Weekend

Selamat Hari Ibu buat semua yg bergelar..mak, ibu,mama,mummy..Tak lupa jugak kepada mak dan mak mertua saya yg jauh dimata.Mlm tadi baru telefon mereka.Mak saya demam..huhu..sedih je dgr suara..serak2 sbb batuk.

Aiman pun sdg dilanda batuk selesema skrg ni. Last week demam. Doktor pun ade ckp dia demam sbb sakit tekak..tekak dia merah gitu. Demam dah takde..cuma batuk selesema jela. So,weekend kami tak kemana la sgt. Rehat2 kat rumah je byk.

Hari Sabtu, aktiviti shopping aje. Beli baju sikit..especially utk Aiman.Baju lengan pendek x byk.Skrg kan panas.Mcm ni la dok kat negara 4 musim ni..tiap kali tukar musim..baju pun kena tukar hehe..spring dgn autumn kot leh pakai baju yg sama :-p Sbb tu selalu beli baju besar utk Aiman..hehe.
CIMG7552
ambik 4 helai terus psl 1 helai baru 285yen..murah kan๐Ÿ™‚ Ada terselit baju ayah Aiman sehelai..harganya pun 900yen shj..kira agak murah la kan
CIMG7553
utk mama Aiman baju ni je..kainnya sedap dipakai..sejuk aje…harganya 420yen..haha..murah kan..ambik kaler ni sbb nk match dgn tudung yg ade huhu

Lepas tu kami gi kouen..saja bawak Aiman jalan2..sambil tengok bara (rose)
page

IMG_5253

IMG_5266

IMG_5264

IMG_5265

IMG_5257

IMG_5254
mama Aiman jadi photographer aje..hehe..gambar ilek
IMG_5259
panjang sgt gelungsur ni..tak jadi nk bagi Aiman main..kalau org takde time tu..confirm mama Aiman naik dulu haha
IMG_5258
ramai budak besar main..mcm x sesuai Aiman ni nk join sekali hehe
Balik je rumah masa angkat brg masuk dlm rumah..tiba2 nmpk durian..ler..ayah Aiman beli durian ke..time gi kedai thai tuu..ayah Aiman yg gi beli sbb nk beli beras aje..rupanya durian pun dia beli..hmm..teringin laa tuu…๐Ÿ™‚
IMG_5270
IMG_5269

Hari Ahad..ayah Aiman bwk gi mkn sushi…nyum nyum..mmg tgh lapar time tuu..๐Ÿ™‚ seperti biasa Aiman mmg dok kat ayah dia hehe๐Ÿ™‚
CIMG7557
Lepas tu gi Nishi Matsuya cari hadiah sikit ..dan ayah Aiman pun beli la Thomas ni kat Aiman
CIMG7563
Bila on kan dia bergerak dan matanya bergerak ke kiri kanan..Aiman punyala lari takut sampai nangis berlinangan airmata….haha.Ayah Aiman kata..bukan ke budak2 ramai suke Thomas ni..tu budak2 lain..tp Aiman tak pun..hehe..dia x penah tgk agaknye.Mmg la dia suke densya (train) tapi..densya ade mata takut agaknye. Jenuhla Aiman kena usik dgn mama dan ayahnya.Ala..nanti lama2 mesti dia x takut kan..kan..๐Ÿ˜›
Masa dlm kereta smlm nmpk ni..cantik kan.Ambik pakai digital camera kecik aje..hehe
CIMG7562

Ni antara menu smlm
IMG_5277
pengat labu…ada org panggil serawa labu kot..hehe..tp saya panggil pengat..ayah Aiman kata serawa..dok bergaduh tu le..hehe..dua2 betul la tuu kot :-p
IMG_5274
pizza buat mlm tadi..sebelah sosej sebelah letak tuna..dptla 3 keping pizza…Aiman mkn byk.lapo agaknye..hehe

7 responses to this post.

  1. Posted by ijan@2 aka ummihakimi on Mei 11, 2009 at 1:31 am

    Aiman takut ke ngan thomas??ala.. sat g.. kompom da ok… cam hakimi.. klu ade permainan bru memula takut.. lelamer dicampak2 jer…. x pon dia masukkan dalam besin berisi air.. sabo jer ler…

    Balas

  2. cantik baju ayah..bunga sakura eh…

    shopping kat mana?

    Balas

  3. Posted by shahaqilif on Mei 11, 2009 at 5:02 am

    oishhii sooo…lama tak mkn pengat labu…pizza tabetakatta…entry ida sungguh menggoda perut ku…heheehehhe…

    Balas

  4. Posted by k.nida on Mei 11, 2009 at 7:40 am

    selamat hari ibu.. aiman dah kurus la skrg.. nmpk tinggi, buas sgt kot… k.nida pun panggil serawa gak la benda tu…

    Balas

  5. happy mom’s day mama aiman .. wah pjgnya gelungsur tue .. 1st time tgk๐Ÿ˜‰

    Balas

  6. ijan ~ sampai skrg ni dia mrh dan nangis bile mama onkan thomas tuu..haha..dia suruh tutup..x tau la dia takut apa sebenarnya :-p

    hairieusoff~aah bunga sakura..beli kat kedai Namiki-En di Ayase..murah2 jugak kat situ

    shahaliqif~haa..ade pun yg panggil pengat labu hehe..

    kak nida~slmt hari ibu juga..oo..kak nida panggil serawa ye..hehe..aiman membuas sgt lagipun dia baru baik demam tuu…amboi tgh pantang pun sempat online lagi tuu hehe

    Diana~slmt hari ibu juga utk diana…hehe..tu le kan..pjg sgt gelungsur tuu..๐Ÿ™‚

    Balas

  7. Posted by Kak Sue on Mei 12, 2009 at 2:53 pm

    hihih..kalau Aiman takut..si Nisa’ ni plak ske sgt dgn Thomas (tp yg dlm tv la). Kalau tgk tu..sampai ternganga la..

    Yang labu tu kami panggil serawa jgak…tp betul jugak..ada yg panggil pengat. So dua2pun betul๐Ÿ˜›

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: