Kuih Kasturi

Letak resepi kat sini ..senang utk rujukan sendiri..buku resepi selalu campak merata :-p.Gmbr ni ambik masa buat time gi picnic kat Kodomo Shizen Kouen dulu🙂
IMG_4460

Bhn2:
Kacang hijau (rendam)
Kelapa parut kering
Sdkt santan
Gula
Sdkt garam
Tepung gandum

Caranya:
-Rebus kcg hijau + kelapa parut kering + santan.Msk hingga empuk..masukkan gula,garam.Tutup api. Biarkan sekejap.Masukkan tepung gandum. Kacau hingga sebati.Tunggu sejuk lepas tu boleh la dibentuk2.

Untuk kulit luar..saya gunakan tepung tempura+serbuk kunyit+sdkt garam. Pastikan minyak betul2 panas dan boleh la goreng…mesti rangup🙂

One response to this post.

  1. Posted by mama aliff on Mei 11, 2009 at 12:34 am

    waa ida siap dah ader blog resepi skang hehehe menarik2 …

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: