Bunga

Saya suka bunga. Hubby saya pun rajin bawak gi tgk bunga.Sejak hampir 4thn dok sini selalu la tgk bunga.Tp ada lagi yg belum pernah tgk kot..huhu.Takpela..bersyukurla dgn apa yg ada :-p.Kami ni jarang gi tpt shopping2..tu yg selalu tgk bunga aje :-p.Bunga2 ni ada byk musim. Ikut tempat jugakla ada yg cepat ada yg lmbt sikit.

Bulan Feb ada bunga suisen.
IMG_2661
sekali je penah tgk..kat Kasai Rinkai Kouen 2009

Dlm bulan Feb-Mac boleh la tengok bunga ume (japanese plum blossom)dan nanohana
ume
ni masa thn 2006 kat Yugawara..tpt ni mmg spot tgk bunga ume yg cantik.time ni Aiman dlm perut dh tp x tau haha
DSC00699
showa kinen kouen 2006
IMG_2547
Shimosoga 2009
IMG_3613
Seya 2009
nanohana
kurihama hananokuni 2007
IMG_2225
azumayama ninomiya city 2009 (yg ni bulan jan dh boleh tgk dh)
IMG_3453
sagamihara park 2009
IMG_3571
seya 2009

Lepas tu dlm hujung bulan Mac..boleh la tgk sakura
sakura2
inokashira kouen 2006
sakura1
ayase 2006
IMG_3837
shonandaira 2009
IMG_3911
hadano 2009
IMG_4023
sagami sansen kouen ebina 2009 (thn 2008 pun gi sini jugak)

Dlm bulan april..tengok tulip
DSC00714
showa kinen kouen 2006
tulip1
yokohama 2006
tulip2
yokohama 2007
IMG_4162
izuminomori yamato 2009
IMG_5082
hitachinaka seaside park,ibaraki 2009

Dlm bulan april hingga bulan mei..ada bunga shibazakura,nemophilla,bunga wisteria(fuji),bunga azalea
IMG_4097
izuminomori yamato 2009 (x hbs tumbuh lg bunganya time ni)
IMG_4281
shibazakura matsuri zama 2009
IMG_4534
chicibu,saitama 2009
IMG_4200
bunga nemophilla sagamihara park 2009
IMG_4990
bunga nemophilla @ hitachinaka seaside park ibaraki 2009
IMG_4720
bunga azalea @ ibaraki 2009
IMG_4780
bunga wisteria (fuji) @ ashikaga flower park tochigi 2009

Dlm bulan Mei mcm skrg ni ada bunga rose.
rose2
Koryo Kouen Ayase 2006.Wah slim lg time ni..bezanya dgn skrg wakakaka
IMG_5397
Koryo Kouen Ayase 2009
Hujung bulan Mei-awal bulan Jun ada bunga Ajisai,bunga iris (Ayame?betul ke?).Sbb tu asyik hujan je ye skrg..bunga ajisai mau kembang.
ajisai1
kamakura 2007
CIMG5064
kamakura 2008.Serik dh nk gi sini.Org ramai gile.Naik train pun berhimpit.Dhle panas huhu
CIMG4948
Odawara 2008
CIMG4927
bunga iris (ayame)tu kat odawara 2008

Dlm bulan Jul -Ogos ada himawari (sunflower).Semua tgk kat Zama aje…cuma tpt yg berlainan.Maklumla Sunflower City hahaha.Bunga lavender pun ada dlm awal bulan 7
himawari1
2006..tgh pregnant 5months
himawari3
yg ni pun masa 5months pregnant.Dah le jln kaki jauh sampai cramp kaki kat tgh jln..huhu
himawari2
i like this pic very much!!
18844520
zama 2008
CIMG6074
haa..ada sekali tgk kat Akeno,Yamanashi 2008
hh
Bunga Lavender @ Lake Kawaguchi,Yamanashi 2007

Dlm bulan Sept ada bunga cosmos.Sekali je penah tgk masa baru2 kawin dulu. Masa tu baru sebulan kot kawin.Tiba2 je hubby ajak gi kebun bunga katanya.Masa tu pelik je.Nak buat ape gi kebun bunga..lepas tu barula tau..hahaha
cosmos
Kurihama Hananokuni 2005.
Tiba2 jumpe video ni..hahaha…betap x terer nye tukang ambik video tu..gegar sana sini🙂 Ada byk video nya tp tu jela yg sesuai utk tontonan umum hahaha..kalau nk letak kena letak music la..supaya org x dgr ape kami ckp :-p

2 responses to this post.

  1. ohoho..bnyknyer collection bunga2an…
    nihon mmg best bab bunga2 nih…jelessssss…

    Balas

  2. ske gler pixca yg akak kt tengah2 antara ‘bungaa2 matahari’..
    hihihihihihi…comel sgt..
    hihihihihi..:)

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: