Update..update

Ni antara menu2 minggu ni..yg rajin ambik gmbr jela..haha
page
cheesecake n lemon chiffon cake…cheesecake tu buat sikit je..tp mendpt sambutan hangat..smlm balik keje ade org tanye lg cheesecake tuu..tp dh habis :-p.Chiffo cake tu buat tadi.Aiman dok pulun mkn…🙂
IMG_5455
ni ayam msk oren (sbb kaler oren..tp xde letak buah oren pun :-p)..mak saya selalu msk masakan ni..huhu..kalau udang dgn ketam msk mcm ni pun sedap jugak..
IMG_5467
fish n chip

minggu ni macam malas sikit sbb sibuk layan drama kat internet hahaha :-p. Sambil2 main dgn Aiman..sempat la jeling2 tengok :-p….Lagi pun ayah Aiman pun sibuk minggu ni. Dari hari Ahad lagi dia dok sibuk buat keje kat laptop tu.Balik keje agak lambat ..lepas tu balik rumah sambung lagi buat kerja. So, Aiman dgn mamanya agak kekurangan kasih sayang minggu ni :-p..huhu..kesian kami kan. Tapi takpe…esok ayah Aiman nk bawak pi saloon..gunting rambut..haha.Suruh dia je gunting tapi dia takmo. Dah serik agaknya kot nk gunting rambut isterinya ini..susah katanya..haha. Rambut Aiman dgn ayah nye senang aje..mama Aiman yg boleh trimkan pakai mesin. Free aje. Rambut mama Aiman kena la gi saloon kan :-p. Nak gunting pendek sbb skrg ni panas…buat rambut bawang ke..hahaha. Serik dh nk buat fesyen2 ni lepas insiden satu masa dulu.

Dulu masa nk kawin buatla rambut rebonding konon lawala..sekali lepas kawin ayah Aiman x berkenan.Terus bwk gi saloon gunting bagi pendek. Bila dh pendek nmpk mcm x berapa elok. Seminggu lepas tu gi saloon lagi..salah information ke salah translation ke..sekali buat rambut mcm sarang tebuan.Balik rumah mengamuk le apelagi haha.Asyik nangis je. Lepas tu,ayah Aiman time lunch balik rumah le pujuk (xpenah2 balik..boleh pulak dia balik..haha)…dia ckp nanti gi repair balik rambut..2-3 hari lepas tu kot..mintak tolong Puan Ayin temankan gi saloon lain pulak. Dan dah puas hati. Senang skit kalau dgn perempuan kan..haha. Bayangkan le dlm masa sebulan tu 3 kali gi saloon..sekali pegi dh 10,000yen hahaha. 3kali 30,000yen habis utk rambut je :-p. Tu le gatal sgt nk ubah2 rambut org.Tu masa baru2 kawin ok.Cuba skrg ni mintak nk gi saloon selalu..hahaha..agak2 dpt ke tidak??? :-p Saya pun tidak mauu.Cukup la hanya untuk menggunting rambut shj. Sekian…..

6 responses to this post.

  1. hai kak ida…sedapnye tgk makanan2 tu semua..terliur dibuatnye….

    Balas

  2. Posted by ilhamzamry on Mei 23, 2009 at 5:33 am

    adehhh lak..tak tahan baca rambut sarang tebuan tu macamana..eheheh
    apa2 pun mama aiman hebat..kekkekkeke
    sedap nampak cake2 tu, klu anak ngan en suami rajin makan ok lah
    rajin gaklah mood nak masakkan..kan?? heheh

    Balas

    • haha..tu le..sepatutnye ambik gmbo dulu..
      tp tgh bengang time tu..dok dlm rumah pun pakai skaf sbb x sampai hati nk tgk rambut sendiri hahahaha

      Balas

  3. Posted by Fith on Mei 23, 2009 at 5:42 am

    Ida,
    lawak laa pula sejarah rambut tu,hahaha,mcm2 cerita laa kan…
    tp bestnya pi saloon nihong.servis diorg mesti tip top kan?
    fith dah 6tahun lbh dok sini,sekali pun tak pernah pi gunting rambut kat saloon.mesti tunggu blk msia baru gunting+cuci.pdhal pernah je hantar kwn2 pi saloon,n even teman hubby pi gunting rambut dia,hihi.

    Balas

    • haha..tu la..mcm2 cerita..aah..servis diorg mmg bagus..dh pegi byk saloon dh tp mmg ok..time syampu tu pun siap tanya nk buat kuat ke,sederhana ke nk pelan2..minggu ni xdpt pegi psl saloon byk penuh..booking aje next week baru gi huhu

      Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: