Weekend

Hari Sabtu, pagi2 lagi dah bangun…goreng kuih2 ni…utk dibawa gi hanami kat Kodomo Shizen Kouen. Kouen ni letaknya beberapa eki dr rumah kami. Dari Sagamino eki kami turun di Futamatagawa aki dan tukar train dan turun di Minami Akigahara eki..time balik kami naik dr Futamatagawa eki..ada la 5-6 eki sblm sampai Sagamino eki. Tempatnya cantik..cuma sakura belum mangkai lagi..ada bunga sikit2 aje. Weekend ni mesti berkembang cantik. Hari tu sgt sejuk…saya tersilap pulak gi pakai jaket spring yg agak nipis..huhu..kesejukan..nasib la Aiman pakai tebal jugak.

img_3654

Pukul 10pagi kami dah sampai..kebetulan lalu parking dan ternmpk Aisha kat situ..terus jln sama2. Aiman sgt seronok dpt kejar pigeon kat situ. Nenek tu bagi Aiman roti suruh bg kat pigeon..tp Aiman lari..haha

img_3657

img_3662

img_3665

img_3663

Seronok dpt jumpa ramai org…mcm2 makanan ada…hehe…

 

img_3677

img_3678

Tiba2 saya mencari2 kemana perginya 2 beranak itu…ooohh..rupanya dating kat tepi bukit ni.. :-p

img_3681

img_3684

img_3694

img_3703

img_3714

dah baring pulak dah budak ni….

img_3716

img_3722

img_3735

bergambar ramai2..

Dlm pukul 2 gitu kami pun balik. Selalu la kami balik paling awal kalau gi mana pun..hehe.Tak larat nk dok lama2..takpela lain kali jumpe lagi kan. Esok pagi bangun je sakit tekak batuk2 huhu…mesti sbb kesejukan smlm tuu…

Hari Ahad cuma gi beli beras kat kedai thai..lepas tu ada jual daun kesum..beli la..balik terus masak laksa. Pokok kesum kat rumah ni baru nk tumbuh balik..kecik2 lagi daunnya..nasib la tak mati…hehe.

img_3736

img_3649

yg ni pulak blackpepper roasted chicken buat hari Jumaat ari tuu..hehe

2 responses to this post.

  1. wah seronoknya ida .. ida nk ty yg kuning2 gantung kt pokok tu bunga ker .. santekk sgt2 … seronok si aiman ni mengejar burung yer😉

    Balas

  2. Diana~aah..yg tergantung2 tu bunga..tp belum kembang lagi..kalau kembang lagi cantik…

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: