Aiman demam !

Start semalam Aiman demam sampai la hari ni. Tadi check suhu badan dia turun dah sikit 38.6 degree gitu. Dr tghari smlm suhu naik turun 39-38.6 gitu..paling tinggi 40.4..huhu.Risau je. Dok lap badan,kepala dia..lepas tu tmpl cool fever tu kat dahi celah ketiak celah peha semua…lepas tu dh sampai 40degree gitu..terus mandikan je..turun le sikit 39. Nak lap guna air asam jawa..asam jawa pun takde kat rumah ni..kat kedai thai ade la kot..hmm..kena beli buat stok nih…
Dari tghari smlm Aiman demam. Lepas bagi dia mandi baru perasan dia demam. Bagi mkn ubat dulu..Dlm 3.30ptg tu terus bwk dia gi jumpe doktor. Ada doktor bagi ubat. Mlm td kami tak cukup tido..huhu..tido lmbt bgn awal..pukul 5pg td mandikan Aiman lagi.Hopefully cepatle sembuh..kesian tgk dia.Smlm langsung takmo mkn..Hari ni dia mkn la jugak dan boleh bgn dah walaupun suhu bdn tu masih lagi 39 huhu…
img_5241

2 responses to this post.

  1. Salam ida,
    kesiannya aiman,demam yer.tinggi gak tu dah cecah 40.hrp2 aiman cepat sembuh ek.
    ida,psl mandikan budak demam panas ni,ida refer paed tak?fith pernah baca n dgr psl ni, boleh sebabkan sawan tarik.better lap2kan je badan dia sekerap mungkin.
    take care

    Balas

  2. Fith~lepas dh lap2 badan dia baru mandikan dia sikit..ida pun penah bace…its ok kalau lukewarm bath bukan pakai air sejuk…alhamdulillah la..suhu dia turun…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: