesti ader sebijik buku kecil…yg t’tulis mcm2 benda penting,mmg xingt kl xtulis satu2.

    Balas

  2. nk balik 4 good dh ye kak..bestnye hehe.beli cpt tiket kak..skrg tgh murah ni hehe.aah la..kalau x tulis mane nk ingat..yela asyik nk kejar hero sorg ni..hilang ingatan dh hahaha :-p

    Balas

  3. Posted by ilhamzamry on Jun 5, 2009 at 8:20 am

    wahhhhh mesti happy betul mama aiman nih
    macam sedih lak bunyiknya lama dah tak raya malaysia ngan mak ayah kan??
    hehehh raya sakan lah aiman tahun ni ……cayalah..hehe

    Balas

  4. Posted by murni on Jun 5, 2009 at 8:48 am

    tula, tiket murah kan. tapi kite tak balik raya, joe tak dpt cuti. balik raya haji. takpela, janji balik coz memang tak plan nak balik tahun ni. pastu tiket murah, apelagi harusla balik..

    Balas

  5. Posted by wana93 on Jun 6, 2009 at 12:30 am

    c0mei pix tu..

    ;p

    Balas

  6. Posted by sue on Jun 6, 2009 at 1:23 pm

    salam ida…akak dr oita ni…ingin berkenalan dgn suri2 rumah di jepun ni…br 3 bulan di sini…byk yg tak tau..tgk blog ida ni br akak faham konsep bento di jepun..Ida pandai sungguh masak…nk tanya husband ida kerja kat maner?kire menetap terus di jepun ke? oh yer..satu lg nk mtk resepi roti loaf boleh?

    Balas

    • akak…try tgk kat tepi blog saya..ada list Japan..kat situ ade la org2 di japan ni..husband saya keje kat yokohama.xdela menetap terus.akan balik dlm 4thn lagi insyaAllah.Resepi roti..nanti saya letak ye🙂

      Balas

  7. K.ida….bestnye dpt raya thn ni kt msia….hehehe…
    aiman pn msti excited nk raya kt cni…

    Balas

  8. Selamat balik Malaysia berhari raya…msti happy kan..kalau sempat singgah la umah fiza…

    Balas

  9. Posted by hafiz on Jun 11, 2009 at 3:29 pm

    ida…nak minta tlg bleh? nak pesan benih pokok bunga n pisang kaki…nanti masa kat alor setaq atau sy bank in duit kedalam akaun…hehehhe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: