Aiman dan Makanan

Pagi tadi keluar dgn Aiman..gi beli brg sikit. Tapi tak bawak stroller. Suruh Aiman jalan kaki..hehe. Lagipun x byk brg nk beli. Cuma beli ikan dgn buah aje. Kalau byk benda nk beli,kena la bwk stroller.Bukan ape,sebelah tangan nk kena pimpin dia. Kang kalau x pegang,lari merata budak tu :-p.Alhamdulillah berjaya le dia pergi dan balik jalan kaki sendiri.Budak besar kan mesti la kuat. Weekend hari tu pun pergi Sagamino Eki jalan kaki je dia..tp tu kena ayah dukung sikit2 sbb jauh sgtla kan..kesian. Tapi punye la lama berjalan…sebabnya merata2 dia nk singgah..tu nk pegang..ni nak pegang…ish ish…jgn buat lembik2 kaki takmo jln sudah…mama tak daya nk dukung budak 12kg nih :-p

cimg7412

2-3 hari ni mmg tido pun x pakai heater dah. Panas je rase. So, smlm bagi Aiman pakai T-shirt lengan pendek. Lepas tu,dia asyik tarik je lengan baju dia. Byk kali dia dok ulang2..last2 dia jerit…haha.Ooo..takmo pakai baju lengan pendek. Laa..dah panas kan bagi la pakai lengan pendek. Dah lame x pakai lengan pendek dia takmo pulak :-p Ada sekali tu lepas mandi ambik baju lain kat dia.Baju tido tu nk basuh la.Lepas tu dia asyik pegang je baju tido tu.Nak pakai baju tu…Bila mama masukkan baju tu dlm washing machine lagi dia jerit.Laaa..budak ni…..mcm2 perangai kan skrg :-) 

Ni gambo semalam…adoiii..kamu buat ape Aiman. Nampak dia dok belek2 buku2 kat situ..biarkan jela..sekali tengok dah bersepah mcm gini..huhu.Cepat2 kemas dan lekat tape kat almari tu..haha. Sebarang lock2 dah x berkesan.Lagi senang pakai tape aje…hahaha.

img_4046

Semalam buat ni…wholemeal pita bread….lembut aje..Aiman pun mkn🙂

img_4041

img_4042

img_4052

Hari ni masak laksa aje.

img_4053

7 responses to this post.

  1. tetiba cam nak makan kebab…erk

    Balas

  2. selalu laksa beli kat ne?

    Balas

  3. erk…ida..tak sangka rase kejap je tgk aiman dah besar..neway tq singgah blog doa for hubby..dah makin sembuh dahh…bestnye dok jepun….rajin ida buat kuih..eila tak pernah pun buat..i malas u..hehe

    Balas

  4. s2m3r~apelagi puan ila..kan boleh beli aje..huhu..

    hairieusoff~kat kedai thai.kalau malas nk gi jln kat kedai thai..guna udon je hahaha

    eila~takpe eila leh beli aje..huhu..sini takde..kena la buat🙂

    Balas

  5. Posted by lin on April 9, 2009 at 1:19 am

    ida, nanti leh letak resepi kebab ngan laksa tu tak…cam best jer….tq…

    Balas

  6. ida nk resepi roti pitas tue .. tp ida buat guna bread maker kan .. alahai … sedapppppnyerrr

    Balas

  7. Posted by M@L@ on April 9, 2009 at 6:18 am

    meleleh tgk roti pita biler disumbat dgn inti & berserta mayonis sugguh menyelerakan…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: