2 years 5 months old

Hari ni genap Aiman 2 thn 5 bulan..Pagi tadi dia ambik seluar jeans mama dia…dia bagi kat mama..bila mama letak dia dok bagi suruh pakai..lepas tu tarik tgn gi kat pintu…lerrr…Aiman ni nk ajak keluar pulak dh..tapi mmg nk keluar pun pagi td..
IMG_5416
IMG_5427
IMG_5430
Dah big boy dah ni…TAHUN DEPAN boleh la bagi Aiman adik..hahaha..itu hanya perancangan..sblm umur 30 mmg niat nk menambah lagi…moga2 dimakbulkan la hendaknya :-p

Berat Aiman skrg dh 13kg…x larat la nk dukung2..sorry ye..hehe. Kebykan makanan dia mkn. Pagi2 pun dia suke mkn nasi..tghari nasi lagi..mlm nasi lagi..roti pun dia mkn..buah2 pun mkn..sayur mkn….spaghetti mkn..udon mkn..pendek kata mknan msia ke..jepun ke..western ke mmg dia mkn le…mungkin org akan kata dia kecik lg x pandai pilih mkanan lagi..tp yg pastinya..dr kecik lg kami dh bagi dia rasa mcm2 makanan..hahaha..tp yg sesuai ikut umur dia la kan..mkanan2 yg alergic tu dielakkan la masa dia kecik lg…skrg ni semua dh ok dh…cuma….fresh milk je dia takmo minum..bau pun dia kenal..so,mama dia kena tipu2 letak serbuk koko or sirap supaya x jadi kaler putih..hahahaha…minum jugak :-p .
Skrg ni tgh usahakan utk dia stop botol susu tu aje. Hari tu dh hampir berjaya..tp tule..klau ada ayah dia mesti usaha ku gagal..ayah dia suke kesian2…so,bagi balik botol susu tuu….Awal2 tu,mama dia sapu nescaffe kat puting botol tu..dia tgk kaler hitam gitu dia geli..dia takmo..tp nmpk dia mmg mcm nk susu le..basuh botol pun dia takmo jugak..agaknya teringat lagi kot…lepas tu lama2 dia lupa terus dia isap jugak…Sblm dia masuk 3 thn ni..sblm dia x pandai suruh basuh botol tu kalau mama letak nescaffe lagi..baik stop awal2…huhu..

8 responses to this post.

  1. Dah besar pun aiman kan,dulu tengok dia baby lagi…dah boleh laa tu nak tambah baby montel lagi,hihi…
    rafiqh pun cam aiman jugak,kalau freshmilk kosong tu jgn harap dia nak minum.bau pelik agaknya kan.fith campur koko je,tak pernah lak buh sirap,bagus gak idea tu,thanks,nanti leh try,hehe…

    Balas

  2. Ida, Ichlas pun kalu akak balik kerja trus ajak gi jln…dia kata:

    ” Mummy ..jom alan”

    Balas

  3. ida..
    dah besar pun aiman..bleh dah nk bg adik kat dia…kesian aiman main sorg2 kan..

    Balas

  4. wah rajin ida menanam nie.. chaiyok ida .. jom jemaah sama2 … aiman pun dah makin beso nieh😉

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: