Mari tido..

Smlm dpt join Aiman tido siang. Dptla tido 2jam setengah..haha..melampau betul la kan..Bukan selalu pun. Cara terbaik utk ibu2 dirumah nk rehatkan diri..mcm ni la..Bila anak tido…kita pun kena la tido..Tp tak boleh la selalu..hehe..kang byk benda lain x terbuat..haha. Tp tu kalau ada 1org anak..kalau 2..kena la tunggu dua2 tido baru boleh join haha.Hari ni pun rase mcm nk tido jugak…tp takmo la..nk buat popia jap lagi..suke betul mkn popia..huhu…lepas ni dh takmo la msk mcm2..nanti asyik nk mkn je..cemana nk kurus gini…kan kan…..(ckp aje..tp dok msk mcm2 jugak :-p)

Ni masakan 2 hari lepas,semlm dan hari ni…..pic 1 : tomato soup,salmon rosemary,seafood soup spaghetti dan karipap

pagehh

pic 2 : Nasi tumis,sambal tumis udang,ayam goreng berempah,salmon+basil fried,sup sayur dan ikan msk halia

pagekk

Ni gambar smlm…budak besar yg nak main inai inai baa….inai inai baa ni peek a boo la kan..

img_3307

inai inai….

img_3308

baaa……hehe..suka dia!!!

Esok hari Sabtu..yeah yeah…dok rumah je kot..nk kemas ape yg patut..lagipun hari Ahad ni…japanese friend ayah Aiman masa kat University Utsunomiya..nk dtg…dari Shikoku..nk jln2 kat sini..So,saya masih terfikir2 nk msk apa nanti ni…hmmmm……

Entry ni tajuknye mari tido..tp ceritanya berjela2 sampai semua benda nk cerita. Maklumla..nak sembang pun takde kwn…huhu..bukan mcm org berkerja dan org di Msia…Hari2 boleh jumpe org dan ckp dgn org……saya ni ckp dgn Aiman dan ayahnya sahaja..huhu..x berkembang betul otak ni skrg… :-p Tapi kalau berani boleh je gi sembang dgn jiran..haha..ada berani?? :-p .Ckp dgn pakcik salesman ke…jadila kan…sekurang2 nye ade jugak benda nk gelak :-p hahaha….

9 responses to this post.

  1. adoii…sya tergelak bace ayat ida perenggan akhir tu…hihihi..sian kite kan…ape nk buat..nasib baik ade blog nk bercerita kan..kdg2 mlm shaheer balik pung, duk bercerita, die layan tv la pulak..hihihi..nasib baik ade anak gk, leh cakap ngan die hr2 wpun cam tk paham lg kot..hihi..almak si aina ni dh bgn pulak..isk kejap sungguh die tido..hihi…okla ida take care..

    Balas

  2. Posted by iZaNn on Mac 13, 2009 at 7:03 am

    hehehe…meh la borak ngan saya…ekekeke…

    Balas

  3. Aisha ~ haha..tau takpe ye.haa..sama la yg kat rumah ni..balik keje dok ngadap tv atau pc..org ckp bukan nk dgr..huhu..sorry ye bukan nk kutuk sape2..tp kenyataan.. :-p

    Izan ~ belum meletup lagi mak yong sorg ni hehe….x lama lagi dah tuu….

    Balas

  4. haha lawak laa ida,kita senasib laa…sangap woo dok rumah ni,balik2 hadap muka rafiqh,berjela cakap dengan dia,hagham dia tak reply pun,hahaha…

    Balas

  5. Fith ~ haha..ramai yg senasib rupanya..haa..tersgt la mengantuk sebenarnya hari2…tp mlm tido awai jugak :-p takpela..leh ckp dgn anak pun jadi la kan dgn harapan dia paham la huhu

    Balas

  6. Posted by M@L@ on Mac 14, 2009 at 1:27 am

    hai ida dah lama tak jeguk blog ida..
    wah mcm2 masak yer..
    hahahhaha sian nyer dia tak de kwn.. selalu ler ym dgn kiter ka m’sia ni.. borak2 kosong ape slh nyer..

    Balas

  7. dah mcm chef at home dalam rancangan masakan asian food channel tu la ida nih…

    Balas

  8. lepas makan2 pastu tidur…mmg best

    Balas

  9. aiman ni kalau gelak sebijik muka ida …mak ai mcm2 menu ida nieh .. semua adaaa😉

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: