Hari ni dan semalam

Pagi ni sejuk sangat. Rupanya ada gerimis  + snow turun..huhu. Spring pun ada snow ke? Lepas tu panjat kabinet tv (dh jadi mcm Aiman pulak)…dan ambik gmbr ni…tak bleh nk zoom lebih2 pasal lense tak cukup power haha…ade gunung2 ke bukit2 bersalut snow. Kalau hari yg agak sejuk..selalu tgk bukit ni..mesti ada putih2 gitu. Tapi x tau kat mana. Kalau takde apartment depan ni mesti leh nmpk clear lagi…hehe

img_3644

Cite semalam pulak. Semalam…hari buang sampah makanan. So,mmg kalau hari buang sampah ni saya akan basuh tong2 sampah yg ada. Pastu mop lantai dgn dettol..haha. Byknye tong sampah kan..hehe. Yang putih tu tong sampah diapers Aiman. Yang biru ada 2 tu plastik dan kertas. Yang kelabu tu pulak sampah sisa makanan dan botol,tin,besi (benda xleh bakar). Untuk kawasan rumah saya, hari selasa sampah plastik. Hari Rabu dan Sabtu sampah boleh bakar mcm kertas dan sisa makanan. Hari Khamis (minggu 1,2dan 3) sampah tak boleh bakar mcm tin,kaca. Hari Jumaat pulak untuk buang sampah pet bottle. Hari Isnin dan Ahad takleh buang apa2. Selalu nya ayah Aiman le yg gi buang..walaupun dekat aje tempat buang sampahnye tu..hehe.

cimg7376

Semalam jugak..buat roti ni…buat dgn Aiman…habis la senget benget..mama tekan yg ni dia cucuk yg tu..yg coklat bulat  tu dia la yg buat..pastu dia letak dlm tray nk bakar haha…tapi takpela..dia yg makan🙂

img_36401

img_3642

6 responses to this post.

  1. wah wah wah..aiman dh jd assistant mama die…hihihi…good boy..hihi…cantik je nampak gunung tu…tp tgh bayangkan cmner mama aiman panjat karbinat tv gk cam aiman..kehkehkehkeh

    Balas

  2. oo patut la aiman suke panjat2 yer,ikut mama hehe,gurau jer.kat japan/korea mmg buang sampah ikut hari yer ida?tingat plak cite sweet 18(korea) part kene marah dgn neighbour sebab suka2 hati die jer nak buang sampah bile.kalau kat London nie tak wajib asingkan sampah pon huhu.tapi kalau kat germany,ade 3-4 separate tong sampah.1 for household waste,1 for paper,1 for plasic and packaging.ade jugak tong for glass,botol2 air selalunye hantar kat kedai balik sebab time beli tue mmg kene bayar fund botol tue sekali.fuhh mmg leceh kene asingkan sampah,tapi sgt2 bagus utk environment kan!

    Balas

  3. Aisha~hehe..assistant la sangat Aiman tu.panjat kabinet tv hehe..sbb rendah tu yg Aiman leh panjat :-p

    Ami~hehe..tu le pasal Aiman tuu.Aah..kena buang sampah ikut hari kat sini.Awal2 mcm x biasa kan..tp dh lame2 ok je..🙂

    Balas

  4. Rajinnya aiman tolong mommy buat roti yekkkkkkkk

    Balas

  5. wahhhhhh santekkkkkkkkkkkkkkk gmbr gunung diliputi salji tue … ha..ha..lawak tgk kesan2 tgn aiman tue .. dia pun ada bakat nk jd chef nieh😉

    Balas

  6. Posted by ilhamzamry on Mac 30, 2009 at 9:58 am

    tak sangka aiman ada bakat terpendam lah, syabas lah mama aiman berkat masak tiap2 hari ekkk..hehehe

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: