Golden Week Holiday

Hari Rabu 29/4 kami bertolak dari rumah seawal 5.30pagi. Destinasi pertama ialah ke Ushiku,Ibaraki Prefecture. Ada byk jugak bunga kat situ..jadi la kan
page
page11
Lepas tu kami ke Kasama,Ibaraki untuk melihat bunga Azalea. Cantik sgt2.Tak pernah tengok byk mcm ni🙂
page2
page12
Dah habis jln2 kat situ,kami terus ke Ashikaga Flower Park di Tochigi Prefecture untuk melihat bunga Fuji. 1st time jugak tengok bunga fuji sebyk ni. Tq ye hubby sbb bwk jln2 sini🙂. Sebenarnya saya sendiri tak tau plan dia nk bwk saya ke mana..hehe..ikut aje dah dia suruh kemas baju semua.
page3
page13
Lepas tu kami check-in di Hotel Sunshine, Utsunomiya.Hotel kecik2 aje..tapi jadila..boleh nmpk Utsunomiya Eki ..ada Lalasquare…
img_4863
Sebelah malamnya,kami dinner mkn spaghetti dgn pizza aje. Lepas layan movie kat tv..kami pun tido kepenatan.
cimg7492
Esok pagi, lepas breakfast kami check out dan bwk Aiman gi taman..main2 kejar burung..sementara menunggu pukul 10pg.
cimg7494
page22
Lepas tu terus ke Utsunomiya University. Kat sini tempat ayah Aiman belajar dulu. Ayah Aiman mau jumpe lecturer dia dulu. Aiman dgn mama tunggu je kat luar..main lari2 kat luar hehe. Masa nk balik tu jumpe jugakla dgn lecturer dia🙂
page4
Lepas tu kami meneruskan perjalanan ke Daigo,Ibaraki Prefecture untuk melihat keindahan Air Terjun Fukuroda.
page5
Dah habis jalan2 kat situ..kami terus ke Hitachinaka. Tapi masa tu dah hampir pukul 6ptg. Taman tu pun dh nak tutup. Ayah Aiman pun ajak cari hotel kat situ pulak. Esoknya boleh la jalan kat taman tu. Pusing2..jumpa la Hotel Ibako Oarai.So,kami pun terus la check-in kat situ. Nasibla ade jugak bwk baju lebih..hehe. Hotel tu pulak mengadap laut..okla sgt..walaupun dlm hati dok risau..jgn la ade tsunami ke ape :-p
cimg7526
yg ni ayah Aiman punya
cimg7529
yg ni mama Aiman punya..soba dgn segala mcm rumpai laut🙂 sedap
Lepas tu kami balik ke bilik,gi mandi kat onsen (hot spring) takde org pun kat situ..mandi sorg je..hehe
page16
2 beranak yg sgt seronok..Aiman excited dpt pakai yukata haha..mama pun pakai jugak..sama dgn ayahnya..🙂
Esoknya lepas breakfast kami terus ke Hitachinaka Seaside Park.
img_49631
cimg75301
cimg7532
Aiman yg dh meronta2 takmo dok diam..bagi mkn nori baru senyap :-p
Di Hitachinaka Seaside Park, kami tengok bunga nemophilla dan bunga tulip. Cuaca sgt panas dan rase teramat letih sbb asyik berjalan.
page23
page6
page15
Lepas tu kami terus bertolak balik..Dlm pukul 3.30ptg baru sampai rumah.Terima kasih ye hubby sbb bwk jln2..hehe..percutian yg tidak dirancang..dr plan nk tido 1 mlm jd 2 mlm pulak🙂
Gambar full saya belum masukkan kat fotopages lagi…asyik berebut pc je ni hehe…..

2 responses to this post.

  1. wahhhh…
    cam nak nanges tgk bunga tulip…saya sukaaa bunga tulip…

    eh lupa plak…salam perkenalan

    Balas

  2. alahai bestnyer tgk bunga2 itu .. tq ida coz sudi share gmbr2 yg sgt2 cantikkkk .. ps ..bj aiman tu comel la😉

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: